Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά «εξαέρωσης» το Χρηματιστήριο

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων ο Γενικός Δείκτης, σε ευθυγράμμιση με το πτωτικό τέμπο στις αγορές. Στις τράπεζες οι μεγαλύτερες πιέσεις. Σε ρόλο αντιστάθμισης ο ΟΤΕ, κέρδη για ΟΠΑΠ.

Σε τροχιά «εξαέρωσης» το Χρηματιστήριο

Με το «καλημέρα» διόρθωση στα ευρωπαϊκά, με ρευστοποιήσεις το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με πλεονέκτημα οι short από τη χθεσινή συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, στις αγορές της Ασίας στη συνέχεια, με συνέπεια η τάση να φτάνει μέχρι Φρανκφούρτη, Λονδίνο.

Στις 15.109 (-0,45%) ο DAX, στις 7.789 (-0,54%) ο FTSE100, με τα futures του S&P500 από τις 3.959 (-0,15%).
Σε αυτό το περιβάλλον, στην Αθήνα η εικόνα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αποτυπώθηκε άλλωστε από τις πρώτες κιόλας εντολές που πέρασαν στο σύστημα στο διάστημα 10:25-10:30, με συνέπεια ο ΓΔ να ανοίξει από τις 985,62 διολισθαίνοντας έως 2-3 μονάδες χαμηλότερα. Στα πρώτα 15' με συναλλαγές αξίας 2,8 εκατ., επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών πως σε πρώτη φάση θα δοκιμαζόταν η στήριξη των 980 μονάδων.

Ελεγχόμενες οι ρευστοποιήσεις, με την προσφορά να απορροφάται από 0,74% χαμηλότερα, με τους βραχυπρόθεσμους να επικεντρώνονται σε μετοχές που υπεραποδίδουν στις πρώτες συνεδριάσεις του 2023. Σε μερικό «κλείδωμα» θέσεων προχωρούσαν ορισμένοι επενδυτές από τη συνεδρίαση της Τρίτης, περισσότερο στη χθεσινή, πολύ δε περισσότερο σήμερα, που συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Εως τις 2.380 μονάδες ο FTSE25, με πωλήσεις σε μετοχές του δείκτη με θετική απόδοση από τις 2 Ιανουαρίου και εντεύθεν, έως τις 724 ο ΔΤΡ.

Σε Πειραιώς, Alpha Bank, Motor Oil, Mytilineos, Εθνική οι πωλητές, αλλά με αγοραστές από λίγο χαμηλότερες τιμές, ενώ σε ρόλο αντιστάθμισης ο ΟΤΕ, σηματωρός των traders σήμερα-αύριο.

Στις 30/45 η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 10:50, με την αξία συναλλαγών στα 3,6 εκατ., συγκριτικά χαμηλή σε σχέση με των τελευταίων τριών ημερών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v