Πυκνώνουν εκ νέου τα σύννεφα στο ΧΑ

Πυκνώνουν και πάλι τα… σύννεφα πάνω από το ΧΑ. Αφορμή η υποβάθμιση ελληνικών τραπεζών από S&P για νέα διόρθωση του κλάδου και του FTSE-20 στις 610 μον. Πιέσεις στις ευρωαγορές έως 1,6% ο Dax στη Φρανκφούρτη.

Προβληματίζουν οι τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική, την κοινωνία και η αγορά με αφορμή και την υποβάθμιση ελληνικών τραπεζών από την S&P διορθώνει εκ νέου.

Με τον Γ.Δ. προς τις 1.370 μονάδες (-1,3%) τον FTSE-20 στις 610 (-1,2%), αλλά με συναλλαγές μόλις 34 εκατ. ευρώ, στις 14:20.

Επιπλέον, η βραχυπρόθεσμη τάση επιβαρύνεται και από τον προβληματισμό, που επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτυπώνεται με διόρθωση 1,6% για τον Dax προς τις 7.370 μονάδες.

Η αιφνιδιαστική μείωση παραγωγής κατά 0,2% τον Μάρτιο στην ΕΕ εντείνει τις ανησυχίες στους κύκλους των Βρυξελλών.

Στην Αθήνα η αναζωπύρωση της νευρικότητας αποτυπώνεται και στα spreads των ελληνικών ομολόγων, με το 10ετές να αυξάνεται και πάλι στις 1.277 μονάδες.

Στοιχεία που πιέζουν και πάλι τις τράπεζες με την Εθνική να υποχωρεί 2,2% στα 4,88 ευρώ, με συναλλαγές που ξεπερνούν τα 2 εκατ. τεμάχια.

Χαμηλότερα Alpha Bank, Eurobank, αλλά και Τιτάν, ΜΡΒ, Πειραιώς, Κύπρου.

Μόνη η ΑΤΕ αντιδρά στα 0,54 ευρώ.

Από τον 20άρη, διαφοροποιούνται η ΔΕΗ, η Jumbo, ο ΟΠΑΠ, ο Τιτάνας.

Ωστόσο, και οι μετριότατες συναλλαγές και η ρευστότητα της κατάστασης καθιστούν εξαιρετικά επισφαλή τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v