ΧΑ:Τα βιομηχανικά "χαρτιά" τράβηξαν το δείκτη

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση στο ΧΑ με υπεραπόδοση για τη λεγόμενη "δεύτερη ομάδα" του 20άρη. Ισχυρά κέρδη για ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μυτιληναίο, Τιτάνα. Στα 0,996 € η Εθνική. Και από αύριο, αρχίζουν τα... δύσκολα. 

Η “δεύτερη ομάδα” του 20αρη, με επικεφαλής τους υποβαθμισμένους ΔΕΗ και ΟΤΕ και με σημαντικές βοήθειες από Δεικτοβαρείς Τραπεζικούς τίτλους (που όμως οι περισσότεροι υποχώρησαν από τα υψηλά ημέρας), βοήθησαν Γενικό Δείκτη και FTSE να συμπληρώσουν δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, ενώ αξιοπρόσεκτη άνοδο παρουσίασε και η μικτή αξία συναλλαγών, όμως τα δύσκολα για το Χ.Α. αρχίζουν από αύριο (!)

Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, σε “CC” υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της ΔΕΗ η S&P, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η προοπτική της αξιολόγησης (outlook) είναι αρνητική.

Επίσης, νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή, στα 2,5 ευρώ από 3,35 ευρώ δίνει η Goldman Sachs σε έκθεσή της όπου διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση σε "neutral". Ο οίκος σημειώνει ότι τα αποτελέσματα στο α' τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων λόγω υψηλότερου κόστους αλλά και υψηλότερων φορολογικών συντελεστών.

Η GS μειώνει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη τηςε εταιρίας, με την εκτίμηση για EBITDA της ΔΕΗ να "κόβεται" κατά 10%, 17% και 9% στην περίοδο 2012-2014 ενώ η πρόβλεψη για τα κέρδη μειώνεται κατά 66%, 81% και 122% στο ίδιο διάστημα.

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ σε “Β-“ από “Β” προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, δίνοντας αρνητικές προοπτικές στην εταιρεία.

"Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι θα συνεχιστεί η επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην εγχώρια Αγορά του ΟΤΕ, συμπεριλαμβανομένου και μιας ενδεχόμενης νέας χρεοκοπίας ή έξοδο της Χώρας από το ευρώ μετά από ένα αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα στις 17 Ιουνίου", ανέφερε σε ανακοίνωση της η S&P.

Από εκεί και πέρα, η εγχώρια χρηματιστηριακή Αγορά θα κληθεί από αύριο να διαχειριστεί την αποκοπή μερίσματος στον ΟΠΑΠ και την ερχόμενη εβδομάδα τις διαρροές από τις τελευταίες “κρυφές” δημοσκοπήσεις, αλλά και το triple witching Ιουνίου.

Απόλυτα επιφυλακτικό το σύνολο των επαγγελματιών του χώρου, περιορίζεται στο να επισημάνει ότι η ανοδική κίνηση των τελευταίων δύο ημερών δεν διασφαλίζει την επόμενη ημέρα αφού το Ελληνικό Χρηματιστήριο καλείται να αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα προβλήματα τόσο οικονομικού όσο και πολιτικού περιεχομένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης είχε την “ευγενική χορηγία” των διεθνών Αγορών, μετά την κίνηση της Κίνας να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

Πιο συγκεκριμένα, σε μείωση του επιτοκίου δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης, στο 6,31% και του επιτοκίου καταθέσεων κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,25%, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας. Η κίνηση της Τράπεζας του Πεκίνου, που εντάσσεται στην προσπάθεια καταπολέμησης των επιπτώσεων από την κρίση χρεών της Ευρωζώνης στην παγκόσμια ανάπτυξη, ήταν αιφνιδιαστική δηλαδή δεν αναμενόταν από τους αναλυτές. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Κεντρική Τράπεζα μειώνει τα επιτόκια.

Αντίθετα, αμετάβλητο στο 0,5% διατήρησε το βασικό επιτόκιο της στερλίνας η Τράπεζα της Αγγλίας. Το πρόγραμμα εξαγορών χρεογράφων, που αποτελεί το κέντρο της στρατηγικής ποσοτικής χαλάρωσης, διατηρείται στις 325 δισ. στερλίνες. Οι αποφάσεις ήταν αναμενόμενες για την πλειοψηφία των αναλυτών.

