Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσεκτικό βάδην προς τις 900 μονάδες

Υπό τη σκιά του rebalancing κινείται η εγχώρια αγορά, με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές, σε ασταθές στασιμοπληθωριστικό περιβάλλον. Τα οικονομικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Το 56% του τζίρου σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ. Stock picking.

Χρηματιστήριο: Προσεκτικό βάδην προς τις 900 μονάδες

Παρά το γεγονός ότι οι κύριοι ευρωπαϊκοί δείκτες έχουν υποχωρήσει αισθητά από τα πρωινά υψηλά, με τους FTSE 100 και CAC 40 να έχουν γυρίσει και σε αρνητικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου επιμένει σε θετικό βηματισμό, παίρνοντας βοήθειες από το συνεχιζόμενο, επιλεκτικό, ενδιαφέρον για επιμέρους δεικτοβαρείς τίτλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η σημερινή συνεδρίαση ελάχιστα διαφέρει από τις αμέσως προηγούμενες, καθώς λίγες βαρύδεικτες μετοχές μονοπωλούν το ενδιαφέρον και τον τζίρο, με τις ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ να έχουν απασχολήσει το 56% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Ελάχιστα τα άξια θετικής αναφοράς από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου, μέχρι στιγμής, προσπαθούν να ξεχωρίσουν θετικά οι ΑΤΤ (+8,48%), ΑΒΑΞ (+2,50%) και ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+2,43%).

Επιστρέφοντας στα στενά όρια του FTSE25, την ανοδική κίνηση οδηγούν οι ΑΛΦΑ (+1,34%), ΑΡΑΙΓ (+1,77%), ΒΙΟ (+1,15%), ΔEΗ (+3,02%), ΕΛΠΕ (+3,32%), ΜΟΗ (+1,04%), ΕΥΔΑΠ (+1,27%), ΟΠΑΠ (+1,87%) και ΤΕΝΕΡΓ (+1%).

Από τους τίτλους που υποχωρούν και είναι σαφώς λιγότεροι, δεν υπάρχει δεικτοβαρής μετοχή που να καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα, πλην της ΛΑΜΔΑ (-1,10%).

Ο Γενικός Δείκτης, μέχρι στιγμής, έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, έχοντας καταγράψει υψηλό στις 897,07 μονάδες (+0,72%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 16,5 εκατ., από τα οποία το 1 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη η διεύρυνση των θετικών ημερήσιων πρωταγωνιστών και το κλείσιμο του ΓΔΧΑ υψηλότερα των 900-904 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v