Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημειωτόν με «παγωμένες» συναλλαγές στο Χρηματιστήριο

Κίνηση σε εύρος μόλις 4 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, σε μια συνεδρίαση διαδικαστικού χαρακτήρα. Ξεχωρίζουν Aegean και Viohalco από τον FT-25. Ποιες μετοχές κινούνται από τα mid-small caps.

Σημειωτόν με «παγωμένες» συναλλαγές στο Χρηματιστήριο

Υποτονικό το κλίμα σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, "παγωμένο" συναλλακτικά στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με την αξία συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 10 εκατ. ( ! ) λίγο πριν τις 15.00' η όποια προσπάθεια προσέγγισης της συνεδρίασης ούτε διαδικαστικό χαρακτήρα δεν μπορεί να έχει.

Σε εύρος διακύμανσης μόλις 4 μονάδων ( !! ) για τον Γενικό Δείκτη η συνεδρίαση δεν προσφέρεται καν για ενδοσυνεδριακές κινήσεις ει μη μόνον σε ελάχιστες μετοχές.

Ενδεικτικό το γεγονός, πως στην πρώτη θέση- με βάση την συναλλακτική δραστηριότητα- παρέμενε η μετοχή της Πλαίσιο και με την Intralot να έχει ανέβει στην δεύτερη θέση.

Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΟΤΕ ακολουθούν συμπληρώνοντας την 5άδα καταδεικνύοντας την "ρηχότητα" της αγοράς.

"Ρηχότητα", που σύμφωνα με χρηματιστές λειτουργεί και σαν τροχοπέδη στην εύλογη αποτίμηση εισηγμένων τόσο από τον FTSE25 όσο από τα mid&small caps.

Σύμφωνα με τους ίδιους και σε αυτή την παράμετρο οφείλεται η στρεβλή χρηματιστηριακή αποτύπωση των οικονομικών μεγεθών και προοπτικών για αρκετές εταιρείες. Χρόνιες παθογένειες, που καλό θα είναι να αρχίσουν να επιλύονται από τις αρχές Ιανουαρίου στην προοπτική της απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας για την οικονομία-συνακόλουθα της επανόδου του χρηματιστηρίου στην κατηγορία των αναπτυγμένων. Με 10 εκατ. τζίρο μόνο κατ' ευφημισμόν.

Στις 2.235 (0,23%) ο FTSE25, στις 633,03 (-0,05%) ο ΔΤΡ , με την Mytilineos να "φλερτάρει" τα 20 ευρώ, τον ΟΠΑΠ τα 13 ευρώ, την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 20,32, τον ΟΤΕ στα 14,91 , τη Motor Oil στα 21,76 ευρώ.

Από τα τραπεζικά, η Alpha Bank στα 0,9994 , η Πειραιώς στα 1,3975 , η Εθνική στα 3,699 και στα 1,049 η Eurobank.

Με σημαντική άνοδο η AEGEAN στα 5,55 ευρώ, η Jumbo στα 15,79 , η Viohalco στα 4,075 ευρώ οι μόνες 3 από τις 25 του large cap με ποσοστό μεταβολής μεγαλύτερο της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Στις 60/35 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με 68 χωρίς μεταβολή.

Για MIG, CairoMezz, SunriseMezz, PhoenixVegaMezz, GalaxyCosmosMezz και Πετρόπουλος, ΕΚΤΕΡ, ΕΛΓΕΚΑ, Δομική Κρήτης κ.α. η μεγαλύτερη μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v