Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανοίγουν το «παιχνίδι» οι επενδυτές

Σε υψηλότερα επίπεδα ο ΓΔ, με αυξημένες συναλλαγές και σε blue chips «δεύτερης γραμμής». Σε υψηλότερα επίπεδα οι τράπεζες, μεγαλύτερα κέρδη για Πειραιώς, Εθνική. Διευρύνει το ράλι η Ελλάκτωρ.

Χρηματιστήριο: Ανοίγουν το «παιχνίδι» οι επενδυτές

Mε μικρό προβάδισμα οι long σε Φρανκφούρτη-Λονδίνο, οριακά αρνητικό πρόσημο για τα συμβόλαια του S&P500 στη Wall Street, ακόμη ένα ανοδικό βήμα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 15.051 (0,15%) ο DAX, στις 7.786 (0,26%) ο FTSE100, από τις 3.988 (-0,02%) τα futures του S&P500 και από τις 982,79 περί τις 2-3 μονάδες υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης.

Από την προσυνεδρίαση φάνηκε πως οι αγοραστές θα υπερασπίζονταν το μικρό προβάδισμα που είχαν αποκτήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, με τις πρώτες εντολές να δίνονται με ανοδικό χάσμα από τις 982,79 μονάδες για τον ΓΔ.

Με διακριτή διαφοροποίηση στη στάση των επενδυτών, καθώς πέραν των συνήθων 6-8 σταθερών επιλογών τους, συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται και σε άλλες μετοχές, διευρύνοντας έτσι ενδιαφέρον/τζίρο.

Ειδικότερα στα πρώτα 30' συναλλακτικότητα σημειωνόταν για τίτλους των ΕΧΑΕ, Attica Bank, Cenergy Holdings, ElvalHalcor, Intrakat, MIG κ.α., με τον τζίρο να ξεπερνά τα 6,8 εκατ. Καλή ροή εντολών από τους επενδυτές, διάχυσή τους τόσο σε blue chips «δεύτερης γραμμής» όσο σε περισσότερα επιλεγμένα mid caps.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για μετοχές των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, AVAX αλλά και Attica Βank, ElvalHalcor διαμορφώνουν μία δεύτερη ομάδα μετοχών/εισηγμένων πηγή ενδιαφέροντος και δημιουργίας σεναρίων για εξελίξεις και επιχειρηματικές διεργασίες.

Ενδεικτικό το ότι στις 11:10 για τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεχιζόταν το ράλι της Παρασκευής έως τα 2,455 (6,25%), στη μετοχή της AVAX οι εντολές έφθαναν έως το 0,98 (7,76%), ενώ στο 0,145 (10,25%) αντιδρούσε της Attica Βank.

Σύμφωνα με χρηματιστές, η είσοδος στο επίκεντρο επενδυτών και traders περισσότερων μετοχών αυξάνει τη μεταβλητότητα, προϋπόθεση για intraday/trading κινήσεων, με αποτέλεσμα την προσέλκυση περισσότερων «γρήγορων κεφαλαίων».

Στις 57/23 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο, χωρίς μεταβολή για 84 και αξία συναλλαγών στα 9 εκατ. λίγο πριν τις 11:15.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v