Ήρθαν τα κάτω πάνω στη Σοφοκλέους!

Συνεδρίαση - ασανσέρ, με τις τράπεζες να "γυρίζουν" από το -5,05% στο +5,27% κλείνοντας με ανεκτέλεστες εντολές αγορών. Κέρδη άνω του 10% για ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, άνοδος 5,12% για ΕΤΕ. Πιέσεις σε ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Η σημερινή συνεδρίαση – ασανσέρ, επιβεβαίωσε με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα παραμείνει εγκλωβισμένο στο Τραπεζικό τραμπολίνο και ότι οι όποιες ενδείξεις πιθανής διάχυσης του ενδιαφέροντος εκτός Τραπεζικού ταμπλώ θα είναι απλά βραχυχρόνια διαλείμματα που θα επιφέρουν εγκλωβισμούς σε όσους κινούνται στην λογική του απόλυτα βραχυχρόνιου ορίζοντα (!)

Καμία διάθεση καλύτερης συμπεριφοράς, ακόμα και από μετοχές εντός 20αρη, εκτός ίσως της Coca-Cola, η οποία βέβαια παίζει σημαντικότατο ρόλο στην διαμόρφωση των Γενικού Δείκτη και FTSE και σύμφωνα με την Bofa – ML υπολογίζεται ότι η επιστροφή κεφαλαίου θα γίνει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και θα είναι της τάξεως των 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

Από εκεί και χαμηλότερα κυριολεκτικά το απόλυτο χάος, τόσο συναλλακτικά, όσο και από πλευράς ημερήσιων πρωταγωνιστών, κάτι που επιβεβαιώνεται από το +5,27% του Τραπεζικού δείκτη, έναντι του +1,87% του FTSE, του -0,60% του FTSEM και του -1,18% του FTSES.

Μάλιστα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε εξαιρετικά κοντά στο υψηλό ημέρας, καθώς οι τελικές δημοπρασίες εκλεισαν στο υψηλό ημέρας ΕΤΕ, Πειραιώς και Alpha Bank, μηδένισαν τις απώλειες του ΟΠΑΠ και “συνέφεραν” σημαντικά την εικόνα σε ΔΕΗ και ΟΤΕ, με τον δεύτερο σε μεγάλο κομμάτι της συνεδρίασης να φλερτάρει ακόμα και με νέο ιστορικό χαμηλό σε κλείσιμο (!)

Εννοείται ότι αυτό το τουλάχιστον εντυπωσιακό volatility, εκτίναξε τις συναλλαγές στο Χ.Π.Α. και έδωσε αξιοσέβαστο “μεροκάματο” για όσους τοποθετήθηκαν κοντά στα χαμηλά ημέρας.

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 749,99 μονάδες (-3,39%), ο Τραπεζικός μέχρι τις 405,07 (-5,05%), η μετοχή της Alpha Bank μέχρι τα 1,3700 ευρώ (-5,52%), της Εθνικής μέχρι τα 2,3600 ευρώ (-7,09%), της Eurobank μέχρι τα 0,9500 ευρώ (-3,06%), της Πειραιώς μέχρι τα 0,5000 ευρώ (-1,96%) και του Ταχ. Ταμιευτηρίου μέχρι τα 0,7200 ευρώ (-6,49%).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πλην της Κύπρου, όλοι οι υπόλοιποι Τραπεζικοί τίτλοι έκλεισαν με ανεκτέλεστο αγορών (!!!)

Συμπερασματικά, η επιστροφή της μεταβλητότητας θα έχει πλέον στοιχεία πανικού ως προς τις επιμέρους διακυμάνσεις περιορίζοντας αισθητά την διάθεση ανάληψης ρίσκου, όμως από την άλλη φάνηκε και σήμερα ότι τα χαρτοφυλάκια που έβγαλαν σημαντικά κέρδη στις Τραπεζικές μετοχές, είναι έτοιμα να ξαναεπέμβουν μόλις οι αποτιμήσεις διολισθήσουν σε χαμηλότερα από τα επιθυμητά επίπεδα.

Ωστόσο το μίγμα ειδήσεων δεν έχει βελτιωθεί ως προς το περιεχόμενο του διατηρώντας σε υψηλό βαθμό το κλίμα επιφυλακτικότητας επιτείνοντας ίσως την νευρικότητα στο σύνολο της ημέρας και αυτό παίζει τον πρώτο ρόλο στα θεωρούμενα περισσότερο συντηρητικά χαρτοφυλάκια.

