Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτική άνοδος με βαρίδια...

Διστακτικός ανοδικός βηματισμός στην εγχώρια αγορά, κυρίως σε τράπεζες και blue chips, με χαμηλό τζίρο. Τροχοπέδη οι τίτλοι ΕΛΠΕ και Coca Cola φρενάρουν την κίνηση.

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτική άνοδος με βαρίδια...

Με τους κύριους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται σε θετικό έδαφος και με ήπια κέρδη, επόμενο ήταν και το Ελληνικό Χρηματιστήριο να αδράξει την ευκαιρία και να προσπαθήσει να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, έστω και με διαφορετικούς ημερήσιους, δεικτοβαρείς, πρωταγωνιστές.

Σε αυτή την προσπάθεια, μέχρι στιγμής, τροχοπέδη αποτελούν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-1,68%) και ΕΕΕ (-1,21%).

Στην περίπτωση της πρώτης μετοχής, υπάρχει το «άλλοθι» της σημερινής αποκοπής του προμερίσματος χρήσης 2022, €0,25 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογών φόρος (καθαρό ποσό: €0,2375 ανά μετοχή), ενώ ο δεύτερος τίτλος εμφανίστηκε με πωλητή από το ξεκίνημα της συνεδρίασης και μάλιστα με αξιοπρόσεκτες, για τα δεδομένα του, συναλλαγές.

Είναι οι μοναδικοί δύο τίτλοι του FTSE 25 που μέχρι στιγμής έχουν κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο.

Από την άλλη και με τις βαρύδεικτες τραπεζικές μετοχές να δείχνουν επιφυλακτικά ανοδικές διαθέσεις, οι αγοραστές παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες σε ΜΠΕΛΑ (+2,46%, μετά το flash note της Εισηγμένης για τις πωλήσεις του 2022) και TITC (+1,65%, που δείχνει διαθέσεις για κίνηση προς νέα υψηλά εννέα μηνών). Αξιοσημείωτα κέρδη και για ΟΤΟΕΛ (+1,98%), αλλά με ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές, που δεν ξεπερνούν τα 1.000 τεμ.

Λίγα τα άξια θετικής αναφοράς από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς οι δυνάμεις που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι του ταμπλό τηρούν στάση αναμονής και παραμένει άγνωστο αν θα δραστηριοποιηθούν στη συνέχεια της συνεδρίασης.

Σαφώς χαμηλότερος από χθες ο τζίρος, καθώς η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών τον βρήκε στα 8,4 εκατ. (11,2 εκατ. χθες στο ίδιο διάστημα).

Παραμένει πρώτο ζητούμενο η αύξηση του αριθμού των θετικών πρωταγωνιστών, κάτι που θα απαιτήσει διεύρυνση του ενδιαφέροντος.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v