Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 795 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με το θετικό «γύρισμα» της Coca Cola να βοηθά. Βγαίνουν αγοραστές σε τράπεζες και blue chips, ξεχωρίζουν ΟΤΕ, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Mytilineos. Ποιοι ξεχωρίζουν από τα «μεσαία».

Διστακτική κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα στο Χρηματιστήριο

Περιορίζονται οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες στα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών, που ειδικά σήμερα προηγείται της προσπάθειας αντίδρασης σε Φρανκφούρτη, Παρίσι.

Μάζεμα απωλειών, απόρροια βελτίωσης της εικόνας στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης, δίνοντας μικρές ανάσες σε όσους «κλείνουν βιβλία» σήμερα-αύριο.

Προτελευταία συνεδρίαση εβδομάδος, μηνός, 3μήνου και 9μήνου, με ό,τι αυτό σημαίνει για funds και εγχώριους θεσμικούς, διαχειριστές.

Στις 12.075 (-0,92%) με χαμηλό ημέρας στις 11.945 μονάδες ο DAX, στις 6.965 (-0,57%) με χαμηλό ημέρας στις 6.842 μονάδες ο FTSE100 και στο ΧΑΑ ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,50% προς τις 795 μονάδες.

Ενδιαφέρον το γεγονός πως ειδικά σήμερα και από την αρχή της συνεδρίασης, traders και επενδυτές ενήργησαν πολύ πιο ψύχραιμα, προσεκτικά και με συντονισμένες κινήσεις συνέβαλαν στη διαμόρφωση του ΓΔ από τις 788 μονάδες και πάνω.

Τάση που είχε συνέχεια και μάλιστα ενισχύθηκε εν μέρει με τη συνδρομή αγοραστών σε περισσότερα blue chips και τραπεζικά χαρτιά.

ΟΤΕ και Mytilineos από τα blue chips, κυρίως Εθνική από τα τραπεζικά, έδωσαν από νωρίς το στίγμα προθέσεων των επενδυτών, ειδικότερα στην περίπτωση του Οργανισμού έγιναν αυξημένες συναλλαγές αναστροφής. Είχαν προηγηθεί σειρά πακέτων στη χθεσινή συνεδρίαση και κάλυψη θέσεων «πώλησης» προηγούμενων εβδομάδων.

Σταδιακά αγορές βγήκαν σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo και ΕΛ.ΠΕ, Motor Oil. Η προωθούμενη αναβολή (παράταση;) της έκτακτης φορολόγησης (υπερ)κερδών σε ομίλους και αυτού του κλάδου έχει επαναφέρει αγοραστές από τα χαμηλά στις αρχές της εβδομάδος.

Αλλαγή συσχετισμών και για ευρύτερο μέρος του ταμπλό, καθώς νωρίτερα (στις 14:50) σε 46 μετοχές υπερίσχυαν οι αγοραστές, όσες και οι πωλητές.

Δομική Κρήτης, Mevaco, Κέκρωψ, Frigoglass, Performance, Ελαστρον, Intrakat κ.α. με τη μεγαλύτερη άνοδο από τα mid&small caps.

Στα μόλις 20 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών στις 14:50.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v