Ξεκινώντας από το μη Τραπεζικό ταμπλώ του 20αρη, μπορεί ο τίτλος του Τιτάνα να χρειάστηκε οκτώ συνεδριάσεις για να επιστρέψει υψηλότερα των 11,00 ευρώ, όμως σήμερα με μία άκρως εντυπωσιακή κίνηση διεκδίκησε επίπεδα τιμών σημαντικά υψηλότερα των 12,00 ευρώ, έστω και αν στο τέλος υποχώρησε κλείνοντας στα 11,98 ευρώ.

Εντυπωσιακή ανοδική αντίδραση και για τον τίτλο του Μυτιληναίου, μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.Αν τελείωσε ο ξένος πωλητής, υπάρχουν προϋποθέσεις για συνέχεια της κίνησης.

Αλλαγή εικόνα για την μετοχή της Coca-Cola που ενώ χθες έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και ιδιαίτερα σημαντικές απώλειες, σήμερα έκλεισε πολύ κοντά στο ενδοσυνεδριακό υψηλό σβήνοντας, μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των χθεσινών απώλειων.

Από τις υπόλοιπες μη Τραπεζικές μετοχές του FTSE, ξεχώρισε η κίνηση της Folli Follie Group που συμπλήρωσε δύο συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με απόλυτα ελεγχόμενη προσφορά. Χαμηλότερα του 20αρη, σημαντική κινητικότητα στο Ταχ. Ταμιευτήριο, τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Fourli, ενώ είναι γεγονός και η έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Flexopack, πάντα με ελάχιστες συναλλαγές και ακόμα μικρότερη προσφορά (!)

Τεχνικά, η σημερινή συνεδρίαση, δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας, όμως αν μη τι άλλο “αγόρασε χρόνο”.Για τον Γενικό Δείκτη, η έξοδος από το βραχυχρόνιο πτωτικό κανάλι, θα σηματοδοτηθεί με συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 500 μονάδων, ενώ ένδειξη αλλαγής της βραχυχρόνιας πτωτικής τάσης θα δώσουν κλεισίματα υψηλότερα των 536 μονάδων.

Οι πρώτες στηρίξεις στις 470 και 450 μονάδες.Για τον FTSE, η έξοδος από το βραχυχρόνιο πτωτικό κανάλι, θα σηματοδοτηθεί με συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 195 μονάδων, ενώ ένδειξη αλλαγής της βραχυχρόνιας πτωτικής τάσης θα δώσουν κλεισίματα υψηλότερα των 200 μονάδων.Τελευταίες απόλυτα θεωρητικές στηρίξεις στις 167 και 150 μονάδες.

Τέλος για τον Τραπεζικό δείκτη, κάθε κλείσιμο χαμηλότερα των 190 μονάδων, μόνο σαν αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα πρέπει να εκλαμβάνεται.

Πρώτος σημαντικός στόχος οι 220 μονάδες, ενώ σαν τελευταία στήριξη δείχνει το επίπεδα των 152 μονάδων.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τα δεδομένα της εγχώριας οικονομίας, όλα τα σημεία παραμένουν μαύρα και σταθερά επιδεινούμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουτιά των εσόδων, η οποία είχε ξεπεράσει το 20% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, περιορίζεται κοντά στο 10%, αν και η τελική καταμέτρηση -και κυρίως η συνηθισμένη τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα διαρροή των στοιχείων- έχει αργήσει... παραδειγματικά…

Παρά τον περιορισμό του μεγέθους της βουτιάς των εσόδων τον Μάιο, από τις αρχές του έτους έχουν συσσωρευτεί αποκλίσεις που υπερβαίνουν πλέον το μισό δισεκατομμύριο ευρώ.Από την άλλη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο του 2012 ανήλθε σε 21,9%, έναντι 15,7% το Μάρτιο του 2011 και 21,4% το Φεβρουάριο του 2012.

Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Μάρτιο του 2012 εκτιµάται ότι έφτασε τα 3.843.905 άτοµα. Άνεργοι είναι πλέον 1.075.081 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανέρχεται σε 3.372.144 άτοµα.

