Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στις 890 μονάδες «περιμένει» την ΕΚΤ

Μικρό πλεονέκτημα για τους πωλητές, εν αναμονή των αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας. Μεγαλύτερες απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές, συνεχίζεται ο... κατήφορος για ΔΕΗ. «Αμυνα» μέσω ΟΤΕ, κέρδη για ΓΕΚ Τέρνα, ΤΕΝΕΡΓ.

Χρηματιστήριο: Στις 890 μονάδες «περιμένει» την ΕΚΤ

Σε αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΚΤ, οι πωλητές έχουν το πλεονέκτημα στα ευρωπαϊκά, χαμηλότερα
ενεργούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διορθώνει 0,75% στις 14.345 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE100 με απώλειες 0,59% στις 7.547 και στη Νέα Υόρκη τα futures του S&P500 οριακά χαμηλότερα από τις 4.108 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η συνεδρίαση ξεκίνησε με εντολές από τις 891,49, για να διολισθήσει 4-5 μονάδες χαμηλότερα με συναλλαγές μέτριες -άρα διαχειρίσιμες-, στα όρια του καναλιού διακύμανσης 905-880 μονάδων.

Επιφυλακτική η στάση των επενδυτών, χωρίς ουσιαστική συμμετοχή οι traders -λόγω της περιορισμένης μεταβλητότητας-, με διακριτό το επιλεκτικό ενδιαφέρον σε συγκεκριμένες μετοχές/εισηγμένες.

Στο επίκεντρο των πωλητών οι τραπεζικές μετοχές, για ακόμη μία συνεδρίαση, με συνέπεια την απώλεια των 600, με τον ΔΤΡ να διαμορφώνεται στις 595 μονάδες. Στο 1,75% η μέχρι τώρα διόρθωση (σε εβδομαδιαίο) για τον κλάδο-κλειδί, με ρευστοποιήσεις και στις 4 συστημικές τραπεζικές.

Ωστόσο η προσοχή παραμένει στραμμένη σε μετοχές επικαιρότητας, ειδικότερα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακή και ΔΕΗ.

Διαμετρικά αντίθετη η πορεία των εν λόγω μετοχών, με συνεχείς αγορές στις δύο και σταθερούς πωλητές στην τρίτη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και σε επενδυτικό επίπεδο.

Στα 10,38 (1,37%) ο τίτλος της ΓΕΚ Τέρνα, στα 18,69 (1,03%) της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, ενόσω συνεχίζεται ο... κατήφορος για τη ΔEΗ. Με νέες πωλήσεις η διόρθωση εκτείνεται έως τα 5,86 ευρώ (!), με εύλογο το ερώτημα ανθρώπων της αγοράς γιατί η διοίκηση της Επιχείρησης παραμένει άπραγη και σιωπηρή σε όσα διαδραματίζονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Στην περιοχή των 2.150 μονάδων ο FTSE25, με τους πωλητές να ελέγχουν τη ροή εντολών στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη. Εξαιρέσεις, πέραν των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακή, για Motor Oil (18,28), OTE (17,61), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,702), Sarantis (6,90).

Στις 32/42 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με καλύτερη -συγκριτικά πάντα- εικόνα για τα mid caps.

Στα μόλις 4,7 εκατ. η αξία συναλλαγών, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v