Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Το rebalancing εκτόξευσε πάνω από τα 500 εκατ. τον τζίρο

Χωρίς ουσιαστική μεταβολή αλλά με τεράστιο όγκο συναλλαγών ολοκληρώθηκε η διαδικασία του rebalancing στον δείκτη MSCI

XA: Το rebalancing εκτόξευσε πάνω από τα 500 εκατ. τον τζίρο

Πάνω από τα 515 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές, με την μετοχή της Εθνικής να χάνει 3% και την Mytilineos να κλείνει με απώλειες 0,54%.

Νωρίτερα το Euro2day.gr μετέδωσε:

Συνεδρίαση με κύριο χαρακτηριστικό τις εναλλαγές προσήμων και τη στόχευση του τζίρου σε ελάχιστο αριθμό μετοχών, αυτή που διεξάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχθεί ότι το σύνολο των ενεργών traders έχει επικεντρώσει την προσοχή του στις τελικές δημοπρασίες, όταν και θα ολοκληρωθεί, τυπικά, το rebalancing του MSCI.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το Χ.Α. δεν έχει βοήθειες από τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, αλλά και από τις περισσότερες εγχώριες Δεικτοβαρείς μετοχές.

Τη νευρικότητα ενέτεινε τόσο η ανακοίνωση για τον πληθωρισμό Μαΐου στην Ευρωζώνη όσο και για τον πληθωρισμό Μαΐου εντός των τειχών.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ένδειξη του ετήσιου πληθωρισμού στην Ευρωζώνη για τον μήνα Μάιο ανακοινώθηκε στο 8,1%, έναντι εκτιμήσεων για 7,7% και 7,4% τον προηγούμενο μήνα.

Από την άλλη, νέα εκτόξευση καταγράφουν οι τιμές καταναλωτή στη χώρα μας καθώς, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, έκαναν άλμα κατά 10,7% σε ετήσια βάση τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ, η Eurobank βγαίνει σήμερα στις Αγορές, με έκδοση senior preferred ομολόγου, στοχεύοντας σε άντληση 350 εκατ. ευρώ. Το guidance βρίσκεται στην περιοχή του 4,5%, ενώ οι προσφορές υπερβαίνουν ήδη τα 450 εκατ. ευρώ. Η τιμολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας. Ανάδοχοι είναι οι Deutsche Bank, Morgan Stanley και Nomura.

Η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τον Γενικό Δείκτη να έχει κινηθεί μεταξύ 894,74 (+0,33%) και 886,25 μονάδων (-0,62%) και τον τζίρο να πλησιάζει τα 40 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα κέρδη για ΑΛΦΑ (+1,67%), ΑΡΑΙΓ (+2,16%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,39%), ΟΤΕ (+1,40%), ΣΑΡ (+2,71%) και ΤΕΝΕΡΓ (+1,49%) και οι μεγαλύτερες απώλειες για ΕΤΕ (-1,61%), ΑΔΜΗΕ (-2,43%), ΕΛΠΕ (-1,47%), ΛΑΜΔΑ (-1,16%), ΜΟΗ (-1,04%) και TITC (-2,05%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη το κλείσιμο του Δείκτη κοντά στα υψηλά ημέρας.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v