Απογοήτευση από σημαντική μερίδα αναλυτών, που στις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις πίστεψε στην υγιή διάχυση του ενδιαφέροντος και σήμερα διαπίστωσε ότι η τάση στο Χ.Α. ήταν και θα παραμείνει Τραπεζοκεντρική (!!!)

“Οι επενδυτές πρέπει να σταματήσουν για λίγο τα “παιχνίδια” με τον Τραπεζικό κλάδο αφού οι εξελίξεις τον επηρεάζουν άμεσα και στην παρούσα φάση έχουν αρνητική προοπτική, ενώ πρέπει να είναι προσεκτικοί και να γνωρίζουν το ρίσκο που αναλαμβάνουν όταν οι επιλογές τους εστιάζονται στις Τραπεζικές μετοχές”. Αυτή ήταν η άποψη παλαιότατου παράγοντα της Αγοράς, όμως φαίνεται ότι απευθύνεται, μάλλον, εις ώτα μη ακουόντων (!)

Από εκεί και πέρα θεωρείται ότι η βραχυπρόθεσμη τάση θα παραμείνει απόλυτα εξαρτώμενη από τις “εισαγόμενες” δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και όχι μόνο.

Την αισιοδοξία του ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα στις 20 Φεβρουαρίου, εξέφρασε o πρόεδρος του Eurogroup, Jean Claude Juncker.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η τρόικα ολοκλήρωσε και παρουσίασε την έκθεση για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους και έλαβε ισχυρές δεσμεύσεις από τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς. Ωστόσο, ο κ. Juncker υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη διαβούλευση για ζητήματα που αφορούν την αυστηρή εποπτεία της Ελλάδας κατά την εφαρμογή του προγράμματος.

Εάν το Eurogroup της Δευτέρας δώσει το "πράσινο φως" για το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, το PSI θα ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Μαρτίου, αναφέρουν στο Reuters πηγές από τον Γερμανικό Κυβερνητικό Συνασπισμό, μετά από συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
 
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τα ανοιχτά θέματα που παραμένουν ως προς τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για τη νέα σύμβαση είναι ο "ειδικός λογαριασμός" για την εξυπηρέτηση του χρέους και ο καλύτερος έλεγχος των δαπανών. Μάλιστα, σημειώνει ότι το Eurogroup περιμένει ακόμη γραπτή δέσμευση και από το ΛΑΟΣ για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων μετά τις εκλογές!

Η Ελλάδα δεν θα επιτύχει το στόχο του ΔΝΤ για μείωση του χρέους της στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, που θεωρείται προϋπόθεση για να λάβει η Χώρα το δεύτερο πακέτο διάσωσης, είναι το συμπέρασμα της μελέτης για το χρέος που δόθηκε στους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει το AFP, επικαλούμενο ανώτερεςΚυβερνητικές πηγές της Ευρωζώνης, η μελέτη προβλέπει τη μείωση του Ελληνικού χρέους στο 129% του ΑΕΠ. Αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ότι οι Ευρωπαίοι θα ήταν διατεθειμένοι να συμβιβαστούν και να συμφωνήσουν στο δεύτερο πακέτο διάσωσης εάν οι προβλέψεις για το χρέος απείχαν μόλις 1-2 ποσοστιαίες μονάδες από το στόχο.

Όμως, άλλη πηγή, προφανώς εκπροσωπώντας κάποια από τις Χώρες που τηρούν πιο σκληρή στάση, τόνισε ότι ο αρχικός στόχος (του 120% του ΑΕΠ), ισχύει ακόμα.

Η απόφαση για την ακύρωση του Eurogroup είναι πολύ ανησυχητική και αντανακλά μια αυξανόμενη ανησυχία ανάμεσα σε μερικές Χώρες της ζώνης του ευρώ ότι η Ελλάδα δεν θα τηρήσει τους όρους του δεύτερου πακέτου διάσωσης, εκτιμά η JP Morgan. Ειδικότερα, περισσότερες διεργασίες πρέπει να γίνουν για το κλείσιμο του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2012.

