Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαθέσεις ισορροπίας στη Σοφοκλέους

Ισορροπεί το ΧΑ, καθώς μειώνονται οι απώλειες για την Εθνική. Αντιδρά ο ΟΤΕ, σταθερά 2% ο ΟΠΑΠ αποτελεί το κύριο αντίβαρο σήμερα για τον FTSE 20. Στις 2.270-2.275 μονάδες ο ΓΔ περιμένοντας τα… μηνύματα από την Wall.

Το παλεύει η Εθνική, αντιδρώντας μέχρι τα 19,3-19,4 ευρώ, συντηρείται η απόδοση (2,1%) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, κερδίζει πόντους η Eurobank συνδράμουν ακόμη 3-4 από τον FTSE 20 με αποτέλεσμα η αγορά να επανέρχεται προς τις 2.280 μονάδες.

Αναμφίβολα καθοριστική η συμβολή της Εθνικής, καθώς από το χαμηλό των 19,11 αντέδρασε μέχρι την κορυφή των 19,49 ευρώ ωθώντας και τον 20άρη και πάλι κοντά στις 1.170 μονάδες. Όλα αυτά με συναλλαγές 67 εκατ. ευρώ, από τα οποία 14 και πλέον στην Εθνική και 9 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ όπου επιχειρείται να ανακοπεί η πτωτική φορά.

Σε κάποιο βαθμό αυτή η αναστροφή της τάσης έχει δώσει περιθώριο κινήσεων σε άλλους παίκτες και μετοχές εταιρειών από την δεύτερη ταχύτητα του FTSE 20 αλλά και την μεσαία-χαμηλότερη αποτίμηση.

Παραμένει στο περίπου 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές με την Coca Cola 3E να επιβεβαιώνει το σταθερό ενδιαφέρον «ισχυρών χαρτοφυλακίων» με συνεχείς αγορές μετοχών καθώς η τιμή ξεπερνά και πάλι τα 15 ευρώ. Υψηλές συναλλαγές πραγματοποιούνται και στη μετοχή της Alapis, που…επιχειρεί να πιάσει το ένα ευρώ με συναλλαγές αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Πριν από λίγο σημαντική ρευστότητα-κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ- έπαιζε στη μετοχή της ΑΝΕΚ που με 2,13% βρίσκεται σε τροχιά προσέγγισης του ενός ευρώ. Από την ίδια κατηγορία ξεχωρίζει και η Centric με επίσης υψηλό τζίρο, απόδοση 5,2% και τρέχουσα τιμή στα 1,43 ευρώ. Η μετοχή της εταιρείας ευνοείται από τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, κάτι που προεξοφλείται και αποτυπώνεται τελευταία και στο…ταμπλώ.

Από το υπόλοιπο της αγοράς ξεχωρίζει η συνέχεια που δίνεται στη μόχλευση της μετοχής της Γενικής Τράπεζας, σήμερα με περισσότερες συναλλαγές (1,8 εκατ. ευρώ) και απόδοση 8,4% που διαμορφώνει την τιμή στα 1,03 ευρώ.

Κινητικότητα και σχετικά υψηλός τζίρος παρατηρείται στη μετοχή της Ελτον, που κυμαίνεται στα 0,63 ευρώ, ενώ τα 5 ευρώ πιάνει και η μετοχή της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

Για τη συνέχεια αρκετά θα εξαρτηθούν από το εάν η Εθνική θα κρατήσει τα 19,2-19,3 ευρώ και κατά πόσον θα αντιδράσει ο ΟΤΕ προς τα 10,6 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v