Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανοδικός βηματισμός, με χαμηλό τζίρο

Συνεχίζεται η ανοδική προσπάθεια στην εγχώρια αγορά, με ήπιο συναλλακτικό τέμπο. Πλεονέκτημα στους «πράσινους» τίτλους στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Επιφυλακτικές κινήσεις στα MidCaps. Ποια είναι τα μηνύματα για τη συνέχεια της συνεδρίασης.

Χρηματιστήριο: Ανοδικός βηματισμός, με χαμηλό τζίρο

Παρά την επιφυλακτική εικόνα και τις ήπιες απώλειες που καταγράφουν οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, οι λίγοι αγοραστές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο προσπαθούν για την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, μην έχοντας με το μέρος τους το διεθνές κλίμα, αλλά και τη συναλλακτική δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α. ξεκίνησε επιφυλακτικά και με ελεγχόμενες απώλειες, αλλά οι επιλεκτικές πρωτοβουλίες που δείχνουν να παίρνουν οι λίγοι αγοραστές σε δεικτοβαρείς τίτλους γύρισαν τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. σε θετικό πρόσημο και με τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζει τιμές υψηλότερα των 830 μονάδων.

Σαφώς πιο επιφυλακτική, προς το παρόν, η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου ξεχωρίζουν θετικά οι Centric (+3,14%), Premia (+5,02%), Ιντρακόμ (+1,77%) και ΕΚΤΕΡ (+3,98%).

Επιστρέφοντας στους «μεγάλους» του ταμπλό, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δίνει σχετικό πλεονέκτημα στους «πράσινους» τίτλους και από τους οποίους ξεχωρίζουν οι ΕΤΕ (+1,52%), ΒΙΟ (+1,17%), ΔΕΗ (+1,48%), ΕΕΕ (+1,83%), ΛΑΜΔΑ (+1,44%), ΟΠΑΠ (+1,35%) και ΟΤΕ (+1,22%).

Από τις μετοχές του FTSE25 που υποχωρούν, οι μεγαλύτερες απώλειες για τη ΜΟΗ (-1,34%).

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 824,22 (-0,23%) και 832,28 μονάδων (+0,75%), ενώ ο τζίρος, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, πλησιάζει τα 8,5 εκατ.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, εννοείται ότι θα είναι θετική ένδειξη το κλείσιμο σε θετικό έδαφος, ακόμα και χωρίς τις ευρωπαϊκές βοήθειες, ενώ χρειάζεται και διεύρυνση του ενδιαφέροντος για μεγαλύτερο αριθμό τίτλων από όλες τις κεφαλαιοποιήσεις.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v