Πάντως, φαίνεται ότι ορισμένες Χώρες της Ευρωζώνης είναι διατεθειμένες να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, γεγονός που θα μπορούσε να προκληθεί από την αποτυχία να συμφωνήσουν στο δεύτερο πακέτο διάσωσης.

Αν και υπάρχουν ομοιότητες με την κατάσταση στις ΗΠΑ στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, τα προβλήματα στην Ευρώπη είναι πιο περίπλοκα και θα χρειαστούν χρόνια για να επιλυθούν, δήλωσε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και ιδρυτής του Paulson Institute, Henry Paulson. Μιλώντας στο CNBC, δήλωσε ότι όταν ξεκίνησε η Αμερικανική κρίση οι ΗΠΑ αντιμετώπιζαν μια “σύγκρουση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των δυνάμεων της Αγοράς”.

Αυτό είναι που βλέπουμε και στην Ευρώπη”, σημείωσε. “Τα δομικά προβλήματα της Ευρώπης είναι πολύ δύσκολα”. Κατά τον Η. Paulson, το σημαντικό είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας να μη γίνει με άτακτο τρόπο.

Η πιθανή καθυστέρηση της εκταμίευσης του δεύτερου πακέτου διάσωσης, για μετά τις εκλογές, δεν προκαλεί ανησυχία, δηλώνει πηγή του Υπουργείου Οικονομικών στο Dow Jones. Η Ελλάδα θα αποδεχτεί την ενισχυμένη εποπτεία, προκειμένου να λάβει το νέο πακέτο, πρόσθεσε, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί μέρος προηγούμενης συμφωνίας.

Σε ό,τι αφορά την απαίτηση των Ευρωπαίων να τεθούν τα χρήματα των δανείων διάσωσης σε κλειστό λογαριασμό, αυτή χαρακτηρίζεται σαν τεχνικό ζήτημα. Οι νέες καθυστερήσεις στο “πράσινο φως” για το νέο Ελληνικό πακέτο διάσωσης και το “καμπανάκι” Moody's για 114 Ευρωτράπεζες ασκούν πιέσεις στις Ευρωπαϊκές Αγορές. Σε χαμηλό τριών εβδομάδων, δείχνει να υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σαρωτική ήταν η προειδοποίηση της Moody’s για μπαράζ υποβαθμίσεων στον Χρηματοοικονομικό κλάδο τόσο της Ευρωζώνης όσο και διεθνώς. Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης έθεσε υπό καθεστώς πτωτικής αναθεώρησης 17 διεθνείς Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς και 114 Ευρωπαϊκά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα.

Στην πρώτη περίπτωση συγκαταλέγονται τρανταχτά ονόματα του διεθνούς Χρηματοοικονομικού κλάδου όπως: BofA, Goldman, Citi, JP Morgan, Morgan Stanley, Barclays, BNP, Deutsche Bank, HSBC, SocGen.

Στη σχετική ανακοίνωση, η Moody’s αναφέρει ότι “οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις Κεφαλαιαγορές αντιμετωπίζουν εντεινόμενες προκλήσεις, όπως οι πιο ευάλωτες συνθήκες χρηματοδότησης, τα διευρυμένα πιστωτικά spreads, το αυξημένο ρυθμιστικό βάρος και οι πιο δύσκολες συνθήκες λειτουργίας”.

Μην στοιχηματίζετε υπέρ του ευρώ, συστήνει στους πελάτες της η Goldman Sachs επικαλούμενη σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με την επιχειρούμενη διάσωση της Ελλάδας.

Η Goldman Sachs είχε προβλέψει ενίσχυση του κοινού νομίσματος στα επίπεδα των 1,38 δολ./ευρώ, όμως, φαίνεται ότι μετά τις πρόσφατες “επιπλοκές” γύρω από την νέα δανειοδότηση της Ελλάδας, κάνει στροφή στις εκτιμήσεις της.

Αντίθετα ήπιες ανοδικές διαθέσεις σημειώνονται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την ανεργία και την μεταποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκε κατά 13000 και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα 4 ετών. Ο αριθμός των αιτήσεων νέων ανέργων διαμορφώθηκε στις 348000 από 358000 στην προηγούμενη περίοδο. Οι αναλυτές περίμεναν 361.000 νέες αιτήσεις.

