ΧΑ: Οι πωλητές στις τράπεζες ορίζουν την τάση

Σε κλοιό πωλήσεων-πιέσεων Alpha και Eurobank οδηγούν χαμηλότερα τον ΓΔ. Μάχες στα 18,5 ευρώ για ΟΠΑΠ, λίγες εντολές πάνω από τα 9 ευρώ για Εθνική. Πτωτικά γύρισαν οι ευρωαγορές που υποχωρούν περί το 2%.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σε στενό κλοιό βασικοί δείκτες, μετοχές με τον Γενικό Δείκτη στο εύρος των 1.476- 1.468 μονάδων.
 
Με χαμηλό τζίρο, αλλά στοχευμένες εντολές σε Εθνική, ΟΠΑΠ, Κύπρου αλλά και MIG, ΟΤΕ, Marfin Popular και Alpha Bank. Βέβαια, στη μετοχή της τελευταίας οι εντολές αφορούν σε υπόλοιπο πωλήσεων, που ως συνέπεια έχουν την περαιτέρω υποχώρηση της τιμής προς τα 3,6-3,7 ευρώ με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποτίμηση του ομίλου, την τεχνική συμπεριφορά αλλά και την θέση της Alpha στον επερχόμενο κύκλο εξελίξεων στον κλάδο.

Στη μετοχή της Εθνικής οι εντολές δίνονται στο στενό εύρος των 9,06-8,96 ευρώ με τις συναλλαγές να προσεγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ. Σε Εθνική και Alpha Bank γίνονταν μέχρι πριν από λίγο οι περισσότερες συναλλαγές (2,5 στα 7 εκατομμύρια ευρώ) με τον ΟΠΑΠ τρίτο και «μάχη» γύρω από τα 18,5-18,6 ευρώ.

Με χαμηλές τιμές, πλέον επικίνδυνα κοντά στα ιστορικά ελάχιστα κινείται και η Eurobank, που επίσης έχει αυξημένες πωλήσεις μέχρι τα 3,5-3,6 ευρώ. Με Alpha Bank και Eurobank σταθερά στο κόκκινο, τον ΟΠΑΠ γύρω από το... μηδέν, η Εθνική από μόνη της δεν αρκεί για να κρατηθεί ο FTSE20 πάνω από τις 705 μονάδες. Η συνέχεια θεωρείται κρίσιμη, καθώς εντολές πώλησης άρχισαν να βγαίνουν και σε άλλες μετοχές-σηματωρούς.

Για τη μετοχή του Οργανισμού έχουμε αναφερθεί στην αρνητική διαγραμματική του απεικόνιση και την ανάγκη συντήρησης της τιμής πάνω από τα 18 ευρώ, σε αυτή τη φάση και, ει δυνατόν, της αντίδρασης στην περίπτωση που κινηθούν ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η μέχρι τώρα στάση των επενδυτικών κύκλων είναι μάλλον επιφυλακτική, καθώς ο DAX στην Φραγκφούρτη κινείται πτωτικά κατά 1,92%, ενώ τα Συμβόλαια για DJIA και SP500 παραπέμπουν σε... κάτι που πρακτικά δε δίνει ξεκάθαρο σήμα κυρίως για όσους κινούνται με την τάση.

Χαμηλότερες τιμές και για Intralot που διορθώνει μέχρι τα 3,85 ευρώ, πιέσεις και μάλιστα ισχυρές μέχρι 8,6% χαμηλότερα και τα 2,57 ευρώ για τον Βωβό. Ο Μυτιληναίος «παλεύει» τα 3,5 ευρώ με κρίσιμη αντίσταση τα 3,6-3,7 ευρώ. Κρίσιμη αντίσταση θεωρείται και η περιοχή των 3,3-3,4 ευρώ για τη μετοχή της ΓΕΚ/Τέρνα που δείχνει να συναντά δυσκολίες με την υπέρβαση των 3,4 ευρώ- των υψηλών που έκανε την Παρασκευή.

Απώλειες μέχρι 0,5% πριν από λίγο για τον ΓΔ που διολισθαίνει προς τις 1.460 μονάδες. Με συναλλαγές λιγότερες των δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v