Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασκήσεις ισορροπίας στις 800 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Στα στενά όρια επιλεγμένων blue chips περιορίζονται οι κινήσεις των traders, με τη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση να παραμένουν στο περιθώριο του ενδιαφέροντος. Χαμηλά παραμένει η αξία των συναλλαγών. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.

Ασκήσεις ισορροπίας στις 800 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Με τις κινήσεις ήπιου “profit taking” να επικρατούν στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές, αναμενόμενη ήταν και η διστακτική εκκίνηση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό του Δείκτη να δοκιμάζει τιμές οριακά χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων.

Όμως εκείνο που προβληματίζει ακόμα περισσότερο τους λίγους επαγγελματίες του χώρου που έχουν παραμείνει «επί των επάλξεων» είναι ο τζίρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν 15 λεπτά συνεδρίασης για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο τζίρου, ενώ η συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου βρήκε τον τζίρο στο 1,7 εκατ. και όλα δείχνουν πως αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη από τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, δύσκολα η συναλλακτική δραστηριότητα θα ξεφύγει από την απαξίωση των τελευταίων ημερών.

Με μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση να παραμένουν στο περιθώριο του ενδιαφέροντος, μοιραία οι κινήσεις των traders περιορίζονται στα στενά όρια του FTSE25 και μάλιστα όχι σε όλες τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό, πως λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, με τριψήφιο όγκο παραμένουν ΕΕΕ και ΟΛΠ.

Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν θετικά οι ΤΕΝΕΡΓ (+2,73%), ΜΟΗ (+1,50%) και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,79%), ενώ οι μεγαλύτερες πιέσεις σημειώνονται σε ΠΕΙΡ (-1,97%), ΒΙΟ (-1,14%), ΕΕΕ (-1,66%), ΕΛΠΕ (-1,13%), ΛΑΜΔΑ (-1,71%) και TITC (-1,08%).

Ο Γενικός Δείκτης, μέχρι στιγμής, έχει κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, με χαμηλό τις 797,9 μονάδες (-0,79%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 3,5 εκατ.

Παραμένει, τεχνικά, ζητούμενο, το κλείσιμο του ΓΔ υψηλότερα των 806 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v