Ο δείκτης μεταποίησης (Philly Fed) που απαρτίζει η Fed Φιλαδέλφειας στις ΗΠΑ, αναρριχήθηκε τον Φεβρουάριο στο 10,2 έναντι 7,3 τον Ιανουάριο. Ο δείκτης ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 9,5.

Έστω και στο τέλος υπερίσχυσαν οι “πράσινοι” τίτλοι στο ταμπλώ του 20αρη, όπου διαφοροποιήθηκαν αρνητικά οι Βιοχάλκο (-3,63%), ΔΕΗ (-1,84%), Ελ. Πετρέλαια (-1,01%), Μυτιληναίος (-2,65%), ΟΤΕ (-3,33%), Τιτάν (-2%), Motor Oil (-1,9%), Jumbo (-1,63%), ενώ αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Ελλάκτωρα και ΟΠΑΠ.

Αντίθετα από τους υπόλοιπους θετικούς, ξεχώρισαν οι Eurobank (+10,2%), Alpha Bank (+7,59%), Πειραιώς (+10,2%) και Εθνική (+5,12%), ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 36 μονάδων, με χαμηλό ημέρας τις 749,99 (13.46) και υψηλό τις 785,24 (17.08) και έκλεισε τελικά στις 785,02 μονάδες με κέρδη 1,13%, ενώ ο τζίρος σχετικά ενισχυμένος ξεπέρασε τα 77 εκατ.

Βελτιωμένη σε σχέση με τον ενδοσυνεδριακή η τελική εικόνα με 84 ανοδικές μετοχές έναντι 73 πτωτικών, 21 τίτλοι έκλεισαν μα κέρδη από 7 έως 19,23%, όμως οι πρωταγωνιστές της πρώτης 10αδας “σηκώνουν συζήτηση” (!)

Από εκεί και πέρα, μερική συναλλακτική αφύπνιση στην Ίντεργουντ, συνέχισε ανοδικά η Βιοκαρπέτ, κινητικότητα σε Αττικής και Ιντρακόμ, μετά τις 16.49 “έβγαλαν” αγοραστές τα Ελ. Καλώδια και “άτσαλη” υποχώρηση μετά το ανοδικό κρετσέντο για την Creta Farm.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η ανοδική αντίδραση έχει χάσει σημαντικό μέρος της δυναμικής της, εκτιμά ο Νίκος Χριστοδούλου, που μεταξύ άλλων τονίζει:

“Παρά τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των μέτρων και την αναταραχή που δημιούργησε η ψήφιση στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, το γεγονός αυτό ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης του νέου δανείου.

Η τελική απόφαση βέβαια δεν έχει ληφθεί ακόμα και η ματαίωση του έκτακτου Eurogroup δημιουργεί αστάθεια και υποχώρηση στην Ελληνική Αγορά όπως αποτυπώνεται στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Πιθανότατα το ζήτημα θα λήξει αισίως αν και εκκρεμεί η ψήφιση της δανειακής σύμβασης από τα Κοινοβούλια των Χωρών της Ευρωζώνης.

Επομένως η τελική έγκριση μπορεί να δοθεί και το Μάρτιο και στο ενδιάμεσο η αμφιβολία θα αποτελέσει ένα παράγοντα αστάθειας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις η δυναμική της ανόδου φαίνεται ελαττωμένη αφού το σημαντικό γεγονός της ψήφισης του μνημονίου πιθανότατα είχε προεξοφληθεί και θα χρειαστεί και κάποιο άλλο σημαντικό νέο όπως η οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης για να διασπαστούν εκ νέου οι 840 μονάδες.

Πάντως αν δεν απολεσθούν οι 730 μονάδες, το ανοδικό momentum παραμένει σε ισχύ με την μείωση των τζίρων το τελευταίο διήμερο να είναι ανησυχητικό φαινόμενο, καθώς δε φαίνεται να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από ξένα χαρτοφυλάκια.

Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα του νέου μνημονίου ξεχωρίζουν οι διατάξεις για τις Τράπεζες. Ευνοϊκές μπορούν να χαρακτηριστούν οι διατάξεις αυτές λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυσκολίες του κλάδου την τελευταία τριετία.

