Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 920 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τους αγοραστές να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Νέα πονταρίσματα στις τράπεζες, άλμα άνω του 5% για τη ΔΕΗ, νέα υψηλά για ΤΕΝΕΡΓ, ξεχωρίζει η Motor Oil.

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο

Διευρύνεται το προβάδισμα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ευρύτερα θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά.

Σταδιακή η άνοδος για δείκτες, μετοχές με ανάλογη τάση συναλλακτικά, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να συνεχίζει προς τις 918 μονάδες με ικανοποιητική ροή εντολών σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips.

Με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο η περαιτέρω ενίσχυση της αγοράς, με συνακόλουθη βελτίωση του κλίματος όπως αυτά αποτυπώνονται τόσο στην καταγραφή νέων τοπικών υψηλών όσο και την εμφανή ενεργότερο συμμετοχή «ισχυρών χεριών».

Το 2,43% στις 665,64 μονάδες για τον ΔΤΡ έναντι του 1,53% στις 2.236,49 για τον FTSE25 επιβεβαιώνει τη θετική απόκλιση των τραπεζικών έναντι των blue chips, premium που διατηρείται σε όλες τις χρονικές περιόδους του έτους και συνολικά για το 2022 φτάνει σε μεταβολή 15,82% σε σχέση με 4,08% αντίστοιχα.

Προφανώς ένα σημαντικό μέρος των εντολών αφορά σε traders και επενδυτές που (παρ)ακολουθούν την τάση, με εμφανή την παρουσία τους στις τραπεζικές μετοχές και δη στην Alpha Bank.

Mε συναλλαγές σχεδόν 6 εκατ. τμχ. οι εντολές για αγορά δίνονται από το 1,013 έως το 1,052 ευρώ, σημειώνοντας πως μόνο στο 3ήμερο (μέχρι τώρα) έχουν αλλάξει χέρια περί τα 25 εκατ. τμχ. στην Alpha Bank. Εντολές που δίνονται στην εξέλιξη διψήφιας αντίδρασης (10,65%) σε διάστημα εβδομάδας.

Με τις συναλλαγές στη συγκεκριμένη μετοχή να ενισχύουν την εικοτολογία των τελευταίων 24ωρων, κυρίως βραχυπρόθεσμοι λαμβάνουν θέσεις και σε Eurobank (1,106), Εθνική (3,852), Πειραιώς (1,455).

Ωστόσο δεν είναι μόνον ο τραπεζικός αλλά και άλλοι κλάδοι, με τη μόχλευση να δίνει νεύρο στη συνεδρίαση.
Προεξοφλητικού χαρακτήρα, σύμφωνα με χρηματιστές, εντολές στον τίτλο της ΔΕΗ σε τιμές έως 5,01% υψηλότερα στα 6,60 ευρώ. Η υπεραπόδοση για τη μετοχή της Επιχείρησης αποδίδεται σε προσδοκίες επενδυτών πως η διοίκηση Στάσση θα κλείσει τη συμφωνία για την απόκτηση της Enel Romania. Μένει να επιβεβαιωθεί (ή όχι), με το ταμπλό να δείχνει προς την ευόδωση της σχετικής διαδικασίας.

Σε αυτό το κλίμα, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σε νέα ιστορικά υψηλά (20 ευρώ), η Mytilineos στα 17,41 ευρώ, ενώ με αγορές ενισχύονται Motor Oil (18,41), OTE (15,48), ΟΠΑΠ (13,05) κ.α.

Διευρυμένο προβάδισμα των αγοραστών πέραν των μετοχών του FTSE25 και σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Με θετικό πρόσημο 62 μετοχές, μεγαλύτερο για GalaxyCosmosMezz, Real Cons, PhoenixVegaMezz, Revoil, Πλαστικά Θράκης, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Profile κ.α.

Στα 30,8 εκατ. η αξία συναλλαγών, νωρίτερα, στις 14:40.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v