Οι ενδείξεις ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί συζητούν για ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής ενοποίησης είναι ενθαρρυντικές, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Standard & Poor’s, όμως οι κίνδυνοι παραμένουν εάν οι αποφάσεις ληφθούν πολύ αργά, μετέδωσε το Reuters.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel προσπάθησε να υποβαθμίσει τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Σύνοδος που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα θα μπορούσε να αποφέρει ένα “master plan” για το μέλλον της Ευρώπης, δήλωσε ωστόσο ότι θα δημιουργηθεί κάποια ατζέντα για την περαιτέρω ενοποίηση.

Όπως μετέδωσε το Reuters, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ARD, η An. Merkel δήλωσε χαρακτηριστικά: “Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει μία και μόνο Σύνοδος που θα αποφασίσει το μεγάλο βήμα”.

Προκαταρκτικές επαφές πραγματοποιεί η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου στην Ευρώπη, με στόχο την ανίχνευση διαθέσεων για τη λήψη Τραπεζικής βοήθειας από το μηχανισμό στήριξης EFSF, σύμφωνα με το Stockwatch.

Το ποσό των 2,074 δισ. ευρώ συνολικά άντλησε η Ισπανία από τις δημοπρασίες ομολόγων λήξεως το 2022, το 2016 και το 2014. Από τη δημοπρασία των ομολόγων λήξεως το 2014 άντλησε 638 εκατ. ευρώ, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,335% (από 3,463% στην προηγούμενη δημοπρασία). Από τους τίτλους λήξεως το 2016 άντλησε 825 εκατ. ευρώ κι η απόδοση διαμορφώθηκε στο 5,353% (από 4,319%), ενώ από τα ομόλογα λήξεως το 2022 (δεκαετή) άντλησε 611 εκατ. ευρώ, με απόδοση 6,044% (από 5,743%).

Σήμερα το ΔΝΤ ανακοίνωσε εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Ισπανικός Τραπεζικός κλάδος θα χρειαστεί επιπλέον 40 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια, ενώ λίγο αργότερα η ΕΕ έσπευσε να διαψεύσει πληροφορίες που ήθελαν να επεξεργάζεται σχέδιο για τις Ισπανικές Τράπεζες, επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά ότι δεν είναι δυνατή η απευθείας χρηματοδότηση Τραπεζών από τους μηχανισμούς ESM και EFSF.

“Νομίζουμε πως υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα οι Ελληνικές εκλογές να φέρουν μια Κυβέρνηση που είναι προσηλωμένη στην απόρριψη των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς τους διεθνείς πιστωτές της και αν αυτό συμβεί, (η Χώρα) πιθανότατα να αναγκαστεί να φύγει από την Ευρωζώνη”, δήλωσε ο επικεφαλής global equity strategy της Nomura, Michael Kurtz.
 
Ας πούμε ότι οι πιθανότητες είναι 50-50”, συμπλήρωσε.Αύξηση του κινδύνου διάσπασης της Ευρωζώνης διαπιστώνει ο επικεφαλής του κολοσσιαίου Κρατικού επενδυτικού ταμείου China Investment Corp. προσθέτοντας ότι το Ταμείο έχει ήδη μειώσει τις τοποθετήσεις σε μετοχές και ομόλογα στην Ευρώπη.

"Υπάρχει ο κίνδυνος της διάλυσης της Ευρωζώνης και ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται", δηλώνει ο Lou Jiwei στη Wall Street Journal. Οι τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου της CIC, είναι από τις πιο απαισιόδοξες που έχουν διατυπωθεί για την Ευρώπη από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Κινεζικής Κυβέρνησης, σχολιάζει η Wall Street Journal.

Την προεκλογική του υπόσχεση για μείωση της ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια από 62, στην κατηγορία των ατόμων που έχουν αρχίσει νωρίς τον εργασιακό τους βίο, στην ηλικία των 18-19 ετών, έκανε πράξη ο Γάλλος Πρόεδρος, Francois Hollande. Αυτή η κίνηση του, δέχτηκε την έντονη κριτική της Wall Street Journal καθώς όπως εκτιμά επισείει την απειλή της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Χώρας.

Μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες Τράπεζες της Αυστραλίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Νέος Κόσμος”, αποφάσισε να διακόψει τις συναλλαγές της με όλες τις Ελληνικές Τράπεζες “για να προστατεύσει τους πελάτες της”, λόγω της κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα.
Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η Τράπεζα National Australia Bank σταμάτησε να εκδίδει επιταγές, που πρόκειται να εξαργυρωθούν σε τράπεζες της Ελλάδας.

Οι ΗΠΑ θα χάσουν την υψηλότερη αξιολόγηση “ΑΑΑ” εάν δεν υπάρξει αξιόπιστο πλάνο δημοσιονομικής σύγκλισης εντός του 2013 να τελειώσουν πρώτα οι Προεδρικές εκλογές, προκειμένου να μην χαλάσει το κλίμα), δήλωσε το κορυφαίο στέλεχος του οίκου Fitch Edward Parker.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία και οι υπόλοιπες Χώρες με αξιολόγηση “ΑΑΑ” δεν κινδυνεύουν με υποβάθμιση καθώς τα σχέδια δημοσιονομικής σύγκλισης είναι αξιόπιστα.Η Federal Reserve είναι έτοιμη να παρέμβει για να προστατεύσει το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και την οικονομία σε περίπτωση που κλιμακωθεί η Ευρωπαϊκή κρίση χρεών, δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke.

Στην ομιλία του ενώπιον της επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου, ο Κεντρικός Τραπεζίτης παραμένει στις προβλέψεις του Απριλίου, εκτιμώντας ότι η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ήπιους ρυθμούς.

Επιστρέφοντας στο ταμπλώ του FTSE, όπου αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της CPB, μόνοι “κόκκινοι” τίτλοι οι Ελ. Πετρέλαια (-1,87%), Κύπρου (-0,43%) και Motor Oil (-0,97%).

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Μυτιληναίο (+11,19%) και τον Τιτάνα (+8,71%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 7% ακολούθησαν οι ΔΕΗ και Folli Follie Group, του 6% η Εθνική και με μικρότερα κέρδη οι υπόλοιπες μετοχές του 20αρη.

Σαφώς καλύτερη η τελική εικόνα με 90 ανοδικές μετοχές έναντι 34 πτωτικών, ενώ 18 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη από 7 έως 30%.

Ο Γενικός Δείκτης μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, προσέκρουσε δύο φορές στις παρυφές των 495 μονάδων και έκλεισε τελικά στις 492,19 με κέρδη 3,09%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 46 εκατ. από τα οποία τα 2,5 αφορούσαν “πακέτα” (Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ).

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Δε φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί ακόμα το πτωτικό momentum διαρκείας στην Ελληνική Αγορά τουλάχιστον μέχρι τις επερχόμενες εκλογές, εκτιμά ο Νίκος Χριστοδούλου.

Η αγωνία περί παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ βρίσκεται στο κατακόρυφο αυτή τη στιγμή και ο σχηματισμός ισχυρής Κυβέρνησης, ή όχι, φαίνεται να είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει την πορεία της Αγοράς τον Ιούνιο, ο οποίος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Το φορτισμένο κλίμα από την πολιτική αβεβαιότητα επιδεινώνεται από την έλλειψη ρευστότητας στην Ελληνική Αγορά, τα χαμηλά Δημόσια έσοδα, την κρίσιμη κατάσταση της Ισπανίας που βρίσκεται ένα βήμα πριν την ένταξη της σε κάποιο μηχανισμό στήριξης και τις συζητήσεις για ένταξη της Κύπρου σε ανάλογο μηχανισμό.
 
Ελάχιστοι τίτλοι μένουν ανεπηρέαστοι από αυτό το σκηνικό , όπως η Coca Cola 3E η οποία καθορίζει πολλές ημέρες από μόνη της το αρνητικό ή το θετικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη.

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, δεν βλέπουμε κάποια άνοδο πέρα από τις 550 μονάδες μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον από κάποιο εγχώριο λόγο, ενώ μια υποχώρηση μέχρι τις 440-450 μονάδες φαίνεται πολύ πιθανή αν δεν κρατήσουν οι 475 μονάδες που αναμένουμε να δοκιμαστούν και πάλι σύντομα.

