Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανοδική προσπάθεια με μικρό τζίρο

Αντίδραση με αναιμικές κινήσεις στην εγχώρια αγορά. Λείπουν οι βοήθειες από τις δεικτοβαρείς μετοχές, ώστε να ωθήσουν υψηλότερα τον Γενικό Δείκτη. Σαφώς πιο περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Χρηματιστήριο: Ανοδική προσπάθεια με μικρό τζίρο

Σε θετικό βηματισμό παραμένουν τα κύρια Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια καθώς, σύμφωνα με αναλυτές, οι ενεργοί επενδυτές ενθαρρύνονται από την είδηση σύμφωνα με την οποία η Κίνα χαλαρώνει τους περιορισμούς για την Covid-19 και σύμφωνα με το Bloomberg, «μειώνει στο μισό τον χρόνο που πρέπει να περάσουν οι νέες αφίξεις σε απομόνωση».

Σε εναλλαγές προσήμων αναλώνεται, μέχρι στιγμής, ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, καθώς λείπουν οι βοήθειες από τις δεικτοβαρείς μετοχές που θα μπορούσαν να τον «σπρώξουν» ψηλότερα, ενώ σαφώς πιο περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα και λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 821,44 (-0,21%) και 827,12 μονάδων (+0,48%), δηλαδή σε ένα εύρος μικρότερο των επτά μονάδων, ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας φθάνει στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν 17 λεπτά συνεδρίασης για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατ. τζίρου, ενώ στο πρώτο ημίωρο ο τζίρος έφθασε στα 2,2 εκατ.

Η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης περιστρέφεται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, ενώ με μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται οι ΑΛΦΑ (+1,13%), ΕΛΠΕ (-1,25%), ΔΕΗ (+1,54%), ΕΥΔΑΠ (-1,61%) και ΟΤΕ (+1,53%).

Με όγκο συναλλαγών χαμηλότερο των 1000 τεμ. παραμένουν οι ΑΡΑΙΓ (-0,40%), ΜΠΕΛΑ (+0,21%) και ΟΛΠ (0%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ίσως αξίζει αυξημένης προσοχής η κινητικότητα που παρατηρείται σε ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+5,39%) και ΦΒΜΕΖΖ (+2,10%), με τη δεύτερη περίπτωση να έχει και το αβαντάζ της υψηλότατης, σε απόδοση, επιστροφής κεφαλαίου, ύψους 0,0144 ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v