Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάσεις εξισορρόπησης στο Χρηματιστήριο

Συνέχεια στην προσεκτική αντίδραση ψάχνουν οι επενδυτές. Προσεκτικές κινήσεις πριν το triple witching, το rebalancing και το... τριήμερο. Το όριο των 1.400 μονάδων και οι μετοχές επικαιρότητας.

Τάσεις εξισορρόπησης στο Χρηματιστήριο

Μικτές τάσεις στη Wall Street, φυσιολογική κλίση για τα futures του S&P500, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά.

Είχε προηγηθεί άνοδος στα ευρωπαϊκά παρά τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής, και στο Χρηματιστήριο Αθηνών προσεκτική αντίδραση, με τον Γενικό Δείκτη οριακά από τις 1.400 μονάδες.

Στις 1.399,87 (0,29%) ο ΓΔ, στις 3.375,78 (0,21%) ο FTSE25, στις 1.197,64 (0,34%) ο ΔΤΡ και στις 2.392,30 (0,74%) ο FTSEMidCap.

Τζίρος 177,8 εκατ., τα 22,6 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών, με τα 106 εκατ. να πραγματοποιούνται στις 4 τραπεζικές. Για ακόμη μία συνεδρίαση ο μεγαλύτερος στην Πειραιώς, με τελική τιμή στα 4 ευρώ του placement. Εξομαλύνεται η κατάσταση, κατ' αρχάς για την Πειραιώς, εξισορροπητικές τάσεις διαμορφώνονται για Εθνική, Alpha Bank, Eurobank.

Μεταβλητότητα λίγο ως πολύ αναμενόμενη, που συντηρείται και από το επικείμενο triple witching -αύριο Παρασκευή- και το rebalancing των δεικτών FTSE/Russell. Συνεκτιμώντας την αργία της Δευτέρας (Καθαρά Δευτέρα), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα, σήμερα-αύριο.

Προσώρας οι άμυνες στην περιοχή των 1.380 μονάδων επιβεβαιώνονται, για τον τραπεζικό μέρα με τη μέρα εξισορροπείται η τάση, με την προσφορά αγορασμένων στα χαμηλά της Πειραιώς να απορροφάται από την αρχή της εβδομάδας. Ενδεικτική η περίπτωση του Helikon.

Ικανοποιητική κινητικότητα σε συγκεκριμένα large caps και επιλεγμένα mid/small caps, με γνώμονα τα οικονομικά αποτελέσματα, τη μερισματική πολιτική, τις διεργασίες στο επιχειρηματικό πεδίο.

Στους 4 άξονες στη διαπραγμάτευση της διοίκησης της AEGEAN με την P&W αναφέρεται η Εύα Δ. Οικονομάκη, μία μέρα μετά την ανακοίνωση των θετικών μεγεθών 2023 και την επιστροφή στη διανομή μερίσματος.

Δίψα για νέες επενδύσεις, ανοιχτή σε εξαγορές η διοίκηση του ομίλου ΤΙΤΑΝ, σύμφωνα με τον Στέφανο Κοτζαμάνη. Το ισχυρότερο τέταρτο 3μηνο για τον ΟΠΑΠ με χρηματική διανομή συνολικά 1,85 ευρώ/μτχ., ιδρύθηκε η κοινή εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Egis για την Εγνατία Οδό όπως αναφέρει η Πέννυ Κούτρα, διακριτή η κινητικότητα σε κύρια αλλά και περιφερειακά μέτωπα.

Θεαματική αύξηση της κερδοφορίας για τη Sarantis -κατά 50%- και μέρισμα 0,224 ευρώ, συνεχίζονται οι αγορές στην Entersoft -προς δημόσια πρόταση η Verdalite (ελέγχει το 33,58%), σε διαδοχικά υψηλά ο τίτλος της ΚΡΙ ΚΡΙ, μόχλευση στα χαμηλά της αγοράς με συγκεκριμένες περιπτώσεις εταιρειών που αποτιμώνται λιγότερο από 50 εκατ., Centric με αποτίμηση 44,9 εκατ. με συναλλαγές έτους και αυξημένα πακέτα εχθές με άνοδο 12,82% (στα 0,44), αλλά και Κυριακούλης με αποτίμηση 10,1 εκατ., επίσης με συναλλαγές έτους στο συν 17,18% (στο 1,33), με τον ΧΑΜαιλέοντα να δίνει το χαρτί στο «πιάτο».

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v