Πτωτικό γύρισμα στο Χρηματιστήριο

Εχασε τα μικρά κέρδη και κινείται κάτω από τις 1.240 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Ιδιαίτερα περιορισμένες οι συναλλαγές. Πιέσεις για τις τράπεζες, κίνηση υψηλότερα για Coca Cola και ΟΤΕ.

Πτωτικό γύρισμα στο Χρηματιστήριο

Σε χαμηλότερα επίπεδα, μετά την αρχική ανοδική προσπάθεια, κινείται πλέον ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να είναι στο επίκεντρο ρευστοποιήσεων. 

Νωρίτερα, το Euro2day.gr μετέδιδε: 

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, περιμένοντας τα μηνύματα των Κεντρικών Τραπεζών, ενώ τα νέα υψηλά 10μήνου και η «non stop» αναρρίχηση του πετρελαίου δεν αφήνουν και μεγάλα περιθώρια εφησυχασμού για τους traders.

Εξαιρετικά επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους και οι λίγοι αγοραστές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, επανέφεραν τον Γενικό Δείκτη σε θετικό πρόσημο, μετά το ήπια αρνητικό ξεκίνημα, όμως η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι χρειάστηκαν 11 λεπτά συνεδρίασης για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο τζίρου, το ημίωρο συμπληρώθηκε με τζίρο 2,5 εκατ. και λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, ο τζίρος πλησιάζει στα 6 εκατ., από τα οποία τα 0,4 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένη συναλλαγή στην Jumbo. 

Όλα δείχνουν ότι η σημερινή συναλλακτική δραστηριότητα δεν θα ξαφνιάσει ευχάριστα -και μοιραία, το όποιο ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε κινήσεις επιμέρους τίτλων, που και αυτές δεν είναι ιδιαίτερα πολλές.

Να σημειωθεί ότι από τους τίτλους που απαρτίζουν τον μη Τραπεζικό 25άρη, με πενταψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται μόνο οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,41%), ΔΕΗ (+1,44%), ΛΑΜΔΑ (+1,07%), ΟΤΕ (+1,50%) και CENER (+0,43%), ενώ μόλις 4 τεμ. έχει διακινήσει η ΕΕΕ και με όγκο χαμηλότερο των 1.000 τεμ. παραμένουν οι ΟΤΟΕΛ (+0,76%), ΣΑΡ (0%) και TITC (+0,47%).

Λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 1,250,55 (-0,09%) και 1,258,49 μονάδων (+0,55%) και μένει να φανεί η συμπεριφορά των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, καθώς είναι περισσότερο από ευδιάκριτο ότι «τα λεφτά δεν φτάνουν για όλους».

Σε κάθε περίπτωση και μέχρι στιγμής, από τις μετοχές του FTSE25, μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφουν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,41%), ΔEΗ (+1,49%), ΕΕΕ (+1,83%), ΛΑΜΔΑ (+1,07%) και ΟΤΕ (+1,80%).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v