Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικός ανοδικός βηματισμός στο Χρηματιστήριο

Χωρίς ακρότητες οι κινήσεις των επενδυτών στην εγχώρια αγορά, με τους αγοραστές να ωθούν τον Γενικό Δείκτη προς τις 795 μονάδες, ακολουθώντας την ήπια ανοδική τάση στις διεθνείς αγορές ενόψει πληθωρισμού. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.

Προσεκτικός ανοδικός βηματισμός στο Χρηματιστήριο

Σε πληθωρισμό και ενεργειακό η προσοχή traders, επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση. Με αγορές το ξεκίνημα της συνεδρίασης σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, σε ανάλογο κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με αγορές και η συνέχεια, για την πρώτη μιάμιση ώρα συνεδρίασης στο γερμανικό χρηματιστήριο, με τον DAX να επανέρχεται πάνω από τις 12.000 (1,12%). Αλμα για τη στερλίνα, μετά τα ιστορικά χαμηλά και με τον FTSE100 στις 6.932 (0,74%).

Προσεκτικές οι κινήσεις των επενδυτών την πρώτη ώρα συνεδρίασης στην Αθήνα, με τους αγοραστές να ωθούν τον Γενικό Δείκτη προς τις 795 μονάδες.

Ωστόσο η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενδεικτικό το ότι στις 11:30 δεν είχε ξεπεράσει τα 5 εκατ.

Χρηματιστές εκτιμούν πως η συνεδρίαση θα αποκτήσει ρυθμό στη συνέχεια, ανάλογα με τις ανακοινώσεις της Eurostat συνδυαστικά με την εξέλιξη της έκτακτης συνεδρίασης για το ενεργειακό.

Και αν τα περισσότερα μηνύματα από το πρώτο «μέτωπο» είναι δυσοίωνα -πλην όμως αναμενόμενα-, απογοητευτικά είναι εκείνα από το δεύτερο. Η Αθηνά Καλαϊτζόγλου έχει το ρεπορτάζ, με τις τελευταίες πληροφορίες να συντείνουν προς την κατεύθυνση αδιεξόδου.

Ενδεχόμενο που μένει να διαψευσθεί (ή όχι) έχει βαρύνουσα σημασία (και) για τις αγορές.

Στα καθ' ημάς, σε ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΟΤΕ, Alpha Bank, ETE, Jumbo, ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Eurobank και ΕΛ.ΠΕ οι περισσότερες συναλλαγές, με τους αγοραστές να υπερτερούν στις 8 από τις 10.

Πωλητές σε Mytilineos (με -0,22% στα 13,87) και Jumbo (με -2,25% στα 13,65).

Αγοραστές σε ΟΠΑΠ (με 2,41% στα 12,28), ΟΤΕ (με 2,08% στα 14,71) και Alpha Βank (0,823), Eurobank (0,856), ΔΕΗ (5,19), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (16,65) κ.α.

Στις 60/17 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με ικανοποιητική εικόνα για mid&small caps.

Χωρίς μεταβολή 86 μετοχές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v