Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί πάνω από τις 960 μονάδες το Χρηματιστήριο

Περιορισμένες κινήσεις στο ταμπλό, εν αναμονή και του «σήματος» από ΗΠΑ, με τον τζίρο να ενισχύεται και από τα «πακέτα». Ξεχωρίζουν ανοδικά ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ.

Ισορροπεί πάνω από τις 960 μονάδες το Χρηματιστήριο

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, με εναλλαγές προσήμων η κίνηση του Γενικού Δείκτη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, σε μία συνεδρίαση που ξεκίνησε διστακτικά και με τη μικτή αξία συναλλαγών να ενισχύεται και από τα «πακέτα».

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο τζίρος πλησιάζει τα 11,5 εκατ., από τα οποία τα 3,1 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΙΝΤΕΚ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ).

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί σε ένα εύρος λίγο μεγαλύτερο των τεσσάρων μονάδων με, μέχρι στιγμής, υψηλό στις 965,94 (+0,23%) και χαμηλό στις 961,38 μονάδες (-0,24%).

Απόλυτα επιφυλακτική η εικόνα στο Βαρύδεικτο Τραπεζικό ταμπλό, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις που αφορούν τη στρατηγική αποεπένδυσης του ΤΧΣ, ελάχιστες οι πρωτοβουλίες των αγοραστών στα μη Τραπεζικά blue chips, με αρκετά εξ αυτών να παραμένουν με απογοητευτικές συναλλαγές, ενώ επέστρεψαν «εκτός μόδας» μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με συναλλαγές χαμηλότερες των 1.000 τεμαχίων παραμένουν οι ΕΥΔΑΠ (+0,30%), ΟΛΠ (0%) και ΟΤΟΕΛ (-0,58%), ενώ με μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται μόνο οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+2,36%) και Ελλάκτωρ (+1,86%).

Είναι περισσότερο από ευδιάκριτη η διάθεση αγοραστών - πωλητών να αναπτύξουν περισσότερες πρωτοβουλίες μετά τις 15:30, όταν και θα έχει ανακοινωθεί ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον μήνα Δεκέμβριο στις ΗΠΑ και θα έχει υπάρξει μία πρώτη αντίδραση από τις Ευρωπαϊκές Αγορές και από τα futures των δεικτών στη Wall Street.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v