Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επιλεκτικές αγορές με μειωμένο τζίρο

Ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων 19 συνεδριάσεων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό, με τους αγοραστές να προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις. Κέρδη για Εθνική (1,49%),  ΜΥΤΙΛ (5,7%), Alpha (3,2%).

Οι δηλώσεις της τρόικας σύμφωνα με τις οποίες απαιτούνται ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ., εκ των οποίων τα 15 δισ. θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το 2011-2012 (έμμεση αναγνώριση ότι τα προηγούμενα προγράμματα σκληρής λιτότητας απέτυχαν) και οι κινήσεις πανικού της Κυβέρνησης που έσπευσε να διαψεύσει αυτά τα οποία ο Υπουργός Οικονομικών είχε συμφωνήσει, ήταν φυσικό να βάλουν και σε δεύτερες σκέψεις την Αγορά, με αποτέλεσμα τον αρχικό ενθουσιασμό να τον διαδεχθεί μεταβλητότητα, κινήσεις ρευστοποίησης και να “αναγκαστούν” οι αγοραστές, μετά τις 15.00 να αναλάβουν νέες πρωτοβουλίες ω΄στε ο ΓΔ να επιστρέψει σε θετικό πρόσημο και να προσπαθήσει να προσεγγίσει τα υψηλά ημέρας, κάτι που τελικά μόνο εν μέρει επετεύχθη.

Ασφαλώς και οι εξελίξεις που προδιαγράφονται θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, όμως την ίδια ώρα η Κυβέρνηση που επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι δεν έχει ακριβή εικόνα για την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, καλείται να τελειώνει με τις “μεσοβέζικες” λύσεις και να προχωρήσει σε “fast track” αποκρατικοποιήσεις ερχόμενη σε ευθεία κόντρα με τον “σκληρό πυρήνα” των οπαδών της (!)

Το ράλι “ανακούφισης” ολοκληρώθηκε και το Χ.Α. μπαίνει σε φάση πιο επιλεκτικών αγορών και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στις δηλώσεις που θα προέρχονται από τους κόλπους της Ε.Ε.

Από την άλλη ασφαλώς η Αγορά κάποια στιγμή θα αναζητήσει να πληροφορηθεί τι είδους είναι αυτά τα νέα μέτρα ύψους 17 δισ. που θα εφαρμοστούν στην διετία 2012 – 2013 και βέβαια σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και ένας νέος παράγοντας που δεν είναι άλλος από τον πολιτικό κίνδυνο, καθώς όλο και περισσότεροι εκτιμούν ότι η εκλογολογία θα αρχίσει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις κατά τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, αφού η παρούσα Κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να έλθει σε ευθεία ρήξη (με αφορμή τις απαιτούμενες ιδιωτικοποιήσεις) με τους δικούς της “πολιτικούς πελάτες” (!)

Άλλωστε η σημερινή δήλωση Έλληνα αξιωματούχου, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο Reuters σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής 51% που διατηρεί στη ΔΕΗ, απλά έρχεται να ενισχύσει τις ανησυχίες της Αγοράς.

Από την άλλη σχετικά επιφυλακτικοί δηλώνουν οι γνωρίζοντες καλύτερα τα δρώμενα στον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο, επισημαίνοντας ότι οι εγχώριες Τράπεζες είναι μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις που φέρνει το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο και το οποίο υπαγορεύει τη μείωση του μισθολογικού κόστους, την πώληση παγίων και την συρρίκνωση στοιχείων του ενεργητικού.

Στόχος η προετοιμασία του Τραπεζικού συστήματος ενόψει της σταδιακής απόσυρσης των μέτρων διευκόλυνσης ρευστότητας των Πιστωτικών Ιδρυμάτων της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εν τω μεταξύ η σημερινή σημαντική συρρίκνωση του τζίρου, υποδηλώνει ότι μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, η Αγορά θα μπει σε στάδιο προβληματισμού και στάση αναμονής παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, ενώ το “εύκολο κέρδος θα δυσκολέψει αρκετά”.

