Μπρα ντε φερ long-short στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια να ανατραπεί η πτωτική τάση, με αυξημένη μεταβλητότητα στις τράπεζες, στη σκιά εκθέσεων διεθνών οίκων. Ποιες μετοχές πιέζονται, ποιες ενισχύονται. Μέτριες συναλλαγές.

Μπρα ντε φερ long-short στο Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» η προθεσμιακή αγορά της Wall Street, με την προσοχή στη Fed.

Προσπάθεια ανασύνταξης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή «βουτιά» και το μίνι ξεπούλημα στα τραπεζικά χαρτιά.

Αποτελεσματική μεν στα πρώτα 15', με επάνοδο πωλητών, και διολίσθηση στη συνέχεια.

Με την ψήφο εμπιστοσύνης των JPMorgan και Citi η προσπάθεια των long να επανέλθουν στον τραπεζικό κλάδο-κλειδί, με ενδεικτικό το ότι η πρώτη 4άδα -συναλλακτικά- είναι οι Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank. Η ίδια 4άδα που πρωταγωνίστησε αρνητικά στο χθεσινό sell off.

Εκ προοιμίου γνωστό, φυσιολογικό και αναμενόμενο πως με τόσο αυξημένη μεταβλητότητα στον κλάδο θα τοποθετούνται «γρήγορα κεφάλαια», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα.

Στο προσυνεδριακό σχόλιό μας αναφέραμε ότι από τα χαμηλά της Πέμπτης -πριν την DBRS- η διακύμανση του ΔΤΡ είναι εντυπωσιακή, προσφέροντας ευκαιρίες τόσο στο «πάνω» όσο και το «κάτω», είτε μέσω της υποκείμενης είτε μέσω της αγοράς Παραγώγων, ή ακόμη και συνδυαστικά.

Μέτρια η ροή εντολών, αν και αρκετά νωρίς δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 80-85 εκατ., με το ποσοστό συμμετοχής των τραπεζικών ιδιαίτερα υψηλό και σήμερα, κρίνοντας από την αρχική τάση.

Από τις 959,61 οι πρώτες εντολές έως τις 964,14 η αρχική αντίδραση και η διολίσθηση στη συνέχεια προς τις 955,20 μονάδες (κλασικός σχηματισμός Λ, μένει να φανεί εάν θα μπορέσει να συνεχίσει ως Μ ή W, θα το παρακολουθούμε από τον Εκηβόλο), στα 5,55 (1,02%) η Εθνική, στο 1,358 (1,19%) η Alpha Βank, στα 2,874 (-0,07%) η Πειραιώς και στο 1,49 (0,24%) η Eurobank.

Σε Jumbo, AEGEAN οι περισσότερες εντολές πώλησης, στα 25,72 η πρώτη σε αναμονή των μεγεθών (αύριο), στα 11,16 η δεύτερη, με ισχυρή διόρθωση 5,56% σε διάστημα εβδομάδας.

Στα 9,62 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, στα 13,52 του ΟΤΕ, στα 12,76 της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 16,16 του ΟΠΑΠ.

Ωστόσο, η προσπάθεια των αγοραστών δεν είναι απόλυτα πειστική, καθώς πωλήσεις παραμένουν ενεργές και όπως σημειώνεται το τελευταίο διάστημα, σε κάθε ανοδική διόρθωση ενεργοποιούνται πωλητές, και μάλιστα από όλο και χαμηλότερες τοπικές κορυφές.

Χαρακτηριστικό αγοράς που είναι σε short τάση και με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν φαίνεται να αλλάζει, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Στα 8,2 εκατ. η αξία συναλλαγών με τη συμπλήρωση μισής ώρας, στις 42/30 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο, με τον αριθμό των πρώτων μειούμενο μετά τις 10:50.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v