Η πλήρης Κρατικοποίηση των Τραπεζών αποφεύγεται για τη μεγάλη πλειοψηφία τους, αφού το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής για να μην χρησιμοποιηθούν κοινές μετά ψήφου μετοχές από το ΤΧΣ θα τοποθετηθεί στο 10-15% των συνολικών κεφαλαίων που θα χρειαστούν, ποσό που θεωρητικά μπορεί να καλυφθεί εύκολα από τους παλιούς μετόχους. Επίσης προβλέπεται ότι το μέγιστο ποσό που θα διαθέσει το ΤΧΣ θα είναι τα €23 δισ έναντι €30 δισ του αρχικού σχεδιασμού.

Σε αυτό συνέβαλλαν και η δυνατότητα περιορισμού των ζημιών μέσω αναβαλλόμενης φορολογίας δηλαδή της δυνατότητας συμψηφισμού ζημιών με μελλοντικά κέρδη για όλη τη διάρκεια της ζωής των ομολόγων, δηλαδή μέχρι και 30 έτη.

Επίσης, η αναστολή ψήφου του Κράτους για 5 έτη πιθανότατα δε δημιουργεί ασφυκτικά πλαίσια στις Τράπεζες, ανάλογα βέβαια και με τι ποσό θα καλύψει τελικά το ΤΧΣ, ενώ θετικό είναι και το γεγονός ότι θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος για να επιτύχουν Core Tier I στο 10%, μέχρι τα μέσα του 2013.

Παράλληλα, οι τιμές των αυξήσεων θα εξαρτηθούν από θεμελιώδη μεγέθη ανάλογα και με τα business plans που θα δημοσιεύσουν οι Τράπεζες και όχι τόσο από τις τιμές στο ταμπλώ, χωρίς βέβαια να θεωρούμε και το πρόσφατο ράλι άνευ σημασίας.

Άλλες σημαντικές διατάξεις του μνημονίου αφορούν τη μείωση του στόχου για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2015, ενώ αντίθετα προβλέπεται το 2012 να είναι ένα σημαντικό έτος με έσοδα €4,5 δισ που θα αφορούν μεταξύ άλλων τις εισηγμένες ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΔΕΗ.

Σχετικά με την τελευταία προβλέπεται η πρόσβαση των ανταγωνιστών της στο λιγνίτη υποχρεωτικά μέσα στο 2013, ενώ στον τομέα των ΑΠΕ το ενδεχόμενο μείωσης των εγγυημένων τιμών παραμένει ανοιχτό, επισημαίνει ο κ. Χριστοδούλου (Τμήμα Μελετών και Αναλύσεων Merit ΑΧΕΠΕΥ).

-----ΧΠΑ

Συνεδρίαση εντυπωσιακής μεταβλητότητας που εκτίναξε τον όγκο συναλλαγών, κυρίως στα Σ.Μ.Ε. του FTSE.

Το συμβόλαιο Μαρτίου με σαφώς υποδεέστερες διαθέσεις από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, γύρισε σε υποτίμηση 0,35%.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 16070, τιμή εκκαθάρισης 324,5), κινήθηκαν μεταξύ 303,25 και 328 μονάδων. Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Σε υψηλά επίπεδα, 77%, παρέμεινε η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTASE-20 με τον όγκο και εδώ να εμφανίζεται αυξημένος στα συνολικά 2.105 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (1.093 δικαιώματα αγοράς και 1.012 δικαιώματα πώλησης).

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (18700 Μυτιληναίος), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (20838), Alpha Bank (18345), ΟΤΕ (1080), Ταχ. Ταμιευτήριο (794), ΟΠΑΠ (872), Πειραιώς (5093), ΔΕΗ (1327), Κύπρου (4299), Μυτιληναίο (1063), MIG (457), ΓΕΚ (670), ΕΧΑΕ (223), Ελ. Πετρέλαια (308), Coca-Cola (259), Intralot (110), Ελλάκτωρα (403), Motor Oil (341), Βιοχάλκο (128).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 16/2 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (11550719 τεμ.), MIG (4142761 τεμ.), Eurobank (10158773 τεμ.), MPB (4891387 τεμ.), Κύπρου (4122453 τεμ.).

Να σημειωθούν τα 200 δικαιώματα αγοράς για την Εθνική, λήξεως Μαρτίου, με τιμή εξάσκησης τα 3,40 ευρώ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITADEL ADVISORS LLC γνωστοποιεί με την από 15/02/2012 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITADEL ADVISORS LLC. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (103.850) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (-0,135%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 15 Φεβρουαρίου 2012.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v