Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής με τα μάτια στον Πάουελ

Μέτρια η ροή εντολών, με προσεκτικούς πωλητές και αγοραστές, καθώς αναμένουν τους χρησμούς του προέδρου της Fed, προεξοφλώντας ακόμη μία αύξηση επιτοκίων. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής με τα μάτια στον Πάουελ

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές από Φρανκφούρτη, Λονδίνο, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών. Επιφυλακτικές κινήσεις με μικρό πλεονέκτημα των αγοραστών, καθώς τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη παραπέμπουν σε οριακά ανοδικό ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Στις 13.349 (0,09%) ο DAX, στις 7.193 (0,10%) ο FTSE100, στις 3.871 (0,13%) τα futures του S&P500 και οριακά στις 868 (0,09%) ο Γενικός Δείκτης.

Μάλλον μέτρια η ροή εντολών στην πρώτη ώρα συνεδρίασης, με προσεκτικούς τόσο τους πωλητές όσο και τους αγοραστές.

Προφανές πως με αυτό τον ρυθμό θα συνεχιστεί η συνεδρίαση για όσο η εικόνα από την προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης δεν δείχνει πιο καθαρά προς ποια κατεύθυνση κλίνει. Συνήθως, σε ανάλογες περιπτώσεις, οι traders γίνονται ενεργότεροι από τις 16:00-16:30 και μετά, για το ΧΑ προς το τελευταίο 15λεπτο της συνεδρίασης.

Σε εύρος μόλις 4 μονάδων η διακύμανση για τον ΓΔ, χωρίς περιθώρια για ενδοσυνεδριακές κινήσεις, ει μη μόνον για λήψη θέσεων ανάλογα με την εκτίμηση του τι θα ανακοινώσει ο επικεφαλής της Fed.

Βραχυπρόθεσμα ο ορίζοντας φτάνει μέχρι και τη μεθαυριανή συνεδρίαση, που για το ΧΑ ζητούμενη είναι η επιβεβαίωση των 855 μονάδων για τον ΓΔ σε «κλείσιμο» εβδομάδας.

Ενθαρρυντική ένδειξη η συνέχιση της ανοδικής φοράς για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, απόρροια των όποιων πληροφοριών φτάνουν στην αγορά για την επίτευξη συμφωνίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - First Sentier. Μία συμφωνία που εάν κλείσει και μάλιστα με όρους που έχει περιγράψει ο βασικός μέτοχος, θα λειτουργήσει καταλυτικά όχι μόνο για τις δύο εισηγμένες αλλά ευρύτερα για την αγορά. Ενα τόσο μεγάλο deal, πέραν όλων των άλλων, θα απελευθερώσει σημαντική ρευστότητα, υπεραρκετή να οδηγήσει τους long πέραν των 890 μονάδων. Θα δείξει.

Πρώτη σε αξία συναλλαγών η μετοχή, με αγορές έως τα 19,25 ευρώ -όλο και εγγύτερα των υψηλών στα 19,68 ευρώ-, στα 9,55 η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Παράλληλα συντηρείται το κλίμα συγκρατημένων προσδοκιών για την ευρύτερη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με ΟΠΑΠ (12,53), Motor Oil (17,57), Alpha Bank (0,9262), Mytilineos (16,68), Εθνική (3,631) κ.α. επίσης με αγοραστές.

Μοιρασμένη η τάση μεταξύ αγοραστών -σε 38-, πωλητών -σε 34 μετοχές-, με Autohellas σε νέα υψηλά (12 ευρώ), με Intertech (1,13), Alumil (2,14), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,718) κ.α. να ακολουθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v