Προσεκτικός βηματισμός στο Χρηματιστήριο

Με επιφυλακτικές κινήσεις οι επενδυτές εστιάζουν σε τραπεζικά χαρτιά και συγκεκριμένα blue chips. Ράλι για Intralot με την επιστροφή στην κύρια αγορά, άνοδος για Intracom.

Προσεκτικός βηματισμός στο Χρηματιστήριο

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά μετά το «γύρισμα» των futures του S&P500 σε οριακά αρνητικό έδαφος.
Με θετικό πρόσημο η εκκίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα ενδιαφέροντα να έρχονται κυρίως από τα mid caps.

Το γεγονός πως πρώτη μετοχή με βάση συναλλαγές/τζίρο είναι η Intralot δίνει το στίγμα του αρχικού 45' της συνεδρίασης.

Επαναφορά στην Κύρια Αγορά, με ανοιχτές εντολές από το 0,72 έως το 0,784 ευρώ, σε μία θεαματική επάνοδο στο ταμπλό με συνθήκες συνεχούς διαπραγμάτευσης. Εκτη στη σχετική κατάταξη η μετοχή της Intracom Holdings, με αυξημένες συναλλαγές και άνοδο έως τα 2,24 (4,25%).

Με αυτό ως χαρακτηριστικό της αρχής, η συνεδρίαση αποκτά ταχύτητα και ενδιαφέρον για intraday-traders, προσδίδοντας νεύρο που τόσο χρειάζεται η «ρηχή» αγορά μας.

Με μικρό ανοδικό κενό οι πρώτες εντολές, από τις 1.230 και σε εύρος διακύμανσης 4-5 μονάδων, με τους αγοραστές να επικεντρώνονται κυρίως στα τραπεζικά χαρτιά και σε συγκεκριμένα blue chips.

Εχοντας ολοκληρωθεί ο κύκλος ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου 3μήνου/9μήνου των συστημικών τραπεζών οι διαχειριστές, η κοινότητα έχουν σαφέστερη εικόνα για τα μεγέθη και τις προοπτικές.

Αποτυπώνεται δε στις εισροές και στις τέσσερις τραπεζικές μετοχές των Εθνικής (5,588), Alpha Bank (1,467), Πειραιώς (2,94) και Eurobank (1,553), με αποτέλεσμα τη διακύμανση για τον Δείκτη Τραπεζών μεταξύ 983-992 μονάδων. Σταθερά πάνω από τη βάση των 980 μονάδων, επιβεβαιώνοντας τη long φορά του κλάδου.

Σε τίτλους των Mytilineos (35,02), TITAN (18,80), OTE (13,78), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (14,65), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (2,07), ΟΠΑΠ (15,34), Autohellas (12,84) κ.α. οι κύριες εντολές των αγοραστών από τα blue chips. Για διαφορετικούς λόγους αλλά με το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.

Σε αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τρίτου 3μήνου αύριο, για ΟΤΕ και ΤΙΤΑΝ. Με αφορμή την ανακοίνωση της πώλησης της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ στην Intrakat η άνοδος για τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ως απόρροια των εξελίξεων στην AEGEAN οι εντολές στη μετοχή της Autohellas.

Θετική ευρύτερα η τάση, με 57 μετοχές σε άνοδο, έναντι 30 σε διόρθωση. Μέτριος ο τζίρος αλλά με αυξημένη συναλλακτικότητα σε απόλυτο αριθμό μετοχών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v