Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικά βήματα με «γυαλιά Πειραιώς»

Μετρούν τις κινήσεις τους οι παίκτες, με stock picking, ενόψει του placement της Πειραιώς, συνδυαστικά με ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών και επιχειρηματικών εξελίξεων που συντηρούν long τάση.

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικά βήματα με «γυαλιά Πειραιώς»

Mε τον ανοδικό «αέρα» του Φεβρουαρίου η εκκίνηση του Μαρτίου. Στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη το μεσημέρι η προσοχή των επενδυτών, με τον DAX στις 17.783 (0,66%),
τον FTSE100 στις 7.670 (0,53%), καθώς τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε «άνοιγμα» από τις 5.106 (0,08%).

Πιο επιφυλακτικό το ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πιθανότατα λόγω Πειραιώς, σύμφωνα με χρηματιστές, καθώς η κοινότητα αναμένει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη διάθεση του 27% του μ.κ., που είναι στο χαρτοφυλάκιο του ΤΧΣ.

Σε Πειραιώς και ΤΙΤΑΝ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα από την αρχή της συνεδρίασης, με την προσθήκη ενός πακέτου για 50.000 τμχ. στα 26,25 ευρώ, αμέσως με το «άνοιγμα». Σε ιστορικά επίπεδα η μετοχή (από τότε που αλλάζοντας έδρα είναι σε 3πλή διαπραγμάτευση Βρυξέλλες, Παρίσι και Αθήνα) ενώ με άνοδο 22,40% στο 2μηνο, είναι ο τίτλος με τη δεύτερη υψηλότερη μεταβολή στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Στα 4,05-4,098 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς, με συνεχή εισροή σε τιμές πάνω από τα 4, προδικάζοντας την (δυνητική) τιμή διάθεσης. Συνεκτιμώντας ένα εύλογο discount του 5% το πολύ 10%, η τακτική των επενδυτών χθες και σήμερα.

Σε ΟΤΕ, Mytilineos, Alpha Bank, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Cenergy Holdings οι κύριες πρώτες εντολές των αγοραστών, με αποτέλεσμα ο FTSE25 να ενισχύεται οριακά στις 3.465, σε αντίθεση με την οριακή διόρθωση του ΔΤΡ στις 1.245 μονάδες.

Στα 14,38 ευρώ η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 2,71 της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη να τις προσεγγίζει τεχνικά. Πού τοποθετούν τον πήχη οι αναλυτές για δύο τίτλους εταιρειών με διεργασίες σε εξέλιξη, σε μια συγκυρία που, όπως σημειώνει ο Στέφανος Κοτζαμάνης, η κοινότητα στρέφει την προσοχή της σε κυοφορούμενες, ενδεχόμενες, επιχειρηματικές συμφωνίες.

Συνδυαστικά με την ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών συντηρείται το θετικό κλίμα στην αγορά, μετρώντας ήδη 4 μήνες σερί ανόδου και τους long να προσβλέπουν στον 5ο.

Στα 16,80-16,90 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, με την όποια προσφορά στο πρώτο 15' να απορροφάται άνετα και τους αγοραστές να βλέπουν προς τα 16,94 «τοπικό υψηλό», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σε ενδεχόμενη πειστική υπέρβασή του. Σχετική αναφορά, από νωρίς, στον Εκη.

Εως τα 5,54 «νέο υψηλό» για τον τίτλο της Intrakat -μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τη ΔΕΗ-, έως το 1,26 για την Intralot, σε 6ετία και με τον χθεσινό τζίρο να είναι ο μεγαλύτερος της 24ετίας (!).

Στα 11,8 εκατ. η αξία συναλλαγών, στις 2,9/1 η σχέση μετοχών με άνοδο/διόρθωση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v