Μεγάλες ανοδικές αντιδράσεις σαν αυτές των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, δε θα πρέπει να αναμένονται ξανά εκτός αν υπάρξει μαζικό κλείσιμο ανοιχτών “short” θέσεων από ξένους θεσμικούς.

Τα αποτελέσματα Α τριμήνου 2012 δεν μπόρεσαν να δώσουν κάποιο θετικό στίγμα βραχυπρόθεσμα στην Αγορά αφού οι ζημιογόνες υπερίσχυσαν των κερδοφόρων με μεγάλη διαφορά και πάλι.

Βαρόμετρο για το τελικό αποτέλεσμα ήταν και πάλι οι Τράπεζες που εμφάνισαν ζημιές ύψους €304 εκατ. λόγω των αυξημένων προβλέψεων και πάλι, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, της μειωμένης λειτουργικής κερδοφορίας και έκτακτων αποτελεσμάτων, ενώ αντίθετα θετικά μέτρησε το γεγονός ότι υπήρχαν σημαντικά κέρδη από τουλάχιστον 5 Τράπεζες λόγω χρήσεως του αναβαλλόμενου φόρου και κάποια λογιστικά κέρδη από επαναγορά ομολόγων.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια φαίνεται να έχουν διογκωθεί, όπως αναμενόταν άλλωστε, ενώ είναι φανερό ότι υπάρχουν επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες σε όλες τις Τράπεζες ανεξαιρέτως.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ενδεχομένως να καθορίσει όχι μόνο τη βραχυπρόθεσμη αλλά και τη μεσοπρόθεσμη πορεία τουλάχιστον 7 Τραπεζικών μετοχών (ΕΤΕ, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Αττικής, ΤΤ και ΑΤΕ) .

Σε περίπτωση εκλογής μιας Κυβέρνησης που θα υποστηρίξει λιγότερο φιλικούς όρους ανακεφαλαιοποίησης από αυτούς που υπάρχουν ήδη ανεπίσημα στο τραπέζι, αναμένουμε διολίσθηση σε νέα χαμηλά για το σύνολο των παραπάνω μετοχών.

Σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάποια βραχυπρόθεσμη αντίδραση τουλάχιστον μέχρι τα προ της 6ης Μαϊου επίπεδα. Για τις 2 Κυπριακές Τράπεζες η εικόνα διαφέρει αφού το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο σε ποιο βαθμό θα καλυφθεί η αύξηση της Cyprus Popular Bank από ιδιώτες μετόχους και αν το Κυπριακό Κράτος θα χρειαστεί να ενταχθεί σε κάποιο μηχανισμό στήριξης, χωρίς να είναι τελείως αδιάφορο το αποτέλεσμα των Ελληνικών εκλογών, τονίζει ο κ. Χριστοδούλου (Τμήμα Μελετών και Αναλύσεων Merit ΑΧΕΠΕΥ).

-----ΧΠΑ

Δεύτερη συνεδρίαση ανοδικών βλέψεων, που συνδυάστηκε με αξιοπρόσεκτη αύξηση των συναλλαγών, καθώς ξεκίνησαν οι μετακυλίσεις θέσεων.

Στην Αγορά των Σ.Μ.Ε. επί μετοχών διακινήθηκαν συνολικά 36302 συμβόλαια.

Το συμβόλαιο Ιουνίου ακολούθησε τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αυξάνοντας το premium στο 1,3%, όμως μετά τις 17.00 έγιναν πράξεις με υπερτίμηση 0,5%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 10833, τιμή εκκαθάρισης 177), κινήθηκαν μεταξύ 169,5 και 179 μονάδων.

Τίποτα το ιδιαίτερο, από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (7400 Τιτάν), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (19343), Alpha Bank (6902), Πειραιώς (242), Κύπρου (3054), ΔΕΗ (718), ΟΤΕ (3305), ΟΠΑΠ (257), Μυτιληναίο (895), Coca-Cola (207), CPB (359), Τιτάνα (327), Eurobank (201), Ταχ. Ταμιευτήριο (102).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 7/6 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (8717911 τεμ.), Eurobank (8576119 τεμ.), Πειραιώς (4339881 τεμ.), CPB (10617204 τεμ.), Alpha Bank (8539850).

Να σημειωθεί ότι 20784 συμβόλαια του FTSE, λήξεως Ιουνίου, δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v