Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ρευστοποιήσεις σε τιμές κάτω των 900 μονάδων

Πιέσεις στις μετοχές από τις νέες εντάσεις στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία. Χαμηλώνουν τράπεζες και blue chips. Προσυμφωνημένες συναλλαγές ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και τρία πακέτα Unibios/ΒΙΟΣΩΛ.

Χρηματιστήριο: Ρευστοποιήσεις σε τιμές κάτω των 900 μονάδων

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στην Πολωνία.
Εύλογα προσεκτικές οι κινήσεις τους, από Φρανκφούρτη, Λονδίνο, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών, την ώρα
που Ουάσιγκτον και Μόσχα επιχειρούν να υποβαθμίσουν το γεγονός του πυραυλικού πλήγματος.

Προσώρας, στη Φρανκφούρτη ο DAX διορθώνει μεν στις 14.340 μονάδες, πλην όμως η προσφορά απορροφάται το πολύ από 0,30% χαμηλότερα. Στο Λονδίνο, ο FTSE100 οριακά στις 7.374 (0,06%).
Αυτή είναι η εικόνα στα ευρωπαϊκά, ενώ στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε «άνοιγμα» από 0,23% υψηλότερα και τις 4.008 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι πρώτες εντολές δόθηκαν από τις 901,98, με 2-3 μονάδες πτωτικό χάσμα και ρευστοποιήσεις σε τιμές χαμηλότερα του ορίου των 900 μονάδων.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου 30' πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές αξίας 4,4 εκατ. ευρώ, με τον FTSE25 από τις 2.188 περί τις 14 μονάδες χαμηλότερα και τον ΔΤΡ από τις 641,63 στις 635 μονάδες.

Ενδιαφέρον πως με το άνοιγμα της συνεδρίασης και στη διάρκεια του ημιώρου, πέραν των προσυμφωνημένων συναλλαγών σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, πέρασαν τρία πακέτα στη μετοχή της Unibios/ΒΙΟΣΩΛ.

Εξέλιξη που συζητήθηκε μεταξύ παικτών με δραστηριότητα στα small caps.

Για ακόμη μία -πολλοστή- συνεδρίαση αυξημένες συναλλαγές και μόχλευση στα δύο νέα mezzanine των GalaxyCosmos και Sunrise, με αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της R.E.D.S/Καμπάς, με πιθανότερο αγοραστή τη Reggeborgh, ενώ στα 6 ευρώ διαμορφώνεται ο τίτλος της Epsilon Net, μετά την οριστικοποίηση της απόκτησης μειοψηφικού ποσοστού από την Εθνική Τράπεζα.

Στις 28/45 η σχέση μετοχών με άνοδο/πτώση, με 88 να παραμένουν χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v