Χρηματιστήριο: Αντίδραση πάνω από τις 800 μονάδες

Τι συντηρεί την ανοδική διάθεση στην εγχώρια αγορά, καθώς αναμένεται η βαθμολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, το βράδυ. Προβάδισμα των long σε τράπεζες και blue chips. Πάνω από τις 1.900 μονάδες πέρασε ο FTSE25. Η κίνηση των μετοχών.

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά, υπεραπόδοση για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε ήπιους τόνους οι long σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, καθώς στην προθεσμιακή της Νέας Υόρκης οι δείκτες κλίνουν λίγο χαμηλότερα, σε θερμότερους στη «ρηχή» αγορά της Αθήνας.

Αρχικά πιο επιφυλακτικοί οι επενδυτές, σταδιακά ενεργότεροι, με αποτέλεσμα για τον Γενικό Δείκτη το αρχικό των 799,31 να εκταθεί έως 5-6 μονάδες υψηλότερα, με ικανοποιητική ροή εντολών από τις 11:00-11:10 και μετά.

Δεύτερη σερί συνεδρίαση με εμφανή τη στροφή των traders στα τραπεζικά χαρτιά, ενδεικτικό το ότι μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης, στις πρώτες 4 θέσεις της σχετικής κατάταξης ήταν Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, με ενθαρρυντική ένδειξη την επιστροφή των αγοραστών και στον τίτλο της Πειραιώς.

Πάνω από τις 480 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, κατ' αρχάς ελάχιστη προϋπόθεση για τους long, όσους ενεργούν σε διάστημα συνεδρίασης-εβδομάδας (intraday-trading), συνακόλουθα επαναφορά του ΓΔ υψηλότερα των 800 μονάδων.

Αρκετοί οι λόγοι/αφορμές για συντήρηση της αγοραστικής διάθεσης των επενδυτών, ενδεικτικά αναφερθήκαμε από νωρίς στον Εκηβόλο (για το καρέ και τον... τζόκερ), με την προσοχή να παραμένει ικανοποιητική και για τα blue chips.

Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Motor Oil, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή συμπληρώνουν τη 10άδα στις συναλλαγές, με επίσης ενθαρρυντική ένδειξη την παρουσία αγοραστών συνολικά.

Πάνω από τις 1.900 και μάλιστα δοκιμάζοντας τις 1.920 μονάδες για τον FTSE25, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα, με ορίζοντα το σημερινό «κλείσιμο».

Ανάλογη η εικόνα στο ευρύτερο μέρος του ταμπλό, με υπερίσχυση των αγοραστών σε 62 έναντι 18 μετοχών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v