Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ΤΤ, Ελλάκτωρ, Αβαξ, ΦΟΡΘ το ενδιαφέρον

Πτωτικά όπως και αναμενόταν ξεκίνησε η συνεδρίαση, με τον δείκτη να διευρύνει τις απώλειες, ακολουθώντας την τάση των ευρωαγορών. Άκρως επιλεκτικές κινήσεις συντηρούν το ενδιαφέρον σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Όπως ακριβώς αναμενόταν έτσι και ξεκίνησε η συνεδρίαση της Σοφοκλέους με το ΧΑ να ακολουθεί τον αρνητικό βηματισμό των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Ο περιορισμός των απωλειών που επιχειρήθηκε δεν "άντεξε" με αποτέλεσμα ακόμα και η ΔΕΗ, που κινούνταν με μικρά κέρδη, να "γυρνά" σε αρνητικό πεδίο. 

Σημαντικότατα κέρδη  εξακολουθεί να καταγράφει ο τίτλος του ΤΤ, ο οποίος από σήμερα κινείται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ. 

Απώλειες μεγαλύτερες του καταγράφουν 1% Βιοχάλκο, Coca Cola, ΟΤΕ, Alpha Bank, Eurobank, Κύπρου, ΜΡΒ και Πειραιώς και του 2% οι MIG και Τιτάνας.

Βέβαια, εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεικτοβαρών τίτλων, οι συναλλαγές είναι εξαιρετικά χαμηλές, όπως π.χ. σε Τιτάνα, Motor Oil που ο όγκος δεν ξεπερνά τα 10.000 τεμάχια, στα 13.000 τεμάχια ο όγκος της Βιοχάλκο, ενώ με λίγο πάνω από 20.000 κομμάτια οι μέχρι στιγμής συναλλαγές για ΕΛΠΕ και Intralot.

Σχετική διάθεση επιμέρους κινήσεων σε κάποιες μετοχές μικρότερης κεφαλαιοποίησης, όπως Interfish, Αβαξ, Κυριακίδης, Ντιονίκ, Παρνασσός, ΑΝΕΚ, ΕΛΓΕΚΑ, διατηρούν σε αρκετά αυξημένο βαθμό την κινητικότητα και το ενδιαφέρον στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης και εάν συνεχιστεί το αρνητικό κλίμα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν μη τι άλλο, η διατήρηση του δείκτη υψηλότερα από τη ζώνη 2.380-2.360.

Τέλος, να επισημανθεί, ότι η μέχρι στιγμής ικανοποιητική εικόνα που παρουσίαζε ο τίτλος της Εθνικής (-0,81%), ενώ στο 1 προς 1,5 διαμορφώνεται η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v