Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: «Παίζουν» στις 900 μονάδες οι επενδυτές

Χωρίς διάθεση για ουσιαστική κίνηση του Γενικού Δείκτη οι συναλλαγές. Νέα πονταρίσματα στη μετοχή της ΔΕΗ, άνοδος για Coca Cola, μικρές πιέσεις στα τραπεζικά «χαρτιά», μόχλευση στα mezz.

Χρηματιστήριο: «Παίζουν» στις 900 μονάδες οι επενδυτές

Δεν έχει διαφοροποιηθεί ουσιαστικά η εικόνα στα ευρωπαϊκά, "παίζουν" με τις 900 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Παραμένει υποτονικό το κλίμα σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο παρά το γεγονός της θετικής τάσης που διαμορφώνεται στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης.

Ενδεικτικό το οριακά αρνητικό για DAX στις 14.303 και για τον FTSE100 στις 7.384 μονάδες την ώρα που τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε επαναφορά υψηλότερα των 4.000 μονάδων για τον πιο αντιπροσωπευτικό δείκτης της Wall Street.

Περισσότερο διαδικαστική-λιγότερο ουσιαστική η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την διακύμανση του Γενικού Δείκτη σε όλες κι όλες μόλις 5 μονάδες ενδεικτική του αδιάφορου κλίματος που διαμορφώνεται και σήμερα, για πολλοστή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο μας.

Επίσης ενδεικτική η αξία συναλλαγών (*) σε μέτρια επίπεδα, αναλογικά δε λιγότερα των 50 εκατ. ευρώ.

Στην περιοχή των 2.182-2.198 μονάδων ο FTSE25, πέριξ των 645-640 ο Δείκτης Τραπεζών με τον πρώτο να πλεονεκτεί έναντι του δεύτερου για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Η μετοχή της ΔΕΗ συνεχίζει υψηλότερα, με αγορές έως τα 6,65 ευρώ σε ένα από τα μικρότερου ρίσκου επενδυτικά στοιχήματα των (κυρίως) ξένων funds. Ξεκινώντας την χρονιά από τιμές-σχεδόν- 3 ευρώ υψηλότερα, εύλογα "ισχυρά χέρια" επιδιώκουν τη μείωση της αρνητικής θέσης.

Στα 3,81-3,856 η διακύμανση για τη μετοχή της Εθνικής, με το επιτόκιο για το 5ετές ομόλογο να διαμορφώνεται στα 7,5% οι δε προσφορές να έχουν ξεπεράσει το 1,2 δισ. Η διοίκηση θα αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.

Στα 5,85-5,99 ευρώ ο τίτλος της Lamda Development, σε μία προσπάθεια να υπερβεί-έστω- το όριο των 6 ευρώ, καθώς μένει καθηλωμένη από την πρώτη συνεδρίαση Νοεμβρίου.

Στα 15,50 η μετοχή του ΟΤΕ, στα 17 της Mytilineos, στα 19,04 με επαναφορά αγορών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, στα 18,21 της Motor Oil.

Για ακόμη συνεδρίαση σημειώνεται μόχλευση για τίτλους mezzanine, με τα SunriseMezz και GalaxyMezz να ενισχύονται πάνω από 8%.

Από τις 48 μετοχές σε θετικό πρόσημο με τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ ενισχύονται τίτλοι των Attica Συμμετοχών, Κορδέλλου, ΜΟΤΟδυναμική, ΑΝΕΚ, Performance, MIG κ.α.

(*) στα 27,8 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 14.40' , με τα 4,4 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων πράξεων (σε Εθνική, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Jumbo).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v