ΧΑ: Alpha και Eurobank "κόντρα" στο ρεύμα

Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους. Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και κυρίως στη μετοχή της Εθνικής. Ανοδικά αντιδρούν Alpha, Eurobank. Κέρδη ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ. Σε μέτρια επίπεδα οι συναλλαγές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διατηρούνται βασικοί δείκτες και μετοχές με τον Γενικό Δείκτη στις 725 μονάδες (-0,61%) και τον FTSE 20 κατά 1,31% χαμηλότερα, στις 284 μονάδες.

Με τις Alpha Bank, Eurobank να συνεχίζουν να διαφοροποιούνται από τον τραπεζικό κλάδο και κυρίως έναντι της Εθνικής Τράπεζας. Νωρίτερα, η μετοχή της Alpha Bank ενισχυόταν κατά 1,87%, ενώ η Eurobank κατά 2,54%, στο 0,686.

Αντιθέτως, παρέμεναν οι πωλήσεις κι οι πιέσεις στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, που περίπου στις 14:20 διόρθωνε 4,29%, στο 1,96 ευρώ.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες απέδιδαν τη διαφοροποίηση (μεταξύ των τριών τραπεζικών μετοχών) στο παιχνίδι προεξόφλησης των όρων για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Πέραν αυτών των τριών τίτλων, ρευστοποιήσεις και πιέσεις σημειώνονται στη μετοχή της Marfin Popular και σε Τράπεζα Κύπρου, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ανοδικά συνεχίζουν ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ.

Σε μέτρια επίπεδα η αξία των συναλλαγών, περίπου 34 εκατ. ευρώ (14:25), συγκριτικά λιγότερες από όσες στην αρχή της συνεδρίασης.

Εάν μάλιστα συγκρίνουμε τα 17-18 εκατ. ευρώ που είχαν αλλάξει χέρια στα πρώτα 45΄-50΄ και όσα ακολούθησαν, έχουμε καλύτερη εικόνα της σημερινής συνεδρίασης. Πρακτικά, σημαντικό μέρος βραχυπρόθεσμων θέσεων (οι περισσότερες με υπεραξία) κατοχυρώθηκε στην ανοδική αντίδραση του FTSE 20 στην αρχή της συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v