Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρίσκει στήριξη στη ΔΕΗ το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη παρά τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές. Ανοδος άνω του 2% για ΔΕΗ μετά τις εξελίξεις στη Ρουμανία, μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, πιέσεις για Πειραιώς.

Βρίσκει στήριξη στη ΔΕΗ το Χρηματιστήριο

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, ανάλογη εικόνα και στο ΧΑ.

Η χθεσινή αύξηση επιτοκίων από τη Fed 0,50% διαμορφώνει προϋποθέσεις που δεν μπορούν να αγνοήσουν τα «γεράκια» της ΕΚΤ στη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Φρανκφούρτη.

Εύλογο το ερώτημα, εάν η επικεφαλής της ΕΚΤ θα ακολουθήσει τον ομόλογό της στη Fed αυξάνοντας το βασικό ευρωπαϊκό επιτόκιο, κατά 0,50% αντί για 0,75% τις προηγούμενες φορές. Αυτή είναι η μία παράμετρος που επηρεάζει κυρίως τη στάση των βραχυπρόθεσμων παικτών σήμερα, από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Αθήνα.

Η άλλη πιο μακροπρόθεσμη και ουσιώδης αφορά στην πολιτική της σύσφιξης που θα αποσαφηνίσει σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ. Αυτό είναι το σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, την επιχειρηματικότητα.

Σε αυτό το περιβάλλον, σήμερα στο ΧΑ, οι κινήσεις των επενδυτών περιορίζονται σε στενό εύρος διακύμανσης, με ενδεικτική την κίνηση του Γενικού Δείκτη, οριακά χαμηλότερο στις 923 μονάδες. Στις 2.246 μονάδες ο FTSE 25 και στις 635 ο ΔΤΡ.

Από τις μετοχές επικαιρότητας, στα 6,7 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ με άνοδο άνω του 2%, μετά τις εξελίξεις στην αγορά της Ρουμανίας, στα 19,89 ευρώ της Μυτιληναίος, μετά τη χθεσινή παρουσίαση του πλάνου μετασχηματισμού της εισηγμένης και στα 21,3 ευρώ της Motor Oil, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάκτωρ για τις ΑΠΕ.

Στις 11:30 η αξία των συναλλαγών ήταν στα 10,5 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v