Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Περιμένει μήνυμα από τις Βρυξέλλες

Σημείο στήριξης για τον FTSE-20 οι 295 μονάδες και για την Εθνική τα 2,1 ευρώ. Η αγορά περιμένει τα νέα από τη σύνοδο κορυφής. Η προσοχή παραμένει στον τραπεζικό κλάδο μετά και την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας.

Ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες για τη μέχρι τώρα κρισιμότερη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, το Χ.Α. μετρά βραχυπρόθεσμα κέρδη και ενδεχόμενους κινδύνους. Σημείο στήριξης κι αναφοράς για τον 20άρη οι 295 μον. και τα 2,10 € για την ΕΤΕ. Προσοχή σε Alpha-Eurobank.

Για ένα «καυτό» 48ωρο κάνει λόγο ο Χρ. Κίτσιος, την ώρα όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, έχοντας στις αποσκευές του την απόλυτη σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών περιμένουμε με εύλογο ενδιαφέρον τις εξελίξεις από τα κρίσιμα μέτωπα που είναι ανοιχτά και εν πολλοίς θα καθορίσουν τόσο τη βραχυπρόθεσμη όσο τη βραχυμεσοπρόθεσμη τάση.

Με τον FTSE-20 στις 306,10 μονάδες, έχοντας ως τοπική κορυφή στις συνεδρίαση τις 27ης/1 τις 330,31 μονάδες. Με τον Γενικό Δείκτη στις 745,57 μονάδες και με μικτές τάσεις στον τραπεζικό κλάδο στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο μεγάλο παιχνίδι προεξόφλησης στις τράπεζες αναφερθήκαμε εκτενώς, νομίζουμε, στο σχόλιό μας του Σαββάτου. Το τι μέλλει γενέσθαι είναι σε απόλυτη συσχέτιση με τις διεργασίες και τις  εξελίξεις με επίκεντρο το PSI+ και τις διεργασίες που αναπόφευκτα θα γίνουν σε διάφορα μέτωπα, κυρίως όμως σε αυτό των αποκρατικοποιήσεων.

Σε σχετικό θέμα της Μάρως Τσαντήλα διαβάζουμε πως η τρόικα θέλει αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ… χθες. Επίσης, ο Φώτης Κόλλιας σημειώνει πως εκτός διαγωνισμού μένει η ακίνητη περιουσία του ΟΔΙΕ, κάνοντας λόγο και για το ενδιαφέρον συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων.

Είμαστε στην τελική φάση του ξεκαθαρίσματος, είμαστε εδώ και εβδομάδες στη φάση δημιουργίας ιστορικού πυθμένα για τον FTSE-20. Άσχετα αν το μέχρι τώρα ελάχιστο των 236,32 μονάδων απειληθεί εξαιτίας κάποιου… έκτακτου συμβάντος ή εάν επιβεβαιωθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Όλα δείχνουν, πάντως, πως η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, το αργότερο στις αρχές Απριλίου. Όπως όλα δείχνουν, και με τη συνταγματική κατοχύρωση από την ελληνική πλευρά εμπράγματων πλέον απαιτήσεων των δανειστών.

Από τεχνικής πλευράς, οι 295 μονάδες παραμένουν σημείο αναφοράς και ενδεχομένως στήριξης για τον 20άρη και τα 2,10 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Κατά την εκτίμησή μας, ιδιαίτερη κι αυξημένη προσοχή θέλουν στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης οι μετοχές των Alpha - Eurobank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v