Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια αντίδρασης με έξωθεν βοήθειες

Μικρή ανοδική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, που απώλεσε την αρχική ορμή για υψηλότερα. Περιορισμένος ο τζίρος. Υπεραποδίδουν οι τραπεζικές μετοχές αλλά και οι ElvalHalcor, Viohalco, Aegean. Πιέσεις για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ.

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια αντίδρασης με έξωθεν βοήθειες

Με θετικές διαθέσεις οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές και με τον γερμανικό δείκτη DAX να πλησιάζει σε κέρδη τις δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ για θετικό ξεκίνημα προϊδεάζουν και τα futures των δεικτών της Wall Street και με τα παραπάνω δεδομένα, ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου επιχειρεί να διακόψει το αρνητικό σερί των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων.

Αρκετές οι βοήθειες από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, σαφώς πιο επιφυλακτική η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, παραμένουν τα αυξημένα ερωτήματα όσον αφορά τον τζίρο.

Πιο συγκεκριμένα, αξίζει να σημειωθεί ότι από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης δείχνουν διαθέσεις υστέρησης μόνο οι ΑΔΜΗΕ (-0,50%), ΔΕΗ (-0,92%) και ΕΥΔΑΠ (-2,77%), ενώ τα μέχρι στιγμής μεγαλύτερα κέρδη σημειώνονται από Εθνική (+2,78%), Αεροπορία Αιγαίου (+2,37%) και ΕΛΧΑ (+3,16%).

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, σημειώνοντας, μέχρι στιγμής, υψηλό ημέρας στις 845,82 μονάδες (+1,32%), αλλά λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, έχει υποχωρήσει στις 838,89 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,49%

Απόλυτα απογοητευτικός ο τζίρος, μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 5 εκατ., σαφέστατη ένδειξη ότι ανακυκλώνεται η ίδια ρευστότητα, με εναλλασσόμενους πρωταγωνιστές.

Τίποτα το άξιο θετικής αναφοράς από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, τουλάχιστον όσον αφορά τίτλους με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές, πλην ίσως των Ιντρακόμ (+2,81%) και ΦΒΜΕΖΖ (+2,27%).

Ευνόητο είναι, για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, ότι κλείσιμο που θα βρει τον Γενικό Δείκτη μακριά από τα υψηλά ημέρας, μόνο θετική ένδειξη δεν θα είναι για τη συνέχεια.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v