Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη διολίσθηση στο Χρηματιστήριο

Μεικτά πρόσημα και επιλεκτικές κινήσεις χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση, με τους long να κοιτούν επίπεδα πάνω από τις 900 μονάδες. Σε θετικό έδαφος ο τραπεζικός δείκτης λόγω Εθνικής, πιέσεις για ΟΠΑΠ, Jumbo, Coca Cola.

Ελεγχόμενη διολίσθηση στο Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την ώρα που στα ευρωπαϊκά επιχειρείται μικρής έκτασης άνοδος. Κατά κάποιο τρόπο, ΧΑ και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συγχρονίζονται ως προς την απόδοσή τους για τις πρώτες δύο συνεδριάσεις του Ιουνίου.

Έχοντας διερευνήσει για δεύτερη σερί συνεδρίαση τιμές οριακά πάνω από τις 900 μονάδες, φαίνεται πως οι επενδυτές επιδιώκουν να κατοχυρώσουν σημεία στήριξης-αναφοράς για τη συνέχεια. Για τον γενικό δείκτη οι 886-888 μονάδες θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αποτελέσουν μια βάση για τις επόμενες 5 -6 συνεδριάσεις που ακολουθούν.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα μπορούσαν οι long παίκτες να στοχεύσουν με μικρότερο ρίσκο προς τις 940 μονάδες. Θυμίζοντας πως οι 903 και οι 901 μονάδες είναι τα δύο υψηλά ημέρας χθες-σήμερα, πιθανότητα να επιχειρηθεί η υπέρβαση των 904 για τον ΓΔ και το κλείσιμό του αύριο Παρασκευή, τη Δευτέρα.

Μέτρια η ροή εντολών τόσο από τους πωλητές, με την προσφορά να απορροφάται σε διαχειρίσιμα χαμηλότερες τιμές, όσο και από τους αγοραστές, αλλά σε λελογισμένα υψηλότερες τιμές. Μεικτές τάσεις για τραπεζικές μετοχές και blue chips, με συνέπεια ο ΔΤΡ να περνά σε οριακά θετικό έδαφος στις 616 μονάδες ενώ ο FTSE 25 υποχωρεί κατά 0,46% στις  2.174 μονάδες.

Από τα τραπεζικά χαρτιά, η Εθνική στα 3,65 € και η Eurobank στο 1,05 €. Από τα blue chips και λόγω γενικής συνέλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, η προσοχή εστιάζεται στη Μυτιληναίος. Στα 16,89 € η μετοχή.

Από τις μετοχές του δείκτη, ο ΟΤΕ είναι στα 18 €, ο ΟΠΑΠ στα 14,13 € και η ΔΕΗ στα 6,2 €.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v