Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μία ακόμα ημέρα της μαρμότας με λεπτή ισορροπία

Συνεχίζονται οι επιφυλακτικές κινήσεις στην εγχώρια αγορά. Λίγες επιλεκτικές εντολές σε ορισμένα blue chips δίνουν πνοή. Αδιάφορη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Χρηματιστήριο: Μία ακόμα ημέρα της μαρμότας με λεπτή ισορροπία

Την πεπατημένη των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων μοιάζει να ακολουθεί και η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με το Χ.Α. να δείχνει αδυναμία να συγχρονιστεί με το επιφυλακτικά ανοδικό κλίμα που επικρατεί στις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές.

Με τις βοήθειες προς τους βασικούς δείκτες να λείπουν από τις περισσότερες Δεικτοβαρείς μετοχές και κυρίως από τον Βαρύδεικτο Τραπεζικό κλάδο, επόμενο είναι να διαμορφώνουν κλίμα και διαθέσεις οι λίγες εντολές, σχετικού ειδικού βάρους σε άλλα Δεικτοβαρή blue chips, ενώ παραμένει η αδιάφορη εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό των διαθέσεων που επικρατούν στο Χ.Α. ότι λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών και από το σύνολο των μετοχών του FTSE25, μόνο οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+2,44%), ΕΕΕ (-1,27%), Ελλάκτωρ (+1,99%) και Τέρνα Ενεργειακή (+1,16%) καταγράφουν μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνέχεια.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί σε ένα εύρος λίγο μεγαλύτερο των τριών μονάδων, με χαμηλό στις 962,51 (-0,18%) και υψηλό στις 965,53 μονάδες (+0,13%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 10,5 εκατ., από τα οποία τα 4,1 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ).

Για το υπόλοιπο και μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης, μένει να φανεί αν θα ενισχύσουν θέσεις όσοι περιμένουν κάποιο σημαντικό deal στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις ή θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις με μειωμένες θέσεις, ενόψει και της επερχόμενης αργίας στη Wall Street, τη Δευτέρα (ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v