Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: «Ανευρη» κίνηση πάνω από τις 880 μονάδες

Μικρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, με χαρακτηριστικό της συνεδρίασης την έλλειψη τζίρου. Υπεραποδίδουν οι μετοχές των τραπεζών, αξιόλογα κέρδη για Coca Cola, Τιτάν, Viohalcο.

Χρηματιστήριο: «Ανευρη» κίνηση πάνω από τις 880 μονάδες

Στο συν ο DAX με το που «γύρισαν» τα futures του S&P500, σε φθίνουσα ανοδική φορά ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Παραμένει άνευρη η συνεδρίαση σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, σε αναμονή των αυριανών ενδιάμεσων εκλογών και στοιχείων πληθωρισμού Πέμπτη-Παρασκευή σε Νέα Υόρκη.

Επρεπε να περάσει τις 14:15 για να υπερβεί τα 20 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών στο χρηματιστήριό μας, με παράδοξο το γεγονός πως το σχεδόν 10% πραγματοποιούνταν στα mezzanines των Galaxy Cosmos-Sunrise και Cairo-PhoenixVega, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το βάθος και την επενδυσιμότητα μiας αγοράς, που τέλη Νοεμβρίου θα «παρουσιαστεί» σε ξένους διαχειριστές στο Λονδίνο. Προφανώς και αυτή η εικόνα ελάχιστα δικαιολογεί τους μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς, τις φιλόδοξες παρουσιάσεις και όσα θα έπρεπε να είναι η ελληνική επενδυτική/επιχειρηματική κοινότητα σήμερα.

Τζίρος 24 εκατ. νωρίτερα -στις 14:45- αλλά το παιχνίδι κυρίως ενδοσυνεδριακό-βραχυπρόθεσμο εξελίσσεται με τα «κλειδώματα» των Sunrise Mezz και Galaxy Cosmos Mezz στα 0,0885 και 0,1417 ευρώ αντίστοιχα.

Συντηρείται ωστόσο η ανοδική φορά -κεκτημένη από τα χαμηλά στις αρχές Οκτωβρίου-, με τον τραπεζικό κλάδο οδηγό αυτής της σημαντικής αντίδρασης και πολλά blue chips όπως και συγκεκριμένα mid&small caps να ακολουθούν.

Από τις 502,06 μονάδες στις 3 Οκτωβρίου ο ΔΤΡ έως τις 625,37 νωρίτερα, με Εθνική (3,745), Eurobank (1,026), Πειραιώς (1,2805) με αγοραστές και Alpha Bank (0,96) με μικρό πλεονέκτημα πωλητών.

Από τις 1.876 ο FTSE25 έως τις 2.158 μονάδες, σε μία -σχεδόν- παράλληλη (με σταθερό discount) του τραπεζικού, με συγκεκριμένα blue chips να έχουν υπεραποδώσει έναντι του δείκτη. ΔΕΗ, Mytilineos, Motor Oil, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΛΠ, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ κ.α. σημειώνουν πορεία καλύτερη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ένδειξη-στοιχείο διαφοροποίησης και μεταξύ των blue chips. Ανάλογα των επιχειρηματικών συνεργειών, οικονομικών αποτελεσμάτων και προοπτικών, προφανώς.

Ενθαρρυντική ένδειξη για τη συνέχιση της ανόδου η απορρόφηση της όποιας προσφοράς βγαίνει στις ενδοσυνεδριακές διολισθήσεις. Ενδεικτικές οι εντολές αγοράς που πέρασαν στο διάστημα 14:10-14:15, όταν έγινε μια «κοιλιά» στη διακύμανση του ΓΔ.

Στα 12,95 η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 6,28 της ΔΕΗ, στα 18,91 της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, στα 11,64 της ΤΙΤΑΝ, στα 17,92 της Motor Oil, στα 15,86 του ΟΤΕ κ.α. με αγοραστές.

Ωστόσο σε όρους trading ξεχωρίζουν τα mezzanines και συγκεκριμένα mid&small caps με Fourlis, R.E.D.S, Intracom, Premia, Δρομέας, Intralot, Entersoft, Unibios, Interlife κ.α.

Χωρίς μεταβολή 74 μετοχές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v