Συμπερασματικά οι αγοραστές θα γίνουν πιο επιλεκτικοί πριμοδοτώντας τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ουσία, ή έντονη φημολογία για σημαντικές εξελίξεις.

Μάλιστα κατά πολλούς αναλυτές η ανοδική διόρθωση, τεχνικού χαρακτήρα, ολοκληρώθηκε και από εδώ και πέρα απαιτούνται ουσιαστικότερες ειδήσεις, ενώ αρκετές μετοχές δίνουν ενδείξεις σημαντικής κόπωσης.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής πρώτης συνεδρίασης της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, ασφαλώς ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων 19 συνεδριάσεων έγινε αντικείμενο σχολιασμού από πολλούς επαγγελματίες του χώρου.

Από εκεί και πέρα εκτός 20αρη αρκετοί ήταν οι θετικοί πρωταγωνιστές. Ξεκινώντας από τους τίτλους που το Ελληνικό Δημόσιο έχει σημαντική άμεση ή έμμεση συμμετοχή, ξεχώρισαν οι εβζ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΘ (με χαμηλές ακόμα συναλλαγές) ενώ αντίθετα μετά τα σημαντικά κέρδη της Παρασκευής, πιέστηκαν σχετικά Ταχ. Ταμιευτήριο και Αγροτική Τρ.

Ασφαλώς από τα ταμπλό του 20αρη ξεχώρισαν οι Alpha Bank (μέσω των δημοπρασιών έκλεισε στο υψηλό ημέρας), ενώ ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος επαναπροσέγγισαν τα πρόσφατα υψηλά τρέχοντος έτους και δείχνουν ικανοί και για καλύτερα πράγματα.

Ο τίτλος του ΟΠΑΠ αν υπερκεράσει την αντίσταση στα 16,20 ευρώ μπορεί να ελπίζει σε κίνηση προς τα 17,30 ευρώ, ενώ η μετοχής της Μυτιληναίος κινείται υψηλότερα από την αντίσταση των 5,55 ευρώ και αν δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 5,76 ευρώ βάζει σαν άμεσο στόχο τα 6,10 ευρώ.

Χαμηλότερα του 20αρη, αρκετοί τίτλοι ξεχώρισαν για τις “καθυστερημένες” διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, όπως οι Κυριακούλης (εδώ και λίγες συνεδριάσεις προσπαθεί να αντιδράσει από τα πρόσφατα χαμηλά με “όπλο” και την χαμηλή κεφαλαιοποίηση), Αλουμύλ, ΕΛΓΕΚΑ (έστω και καθυστερημένα η Αγορά μπορεί να τιμολογήσει τις μεγάλες συμφωνίες με την Cosco, για έναν τίτλο που ακόμα κινείται χαμηλότερα από το 50% της ονομαστικής του αξίας), Cyclon, Κρι Κρι, ενώ επιμένουν πλαγιοανοδικά Παρνασσός (επιχορηγείται από όσους εκτιμούν ότι έστω και έμμεσα θα ωφεληθεί από τις εξελίξεις στο Ελληνικό) και ΔΟΛ.

Απόλυτα επιφυλακτική η εικόνα στις διεθνείς Αγορές και πιο συγκεκριμένα τόσο στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, όσο και στο ξεκίνημα της Wall Street, εν μέσω μικτών μηνυμάτων.

Την επαναγορά Κρατικών ομολόγων ανακοίνωσε η Πορτογαλία σε μία προσπάθεια καθησυχασμού των Αγορών ότι διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για να αποφύγει μία διεθνή συμφωνία στήριξης. Η "αντίστροφη" δημοπρασία, κατά την οποία το Κράτος αγοράζει αντί να πουλά ομόλογα, θα γίνει την Τετάρτη και αφορά σε δύο εκδόσεις ομολόγων που λήγουν τον Απρίλιο και τον Ιούνιο, συνολικής αξίας 9,4 δισ. ευρώ.

Ο οργανισμός Δημοσίου χρέους της Χώρας διευκρίνισε ότι το συνολικό ύψος των ομολόγων που θα επαναγοραστεί από το Κράτος θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της Αγοράς.

Ασφαλώς στην Ευρωζώνη, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις συνεδριάσεις (σήμερα και αύριο) σε Eurogroup και Ecofin.

