Προσεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 870 μονάδες διατηρείται ο Γενικός Δείκτης. Σταθεροποιητική κίνηση στις τραπεζικές μετοχές, επιμένουν οι αγοραστές στην Coca Cola, διορθώνει 5% λόγω αποκοπής μερίσματος η Helleniq Energy. Ποιες μετοχές εμφανίζουν κινητικότητα.

Προσεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο οι αρχικές εντολές των επενδυτών στην πρώτη συνεδρίαση Νοεμβρίου.

Στη συνεδρίαση της Fed η εστίαση των βραχυπρόθεσμων, ειδικότερα στο μήνυμα -για τη συνέχεια- που θα περάσει ο επικεφαλής της, σε μία συγκυρία που η ομόλογός του της ΕΚΤ επιμένει στην επιθετική πολιτική.

Προεξοφλώντας ακόμη μία αύξηση -τέταρτη των 75 μ.β.- από τη Fed, αναπόφευκτα μονόδρομος για νέα των 75 μ.β. από την ΕΚΤ (τον Δεκέμβριο), οι traders ενεργούν προσεκτικά από Νέα Υόρκη μέχρι Φρανκφούρτη και Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 13.387 (1,07%) ο DAX, από τις 3.913 (0,75%) τα futures του S&P500 και οριακά υψηλότερα στις 876 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Συνεδρίαση που ξεκίνησε με μικρό πλεονέκτημα των short λόγω της αποκοπής μερίσματος (0,40/μτχ.) της Helleniq Energy, με συνέπεια στο ημίωρο να διορθώνει πάνω από 5% στα 6,55 ευρώ.

Ωστόσο, η συντήρηση αγοραστών σε Coca Cola HBC συνδυαστικά με το «γύρισμα» βαριών χαρτιών με ενδεικτικό τον ΟΠΑΠ διαμορφώνουν τον FTSE25 στην περιοχή των 2.121 μονάδων.

Ικανοποιητικός ο ρυθμός εντολών, με ένα πακέτο για 25.000 μτχ. της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στα 18,93 ευρώ να περνά στις 10:52, με την τρέχουσα τιμή -στην υποκείμενη αγορά- στα 18,90 ευρώ.

Σε Alpha Bank, ΟΠΑΠ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η κύρια 3άδα των αγοραστών, σε αντίθεση με ΔΕΗ, ΟΤΕ, Mytilineos, Eurobank, Motor Oil όπου ενεργούν κυρίως πωλητές.

Σύμφωνα με τη σύνθεση συναλλαγών-τάση, στα πρώτα 40' της συνεδρίασης χρηματιστές κάνουν λόγο για μερικό «κλείδωμα» αποδόσεων, με πιθανότατο το ενδεχόμενο διαμόρφωσης τιμής εκκίνησης για τον Νοέμβριο. Προσέγγιση που μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι στις συνεδριάσεις που ακολουθούν, έχοντας κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμο ορίζοντα την Παρασκευή, με καταλύτη τη συνεδρίαση της Fed.

Υπερτερούν οι πωλητές στις μετοχές του FTSE25, πιο ισορροπημένη η τάση στα mid caps.

Στις 38/36 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με Alumil, BriQ, Πετρόπουλος, Intertech, Intrakat, AVAX να ξεχωρίζουν.

Στα 6,6 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 11:15.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v