Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάσες» στην πτώση ψάχνει το Χρηματιστήριο

Οριακή πτώση στο ξεκίνημα για τον ΓΔ. Τη βελτίωση του διεθνούς κλίματος καλούνται να «ακολουθήσουν» οι εγχώριοι traders, πριν το κλείσιμο εννεαμήνου. Οι «βαριές» απώλειες τον Σεπτέμβριο, το κλείσιμο θέσεων σε μετοχές-σηματωρούς και τα σενάρια.

«Ανάσες» στην πτώση ψάχνει το Χρηματιστήριο

Ανάσα ανόδου στη Wall Street, ανακάμπτουν οι αγορές στην Ασία και στην Ευρώπη οι επενδυτές έχουν την ευκαιρία να καλύψουν μέρος των σημαντικών απωλειών Σεπτεμβρίου.

Από τις 12.182,69 (0,35%) ο DAX στη Φρανκφούρτη, από τις 7.005,39 (0,30%) ο FTSE100 στο Λονδίνο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης έρχεται μετά τη χθεσινή -νέα- διόρθωση στις 791,42 μονάδες.

Προτελευταία συνεδρίαση εβδομάδας, μήνα, 3μήνου και 9μήνου, συνεπώς σήμερα-αύριο πιθανότατα να διαμορφωθεί διαφορετική εικόνα σε τράπεζες και blue chips.

Από τις 1.899,57 (-0,97%) ο FTSE15, από τις 518,54 (-2,11%) ο Δείκτης Τραπεζών, με χαρακτηριστικό της συνεδρίασης τα 12,14 εκατ. αξίας συναλλαγών που άλλαξαν χέρια μέσω προσυμφωνημένων πράξεων.

Πακέτα σε μετοχές που υπερπουλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, που σύμφωνα με ενδείξεις πιέστηκαν σημαντικά λόγω λήψης σημαντικών θέσεων πώλησης, με ενδεικτικότερη την περίπτωση του ΟΤΕ.

Δεδομένου ότι τα 8,5 εκατ. πραγματοποιήθηκαν στον δεικτοβαρή τίτλο του Οργανισμού, σε εύρος τιμών 14,21-14,31 ευρώ, η μετοχή είναι στο επίκεντρο (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων παικτών. Το ενδεχόμενο κάλυψης ανοιχτών θέσεων (short) στον ΟTΕ παρουσιάζει ενδιαφέρον λόγω της αυξημένης στάθμισης στη διαμόρφωση των δεικτών.

«Κλείσιμο θέσεων» αναμένεται και σε αρκετές ακόμη μετοχές-σηματωρούς, με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να είναι επίσης αυξημένου ενδιαφέροντος.

Στο 3,20% οι απώλειες εβδομάδας, για τον ΓΔ και στο 8,85% σε μηνιαίο, με την αρνητική φήμη που χαρακτηρίζει τον Σεπτέμβριο να επιβεβαιώνεται.

Στο 4,98% και 7,80% οι απώλειες για τον ΔΤΡ, αντίστοιχα και στο 3,52% και 9,25% για τον FTSE25.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v