Δείγμα των σκληρών διαπραγματεύσεων απόψε στο Eurogroup έδωσε ο Γερμανός Υπουργός οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας στην Γαλλική εφημερίδα La Tribune δήλωσε ότι η “ενίσχυση του Ταμείου EFSF δεν είναι προς το παρόν αναγκαία, ούτε η δυνατότητα δανεισμού μέσω αυτού”.

Η Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde δήλωσε σε συνέντευξή της, ότι δρομολογούνται συνομιλίες για την επαναγορά ομολόγων των προβληματικών Κρατών της Ευρωζώνης.

”Συζητάμε εάν θα επιτραπεί στο European Financial Stability Facility να αγοράσει Κρατικά ομόλογα ή να δώσει δάνεια σε Χώρες με υψηλά χρέη, ώστε να αγοράσουν τα δικά τους ομόλογα με έκπτωση,” δήλωσε η κα Lagarde στο Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Για την περίπτωση της Ελλάδας, οι συζητήσεις επικεντρώνονται στην πιθανότητα επιμήκυνσης των λήξεων των Κρατικών ομολόγων, όπως δήλωσε η Γαλλίδα Υπουργός, προσθέτοντας ότι “αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών”.

Εν τω μεταξύ, το ευρώ υποχωρεί έναντι των περισσοτέρων βασικών νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, θεωρούν ότι οι Υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών της Ευρωζώνης θα δυσκολευθούν στη σύνοδο του Eurogroup να συμφωνήσουν κοινούς στόχους για τη μείωση του χρέους.

Το κοινό νόμισμα βρέθηκε σε χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου, ενώ νέα ανοδική κίνηση παρατηρήθηκε και στα spreads του Ελληνικού 10ετούς που ξεπέρασαν τις 830 μονάδες βάσης.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, μόλις τρεις οι “κόκκινοι” τίτλοι στο ταμπλό του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι ΟΤΕ (-0,79%), Αγροτική (-3,53% και κλείσιμο στα χαμηλό ημέρας) και Ταχ. Ταμιευτήριο (-1,75%).

Αμετάβλητες έκλεισαν οι μετοχές των Κύπρου και MIG.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας για Μυτιληναίο (+5,7%) και Alpha Bank, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 2% έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Τιτάν, Jumbo, MPB και με μικρότερα κέρδη οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε εν μέσω σημαντικής μεταβλητότητας και σε ένα εύρος περίπου 37 μονάδων με υψηλό τις 1651,69 (10.37) και χαμηλό τις 1614,49 μονάδες (14.20) για να κλείσει τελικά στις 1642,7 μονάδες με κέρδη 1,28%, ενώ ο σημαντικά χαμηλότερος τζίρος προσέγγισε τα 96 εκατ. από τα οποία τα 1,2 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Απλά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 95 ανοδικές μετοχές έναντι 71 πτωτικών, 24 τίτλοι με κέρδη από 5 έως 16,28% και άλλοι 19 με απώλειες από 5 έως 18,75%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Βραχυπρόθεσμα πλάγια κίνηση και μετά κατάκτηση νέων υψηλών, προβλέπει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος που εκτιμά ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω άνοδο της Αγοράς προς τις 1850 μονάδες και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πριν δηλαδή τις επόμενες κρίσιμες Συνόδους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (!)

Σύμφωνα με την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της Δραξ ΑΧΕΠΕΥ, οι Ηγέτες της Ευρωζώνης έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές Χώρες της περιοχής αφού ο κίνδυνος είναι συστημικός.

Ακόμη και οι Αμερικανοί θα ήθελαν να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα των Περιφερειακών Χωρών της Ευρωζώνης.

Από τον 20αρη, ο κ. Χριστόπουλος ξεχωρίζει Τράπεζες οι οποίες έχουν ολοκληρώσει πρόσφατα αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (Εθνική, Πειραιώς, Κύπρου), αλλά και τους ΟΤΕ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο στις Βρυξέλλες, 14 και 15 Φεβρουαρίου, τονίζει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Η επανεμφάνιση των κερδοσκόπων εις βάρος αυτήν την φορά της Πορτογαλίας ήταν κάτι το αναμενόμενο, το οποίο θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα, λόγω της κωλυσιεργίας της Ε.Ε. να πάρει, αλλά και να παρουσιάσει, τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να τερματιστεί η κρίση χρέους των Κρατών της Ευρωζώνης.

