Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στο Χρηματιστήριο

Αλλαγή σκηνικού στην εγχώρια αγορά, με επιτάχυνση των συναλλαγών αλλά και αρνητικό γύρισμα. Βάρυνε στις κινήσεις των επενδυτών η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Θετικό πρόσημο για την Viohalco.

Αρνητικό γύρισμα στο Χρηματιστήριο

 

Ανακόπηκε η ανοδική προσπάθεια στο εγχώριο χρηματιστήριο μετά και την ανακοίνωση  των στοιχείων για τον πληθωρισμό, παρά τη σχετική αισιοδοξία που δημιούργησε η στάση ξένων οίκων, με ενδεικτική την υποστηρικτική της Morgan Stanley όσον αφορά στην προοπτική απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Στο σχετικό θέμα του Γιώργου Α. Σαββάκη, γίνεται εκτενής αναφορά στα σημεία-συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας, με σημαντική την πρόβλεψη πως με ανθεκτική ανάπτυξη και ομαλή εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης, η χώρα θα μπορούσε να φτάσει στο investment grade. Με πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 3,2% φέτος (και 2,5% το 2023), η ελληνική οικονομία κινείται ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Με αγοραστές τα blue chips, από την αρχή της συνεδρίασης, σταδιακά -από τις 11:45-12:00- και τα τραπεζικά, με αποτέλεσμα ο μεν FTSE25 να αντιδράσει προς τις 2.110, ο δε Δείκτης Τραπεζών προς τις 590 μονάδες. Ωστόσο το κλίμα αντιστράφηκε στο τέλος της συνεδρίασης.

 

Γνώμονας της τακτικής των επενδυτών και τα οικονομικά αποτελέσματα, με την προσοχή να στρέφεται αύριο -πριν την έναρξη της συνεδρίασης- στην ανακοίνωση του ΟΤΕ. Επίσης αύριο τα αποτελέσματα της Πειραιώς και τα στοιχεία πωλήσεων τριμήνου από την Coca Cola.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v