Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Βουτιά κάτω από τις 800 για τον Γενικό Δείκτη

Απότομη μεταβολή σκηνικού σε μόλις 10', με ρευστοποιήσεις σε τραπεζικά και blue chips, καθώς ο ΓΔ «βαραίνει» προς το χαμηλό των 788 μονάδων, στη συνεδρίαση της 8ης Μαρτίου. Διάψευση προσδοκιών για «μαξιλάρι-deals» στους κραδασμούς.

Χρηματιστήριο: Βουτιά κάτω από τις 800 για τον Γενικό Δείκτη

Αρδην αλλαγή του σκηνικού στα ευρωπαϊκά, με το που «γύρισαν» αρνητικά τα futures στη Wall Street.
Από τις 3.857,75 στις 3.793 μονάδες τα futures του S&P500, αντανακλαστικά η -σχεδόν- κάθετη διόρθωση για τον DAX από τις 12.870 προς τις 12.691 μονάδες.

Συνακόλουθη η υποχώρηση και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το αρχικά ισχνό των 808,44 να αλλάζει σε οριακά χαμηλότερο των 800, «γράφοντας» το 7άρι για τον Γενικό Δείκτη.

Μεταβολή σε μόλις 10'-15' με ρευστοποιήσεις σε τραπεζικά και blue chips αξίας μόλις 2,5 εκατ. ευρώ, καθώς ο ΓΔ «βαραίνει» προς το χαμηλό των 788 μονάδων, στη συνεδρίαση της 8ης Μαρτίου.

Διαγραμματικά η απεικόνιση -κατ' αρχάς τεχνικά- της πορείας του ΓΔ δεν άφηνε και πολλά περιθώρια -σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη- στους long για να αποφευχθεί η δοκιμασία του «χαμηλού έτους».

Ούτως ή άλλως, η απώλεια σημαντικών στηρίξεων κατ' αρχάς για τραπεζικά χαρτιά, συνολικά για τον ΔΤΡ, χαμηλότερα και των 500 μονάδων ενεργοποιούσε short δυνάμεις προς το «χαμηλό έτους» του κλάδου.

Τα χθεσινά χαμηλά των Alpha Bank, Πειραιώς ήταν ενδείξεις πως είτε άμεσα είτε σε επόμενες συνεδριάσεις οι τράπεζες θα «βάραιναν» ακόμη περισσότερο.

Εντολές πώλησης και στις τέσσερις συστημικές, που εκτείνονται και σε blue chips-σηματωρούς, με συνέπεια τη διόρθωση του FTSE25 προς την περιοχή των 1.900 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v