Η ΕΚΤ στη συνεδρίαση της Πέμπτης, έδρασε για μια ακόμα φορά “πυροσβεστικά”, αγοράζοντας Κρατικά χρεόγραφα της Πορτογαλίας. Μπορεί η αναποφασιστικότητα στους κόλπους της Ευρωζώνης να είναι αναμενόμενη και φυσιολογική, λόγω άλλωστε των διαφορετικών θέσεων, βάσει συμφερόντων, των Κρατών-Μελών της, ωστόσο η όποια καθυστέρηση είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τα Κράτη-Μέλη του Ευρωπαϊκού Νότου.
 
Από την άλλη η καθυστέρηση μάλλον εξυπηρετεί τα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς τους παρέχεται το χρονικό περιθώριο δυναμικότερης ανάτασης της οικονομίας τους χωρίς να απαιτείται άμεσα και νέα χρηματική συμβολή υπέρ των Κρατών-Μελών με υψηλό δανεισμό και κόστος εξυπηρέτησής του.

Παράλληλα, οι Χώρες που έχουν ενταχθεί στο Μηχανισμό Στήριξης Ε.Ε.-ΔΝΤ αναγκάζονται να εφαρμόσουν σκληρά δημοσιονομικά μέτρα για την επίτευξη των δύσκολων δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί και υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο πριν την καταβολή της κάθε δόσης που λαμβάνουν.

Η τακτική όμως του “καρότου και του μαστίγιου” που εφαρμόζεται είναι εξαιρετικά επικίνδυνη από τη στιγμή που δεν φαίνεται να σταματά. Άλλωστε μπορεί οι μεγάλες κοινωνικές εντάσεις να μην έχουν εμφανισθεί ακόμα, ωστόσο όλως περιέργως η γεωπολιτική ένταση στην περιοχή έχει αναμφισβήτητα αυξηθεί.

Την ίδια στιγμή οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό ενισχύονται με την Κίνα να προχωρά και σε νέα αύξηση των επιτοκίων. Κατά συνέπεια η αύξηση της μεταβλητότητας στην τρέχουσα φάση μπορεί να συνεχισθεί και για το λόγο αυτό οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις εκ του σύνεγγυς προς αποφυγή εκπλήξεων. Βασικό σημείο αναφοράς αναμένεται να αποτελέσει και πάλι η πορεία των spreads των 10ετών ομολόγων των Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου.

Σύμφωνα με την άποψη του αναλυτής της Solidus Sec. η διστακτικότητα και η παρακολούθηση των εξελίξεων στο Χ.Α. θα συνεχιστεί, ενώ σαν πιο πιθανό σενάριο δείχνει αυτό των επιλεκτικών τοποθετήσεων και όχι η μαζική κίνηση προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Συνέχιση του σκηνικού μεταβλητότητας με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε τίτλους όπου υπάρχει αυξημένη Κρατική συμμετοχή ενόψει του προγράμματος αποκρατικοποίησης που θα συμπεριλάβει βασικές εισηγμένες εταιρείες Δημοσίου συμφέροντος περιμένει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Ο Γενικός Δείκτης είναι λογικό να εμφανίζει κάποια σημάδια κόπωσης από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου καθώς η Αγορά φαίνεται να γίνεται περισσότερο επιλεκτική στις εισροές περιορίζοντας τον “επενδυτικό ενθουσιασμό” που σε κάποιο βαθμό δεν είχε τα κατάλληλα “επιχειρήματα” για να συνεχίσει πάνω από τις 1700 μονάδες.

Η επιστροφή του ανοδικού momentum θα συνεχίσει να συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στα δημοσιονομικά θέματα της Χώρας και ειδικά με την αποκλιμάκωση των spreads.

