Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: «Μουδιασμένες» κινήσεις στα όρια των 790 μονάδων

Καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις ευρωαγορές για τον Γενικό Δείκτη. Βαρίδι η συνεχιζόμενη διόρθωση στην Coca Cola. Αγοραστές σε Εθνική, ΟΤΕ και Mytilineos, επικρατούν οι πωλητές σε ΟΠΑΠ και Alpha Bank. Λιγότερες οι συναλλαγές.

Χρηματιστήριο: «Μουδιασμένες» κινήσεις στα όρια των 790 μονάδων

Με σημαντικές απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συγκριτικά καλύτερη εικόνα το πρώτο ημίωρο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μία μέρα μετά την έκτακτη/εσπευσμένη παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας στην αγορά κρατικών ομολόγων της χώρας, την ακόμη χαμηλότερη πτήση για ευρώ και στερλίνα και μία μέρα πριν την ανακοίνωση των (προκαταρκτικών) στοιχείων για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου από τη Eurostat, οι πωλητές ενεργούν επιθετικά.

Σκηνικό «τέλειας καταιγίδας» εκ νέου στις ευρωαγορές, μετά το χθεσινό διάλειμμα-ανάσα για τους long παίκτες, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι ο επίμονος και θηριώδης πληθωρισμός ενισχύει έτι περισσότερο το ενδεχόμενο διπλής αύξησης επιτοκίων των 75 μ.β. από την ΕΚΤ.

Στις 11.982 (-1,68%) ο DAX, στις 6.854 (-2,14%) ο FTSE100, στο «κόκκινο» η προθεσμιακή αγορά στη Wall Street.

Περιορισμένα συνεπώς τα περιθώρια αντίδρασης βραχυπρόθεσμων και επενδυτών στην Αθήνα, αν και στα πρώτα 30' η έκταση της διόρθωσης δεν ξεπέρασε το 0,30%, με τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζεται στην περιοχή των 790-785 μονάδων.

Συναλλαγές 3,8 εκατ. ευρώ, αισθητά λιγότερες σε σχέση με το αντίστοιχο χθεσινό διάστημα, με ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΟΤΕ, Εθνική και Alpha Bank να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των εντολών.

Μεικτές τάσεις, καθώς σε Mytilineos (13,67), ΟΤΕ (14,32) και Εθνική (3,033) υπερισχύουν οι αγοραστές και σε ΟΠΑΠ (12,05), Αlpha Bank (0,8306) οι πωλητές.

Ολο και βαρύτερο το κλίμα στην Ευρώπη, ισχυρές αναταράξεις στην αγορά του Λονδίνου, με συνέπεια οι ρευστοποιήσεις στη μετοχή της Coca Cola Hellenic στο City να φθάνουν μέχρι το ΧΑ, με την Coca Cola HBC να διορθώνει 1,65% στα 20,80 ευρώ.

Στα καθ' ημάς, η ισχυρή διόρθωση της δεικτοβαρούς μετοχής αντισταθμίζεται -εν μέρει- από την αντίδραση της επίσης δεικτοβαρούς μετοχής του ΟΤΕ.

Στα 5,29 ευρώ η ΔΕΗ, στα 16,06 η Motor Oil, στα 4,51 η AEGEAN, επίσης με αγοραστές.

Στις 29/31 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, σε ένα μάλλον «μουδιασμένο» ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Ενδεικτικό το ότι 101 μετοχές ήταν χωρίς μεταβολή, με τις μισές να μην έχουν καν «ανοίξει».

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v