Διερευνά τα υψηλά εννέα ετών το Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 1.130 μονάδες για τον ΓΔ, με άνοδο για τράπεζες και blue chips και ένδεια... τζίρου. Υπεραποδίδουν ΔΕΗ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Helleniq Energy. Κινητικότητα και στα mid caps.

Διερευνά τα υψηλά εννέα ετών το Χρηματιστήριο

Βουτιά 6,4% και πάγωμα συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Θετική η εικόνα στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης, διευκολύνει τους αγοραστές σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο.

Με μικρό προβάδισμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επικέντρωση των αγοραστών σε συγκεκριμένα blue chips, τραπεζικά χαρτιά αλλά και επιλεγμένα mid caps, όπου «τρέχουν» εξελίξεις.

Η Λία Δεληγιάννη έχει τις λεπτομέρειες όσων διαδραματίζονται στην -εξ ανατολών- γείτονα, με τα νεότερα εύλογα να μας αφορούν και ενδιαφέρουν, με τη χώρα μας επίσης σε εκλογικό ρυθμό.

Από 0,32% υψηλότερα στις 4.151 μονάδες τα futures του S&P500, στις 15.939 (0,16%) ο DAX, στις 7.774 (0,26%) ο FTSE100 και με τις πρώτες εντολές στις 1.123,63 ο Γενικός Δείκτης, περί τις 4-5 μονάδες υψηλότερα.

Μέτρια η ροή εντολών, δεν φαίνεται να διαφοροποιείται αισθητά από αυτή της τελευταίας εβδομάδας (μέσος ημερήσιος τζίρος στα 77 εκατ.), με Mytilineos, TITAN, Alpha Bank, Jumbo, Eurobank στην πρώτη 5άδα.

Ακολουθούν ΟΠΑΠ, Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, AEGEAN και στις 10 με μικρότερο ή μεγαλύτερο πλεονέκτημα οι αγοραστές. Αν και πρώιμο, οι επενδυτές δείχνουν τις διαθέσεις τους διευρύνοντας εν μέρει τις επιλογές τους, ακολουθούν το ενδεχόμενο περαιτέρω προσεκτικής ανόδου διασφαλίζοντας τα νώτα τους. Χαρακτηριστικό αυτού του διαστήματος η απουσία πιεστικών πωλητών σε μετοχές του δείκτη, πλην 1-2 περιπτώσεων, όχι όμως «βαριών χαρτιών» του FTSE25.

Στις 2.750 (0,56%) διερευνώντας τα «υψηλά 9ετίας», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κατ' αρχάς σε ορίζοντα της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας. Θα επιχειρήσουν ορισμένοι να παίξουν το στοίχημα της Κυριακής; Λιγοστοί δείχνουν να το δοκιμάζουν, χωρίς να διακινδυνεύουν μεγάλα ποσά και δίχως να αναλαμβάνουν υψηλό ρίσκο. Εχουμε πει πως η προεκλογική εικόνα του 2023 ουδεμία σχέση έχει με αυτήν του 2019, και δεν θα μπορούσε άλλωστε, για αυτό και η διαφορετική στάση ξένων και εγχώριων επενδυτών.

Στις 857 (0,50%) ο Δείκτης Τραπεζών, με τη Eurobank στο 1,3775 (0,25%) και ενθαρρυντικό -για τους αγοραστές- το ότι η Πειραιώς είναι στα 2,34 (1,34%), έχοντας απορροφήσει την όποια προσφορά από την πλευρά όσων είχαν ποντάρει στο -όχι με πολλές πιθανότητες- ενδεχόμενο ένταξης στον MSCI Standard.

Δεύτερη σερί συνεδρίαση με αγορές στη Mytilineos στα 26,12 (0,54%), πάνω από τα 16 ευρώ ο ΟΠΑΠ, συνεχίζει στα 22,72 (0,12% ) η Jumbo, όπως και η ΔΕΗ στα 8,34 (0,72%), η Coca Cola HBC στα 29,59 (0,96%).

Κινητικότητα στα mid caps, αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Attica Συμμετοχών -μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής MIG-Strix, στην Ideal Holdings με αφορμή την ανακοίνωση νωρίτερα μεγεθών 3μήνου, ενδεικτικά από τις 41 μετοχές με θετικό πρόσημο, στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης.

Στα 3,9 εκατ. η αξία συναλλαγών, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί προσυμφωνημένη εντολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v