“Παρόλα αυτά δεν είμαστε απαισιόδοξοι αλλά βραχυπρόθεσμα επιφυλακτικοί διατηρώντας το 50 με 60% των θέσεων μας στην Αγορά” τονίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

“Σε ότι αφορά τις μετοχές που ενδεχομένως να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω μιας ενδεχόμενης πώλησης του ποσοστού που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο προτιμούμε τις μετοχές του ΟΠΑΠ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου λόγω της καθαρής δομής που έχουν ως εταιρείες αλλά και την υψηλής εσωτερικής αξίας που εσωκλείουν οι ισολογισμοί τους.

Ειδικά για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επισημαίνουμε την συμμετοχή κατά 6% της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο την πρόσφατη πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την απόκτηση του και την –μη επιβεβαιωμένη- φημολογία που αφορά το ενδιαφέρον της Marfin Popular.

Σε ενδεχόμενη ανοδική κίνηση προς τις 1660 μονάδες θα μειώναμε μερικώς την έκθεση μας στην Αγορά ειδικά σε μετοχές του Χρηματοοκονομικού κλάδου που κατέγραψαν αξιόλογα κέρδη κατά το προηγούμενο διάστημα, αναμένοντας περιορισμό των έντονων διακυμάνσεων ή συρρίκνωση των συναλλακτικών όγκων σε ημέρες αδυναμίας προκειμένου να επανατοποθετηθούμε με καλύτερες τεχνικές προϋποθέσεις”.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με την άποψη του κ. Χατζηδάκη, στην παρούσα φάση η Αγορά θέλει στενότερη παρακολούθηση και συνιστάται για λιγότερους βραχυπρόθεσμους “παίκτες”, από τους Δεικτοβαρείς τίτλους σαν ελκυστικότερη επιλογή δείχνει ο τίτλος του ΟΠΑΠ, ενώ αντίθετα ο τίτλος της Εθνικής σε κίνησή του υψηλότερα των 7,50 ευρώ θα βρει πυκνότερες τάξεις πωλητών.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Παρά την στάση αναμονής που τήρησαν οι επενδυτές και η οποία περιόρισε τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα, η μεταβλητότητα ήταν ισχυρή.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με πίεση από την αρχή της συνεδρίασης, έκλεισαν με υποτίμηση 0,64%, ενώ μετά τις 17.00 έγιναν πράξεις σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα

Λίγες αγορές από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 6717, τιμή εκκαθάρισης 764,34) κινήθηκαν μεταξύ 748,25 και 775 μονάδων.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (285400 Κύπρου, 51700 Alpha Bank, 5000 Ταχ. Ταμιευτήριο, 35000 ΕΧΑΕ, 17000 ΟΤΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (5376), Alpha Bank (1857), Πειραιώς (1567), Eurobank (1464), ΟΤΕ (2253), MIG (693), Κύπρου (339), Ταχ. Ταμιευτήριο (523), ΔΕΗ (438), Μυτιληναίος (929), ΓΕΚ (173), MPB (5340), Intralot (184), Ελ. Πετρέλαια (161), ΕΧΑΕ (214), Αγροτική (188), Ελλάκτωρ (120), ΟΠΑΠ (140), Motor Oil (181).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 14/2 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alpha Bank (47860 τεμ.), Eurobank (68494 τεμ.), Πειραιώς (175127 τεμ.), MPB (394515 τεμ.), Εθνική (94083 τεμ.), Κύπρου (85380 τεμ.), ΟΠΑΠ (21920 τεμ.), ΟΤΕ (107093 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Alpha Bank (30002 τεμ.), Τιτάνα (26335 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (19658599 τεμ.), Eurobank (14218312 τεμ.), Εθνική (8651124 τεμ.), Πειραιώς (24550972 τεμ.), MPB (16240254 τεμ.), Κύπρου (5227623 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία IVALDI CAPITAL LLP γνωστοποιεί με την από 14/02/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία MARFIN INVESTMENT GROUP: Επενδυτής: IVALDI CAPITAL LLP. Εκδότης: Marfin Investment Group. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (1,050,000) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0.1363%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 11 Φεβρουαρίου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v