Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανοδικός βηματισμός με τραπεζικές βοήθειες

Στην κρίσιμη ζώνη των 845 μονάδων ενισχύεται ο Γενικός Δείκτης, με αρωγούς τις βαρύδεικτες τραπεζικές μετοχές και ορισμένα blue chips. Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται ο τζίρος. Πορεία για Ιούλιο με κέρδη, μετά το αρνητικό σερί Μαΐου και Ιουνίου.

Χρηματιστήριο: Ανοδικός βηματισμός με τραπεζικές βοήθειες

Το θετικό κλίμα στη Wall Street μπορεί να πέρασε και να μην ακούμπησε το πρωί στην Ασία, αλλά δείχνει να μεταφέρεται στην Ευρώπη, με τους κύριους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται από το ξεκίνημα των συναλλαγών με θετικό πρόσημο και την κίνηση αυτή προσπαθεί να ακολουθήσει και ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, επιδιώκοντας να συμπληρώσει «καρέ» συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων και να ολοκληρώσει τον Ιούλιο με κέρδη, διακόπτοντας το αρνητικό σερί Μαΐου και Ιουνίου.

Σχετικά ικανοποιητικός, τηρουμένων των αναλογιών και των δεδομένων της εποχής, ο τζίρος, που με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών έφθασε στα 7,9 εκατ. ευρώ.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά, ο Γενικός Δείκτης, κινούμενος μόνιμα με θετικό πρόσημο, έχει σημειώσει μέχρι στιγμής υψηλό στις 846,8 μονάδες (+0,87%), παίρνοντας βοήθειες από τις βαρύδεικτες τραπεζικές μετοχές, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το +1,35% του τραπεζικού δείκτη και από λίγα ακόμα μη τραπεζικά blue chips.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει μετοχή του FTSE25 που να καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ από του τίτλους που διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις ξεχωρίζουν οι ΑΛΦΑ (+1,43%), ΕΤΕ (+1,49%), ΕΥΡΩΒ (+1,25%), ΠΕΙΡ (+1,36%), ΕΕΕ (+1,20%), ΕΛΠΕ (+1,64%), ΤΕΝΕΡΓ (+1,76%) και TITC (+1,81%).

Παραμένει πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο, το επιβεβαιωμένο κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 845 μονάδων και το κλείσιμο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, υψηλότερα των 2.042 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v