Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Το rebalancing και η αναμέτρηση με τις 900 μονάδες

Η αποτίμηση της χθεσινής αναδιάρθρωσης και τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών. Μικτή εικόνα στα διεθνή χρηματιστήρια, με τον πληθωρισμό να «τρομάζει» τους αναλυτές.

Χρηματιστήριο: Το rebalancing και η αναμέτρηση με τις 900 μονάδες

Με αρνητικά πρόσημα αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας ολοκλήρωσαν τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κινήσεις σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών και να εμφανίζονται διστακτικοί, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε ΗΠΑ και Ευρώπη επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «πρωταρχική ευθύνη της Fed είναι να ελέγξει τον πληθωρισμό» και υποσχέθηκε να μην προσπαθήσει να επηρεάσει τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

Συνολικά για τον Μάιο, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,01%, ο Dow Jones κέρδισε 0,04%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε σε ποσοστό 2,05%.

Με μικτές διαθέσεις σήμερα το πρωί οι δείκτες των μεγάλων Αγορών σε Ασία και Ειρηνικό, ενώ για επιφυλακτικά ανοδικό ξεκίνημα προϊδεάζουν τα futures των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., από σήμερα η Εγχώρια Αγορά θα είναι απαλλαγμένη από το «άγχος» του χθεσινού rebalancing και με αυξημένη στάθμιση στον δείκτη MSCI θα κληθεί να δείξει αν διαθέτει τις απαιτούμενες δυνάμεις να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, με πρώτο στόχο των αγοραστών το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 900 - 904 μονάδων.

Επίσης από σήμερα θα φανεί αν οι αγοραστές μπορούν να επεκταθούν σε περισσότερες από τις λίγες μετοχές που πρωτοστάτησαν στην προηγούμενη ανοδική κίνηση ή αν ενδιαφέρον και τζίρος θα επιστρέψουν σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα.

Η προσοχή και στις Εισηγμένες που ανακοινώνουν αποτελέσματα, προεξάρχοντος του ΟΠΑΠ, που ανακοίνωσε χθες, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, σημαντική βελτίωση των μεγεθών του. Στα «όπλα» των buyers οι επικείμενες μερισματικές διανομές που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα των κωδικών και θα συντηρήσουν την όποια θετική αγοραστική ψυχολογία.

Μόνο σίγουρο, μέσα στην αβεβαιότητα, είναι ότι η Εγχώρια Αγορά δεν μπορεί να πάει πολύ ψηλότερα με λίγες Δεικτοβαρείς μετοχές που, επί καθημερινής βάσεως, μονοπωλούν περισσότερο από το 70% του ημερήσιου τζίρου.

Από σήμερα, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. οι 12.552 νέες (KΟ) μετοχές της Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, από 5 στελέχη της εταιρείας, με τιμή διάθεσης μετοχής €4,437. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. ανέρχεται σε 3.114.144. Επίσης από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση και διαγράφονται από το Χ.Α. οι 3.724.936 ίδιες (ΚΟ) μετοχές της Intralot. Από την ίδια ημερομηνία, το σύνολο των μετοχών της εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 148.536.785.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v