Εντείνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 1.280 μονάδες διολισθαίνει ο ΓΔ. Στο κόκκινο όλες οι μετοχές του FT 25, μόνη εξαίρεση η Σαράντης. Διπλάσιες οι απώλειες για τις τράπεζες. «Εξαέρωση» και στα mid-small caps.

Εντείνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Σε «νότια» κίνηση, ανεξάρτητα από τα θετικά πρόσημα των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, επιδίδεται ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και μάλιστα με επιδεινούμενη εικόνα, καθώς αρχίζουν να ενεργοποιούνται και κάποιες κινήσεις “stop long”, ενώ εξαιρετικά κακή είναι η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την αναλογία ανοδικών (24) - πτωτικών (99) μετοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προϊόντος του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει και νεότερα χαμηλά ημέρας, το -2,71% του κλαδικού δείκτη των Τραπεζών δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για τους αρνητικούς πρωταγωνιστές ημέρας, ενώ σημαντικές πιέσεις καταγράφονται και για τους τίτλους των ΑΡΑΙΓ (-2,27%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,42%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-2,04%), ΕΛΧΑ (-2,56%), ΜΠΕΛΑ (-2,39%) και CENER (-2,65%).

Από την άλλη, μόνο η μετοχή του Σαράντη (+1,03%) διασώζεται με θετική μεταβολή.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 1.305,35 (+0,45%) και 1.278,99 μονάδων (-1,58%) και όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα αποφύγει την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και την παραμονή χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί να αποκλειστεί η δοκιμασία της επόμενης στήριξης στις 1.273-1.268 μονάδες.

Ο τζίρος και λόγω της αργίας στη Wall Street, στα 37 εκατ., από τα οποία τα 2,2 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ).

Με χαμηλές συναλλαγές και η Αγορά Παραγώγων, όπου έχουν διακινηθεί 442 συμβόλαια του FTSE25 (λήξης 15/9) και 10 συμβόλαια του ΔΤΡ (ίδιας χρονικής λήξης). Παραμένει με μηδενικές συναλλαγές το συμβόλαιο του MSCI (λήξης 15/9).

Αυξημένη προσοχή θα χρειαστεί το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η καταγραφή νεότερων χαμηλών, αν οι “sellers” επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την απόλυτη απουσία των αγοραστών και την επιδεινούμενη ψυχολογία της Αγοράς.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v