Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Εχασε τα πρωινά κέρδη και διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλά ημέρας ο Γενικός Δείκτης. Σε... καλοκαιρινά επίπεδα ο τζίρος. Ξεχωρίζει η Εθνική από το τραπεζικό ταμπλό. Πιέσεις για ΔΕΗ, κίνηση χαμηλότερα και για ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, Μotor Oil.

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Παρά το γεγονός ότι οι κυριότερες Ευρωπαϊκές Αγορές διατηρούν τον θετικό τους βηματισμό, έστω και αν έχουν υποχωρήσει αισθητά από τα αρχικά υψηλά, ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, με σαφώς γρηγορότερα πτωτικά αντανακλαστικά, πρόλαβε να γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο, δοκιμάζοντας τιμές κάτω από τις 830 μονάδες. 

Όλο και λιγότεροι οι θετικοί πρωταγωνιστές από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και πιο συγκεκριμένα με θετικό πρόσημο επιμένουν οι ΕΤΕ (+1,97%), ΕΥΡΩΒ (+0,33%), ΑΡΑΙΓ (+0,59%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+0,12%), ΕΛΧΑ (+1,87%), ΟΠΑΠ (+0,65%), ΟΤΕ (+1,47%), ΣΑΡ (+0,45%) και ΤΕΝΕΡΓ (+0,22%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης, στα πρωινά υψηλά, βρέθηκε να αναρριχάται μέχρι τις 845,82 μονάδες (+,32%), ενώ την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο, θέτοντας υπό αμφισβήτηση όλα τα σενάρια που ήθελαν αντίδραση, έστω και τεχνικού χαρακτήρα, προκειμένου να καλυτερεύσουν οι αποτιμήσεις, πριν τη λήξη του χρηματιστηριακού εξαμήνου.

Έτσι, όλο και περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως η εγχώρια αγορά χρειάζεται και άλλο χρόνο, ενώ όσο ο τζίρος παραμένει σε αυτά τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, θα αρκούν λίγες εντολές πώλησης, προκειμένου να διαμορφώσουν αρνητικό κλίμα και διαθέσεις.

Προσοχή, κλείσιμο με αρνητικό πρόσημο και κοντά στα χαμηλά ημέρας θα επιβαρύνει έτι περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογία των λίγων ενεργών επενδυτών.

Ο τζίρος σε αποτρεπτικά επίπεδα, μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 12,5 εκατ., οριακά πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συνεδρίασης, δεν αφήνει και μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για τη συνέχεια.


Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v