Λεπτή ισορροπία στο Χρηματιστήριο

Με σχεδόν ίσες αλλά μικρές δυνάμεις τραβούν το σχοινί αγοραστές και πωλητές στην εγχώρια αγορά, χαρακτηριστικό της εύθραυστης κατάστασης που επικρατεί στη σκιά της αβεβαιότητας διεθνώς. Ποιες μετοχές κάνουν τη διαφορά στον αγώνα.

Λεπτή ισορροπία στο Χρηματιστήριο

Σε διόρθωση τα ευρωπαϊκά, υπό το βάρος εντεινόμενων ανησυχιών για ύφεση. Παρέμβαση του Τσέχου υπουργού Βιομηχανίας στο παρά 1' της έκτακτης Συνόδου της Παρασκευής, με απώλειες ο DAX, «τσιμπούν» οι αποδόσεις των ευρω-ομολόγων, με την προθεσμιακή στη Νέα Υόρκη οριακά στο κόκκινο.

Σε κατάσταση συνεχούς επιφυλακής οι επενδυτές στις αγορές μετοχών, ομολόγων, ισοτιμιών, πρώτων υλών, με συνέπεια τη συντήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα. Παράπλευρα το επενδυτικό ρίσκο τιμολογείται ακριβότερα απ' ό,τι στην αρχή του τριμήνου (Ιούλιος), με ό,τι αυτό σημαίνει ευρύτερα.

Με περιορισμένες πωλήσεις το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από τις 828,32 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Στα μόλις 3 εκατ. η αξία συναλλαγών στο ημίωρο, με μέτρια ροή εντολών σε μετοχές κυρίως των Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Αγοραστές σε μόλις μία, Alpha Βank στο 0,8846, πωλητές σε Eurobank στο 0,875, σε Εθνική στα 3,039, σε ΟΠΑΠ στα 13,02 και σε ΟΤΕ στα 15,43 ευρώ.

Από τις 1.983,71 μονάδες ο FTSE25, αναπόφευκτα σε δοκιμασία οι σημαντικές 1.980 (σε εβδομαδιαίο), από τις 519,72 ο ΔΤΡ με κρίσιμες τις 515 μονάδες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εικόνα των αγορών (στις 11:10), με τον DAX στο μείον 0,67% (12.800 μονάδες) και τα futures του S&P500 από 0,19% χαμηλότερα (3.910), η προσφορά που βγαίνει στο ΧΑ απορροφάται έστω και σε λίγο χαμηλότερες τιμές.

Η Alpha Βank δείχνει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον τραπεζικό κλάδο, με την Πειραιώς να ακολουθεί.

Jumbo, κυρίως, καθότι από την αρχή της συνεδρίασης, και σταδιακά Mytilineos, ΕΛΠΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για λογαριασμό των blue chips.

Στις 28/40 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 94 χωρίς μεταβολή και διακριτή την προσπάθεια αναστροφής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v