Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Xρυσός: Τα «μυστικά» του μεγάλου ράλι-Τέμπη: Οι «βδέλλες» και το… 70-80%-Τράπεζες: Η κρίσιμη αλλαγή στον Ηρακλή

ΤΕΜΠΗ: Μετρημένοι στα δάχτυλα (του ενός χεριού) ήταν οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετείχαν χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, για το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής (δηλαδή, του κόμματος τους) για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο πηγαδάκι που σχηματίσθηκε κάποια στιγμή (και) με βουλευτές άλλων κομμάτων, συζητήθηκε η επιλογή της κυβέρνησης να σκληρύνει, ξαφνικά, τη στάση της απέναντι στην αντιπολίτευση, επειδή στηρίζει τις ενέργειες των συγγενών των θυμάτων. Με αποκορύφωμα την κατηγορία «πολιτικές βδέλλες» που εκτόξευσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η Ολγα (Κεφαλογιάννη), η Λίνα (Μενδώνη) και το ρινγκ-Servicers στο... ψυγείο-Tips για ΕΤΕ, ΣΑΡ, ΚΟΥΑΛ, ΙΝΛΟΤ

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Η υπουργός Τουρισμού είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενη. Το 2023 έκλεισε με ρεκόρ, ενώ τα πρώτα μηνύματα για τη φετινή χρονιά δείχνουν ότι μπορεί και το 2024 να αποδειχτεί μια ακόμα «χρυσή» χρονιά.

Η «ανεμελιά», όμως, μάλλον τελείωσε τη στιγμή που η συνάδελφός της, η Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε τη ρύθμιση με την οποία μπαίνει υποχρεωτική ποσόστωση στη μουσική που θα παίζουν -μεταξύ άλλων- τα ξενοδοχεία στους κοινόχρηστους χώρους τους.

Οι ξενοδόχοι βγήκαν κυριολεκτικά στα κάγκελα. Μεταξύ όσων αντέδρασαν, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, που με ανακοίνωσή του, στις αρχές Μαρτίου έκανε λόγο για «αναχρονιστική και ξεπερασμένη αντίληψη λειτουργίας της αγοράς» και ζητούσε την παρέμβαση της Ολγας Κεφαλογιάννη ώστε να αποσυρθεί η διάταξη.

Αδωνις: «Πάσχω από ακράτεια λόγου» - Το ρεκόρ της Εθνικής στα ακίνητα - Tips για Aegean, ΟΠΑΠ, Austria Cards και CVC

ΑΔΩΝΙΣ: Χθες, αν μη τι άλλο, απέδειξε ότι έχει το… γνώθι σαυτόν ο υπουργός Υγείας. Είπε αυτολεξεί (και μες στο χαμόγελο) στην ERT News: «Η πραγματικότητα είναι ότι πάσχω από μια σοβαρή ασθένεια, που λέγεται… ακράτεια λόγου. Δεν μπορώ να συγκρατηθώ, όταν σκέφτομαι κάτι, θέλω να το πω, αλλιώς θα σκάσω. Δεν με ωφελεί συνήθως…».

Αμέσως μετά απ' αυτή τη δήλωση, με όλο το χιούμορ της, βγήκε στην… επίθεση. Είπε ξεκάθαρα ότι, κατά την πολιτική του άποψη, θα έπρεπε κάθε πολιτευτής ανεξαρτήτως παράταξης να έχει επισήμως πρόσβαση στα στοιχεία των πολιτών και να επικοινωνεί μαζί τους, εφόσον εκείνοι δεν δηλώσουν, όταν λάβουν την πρώτη…κρούση, πως δεν επιθυμούν περαιτέρω επικοινωνία.

Χρηματιστήριο: Ραντεβού στα... τρίμηνα - Ο Κώστας (του Αχιλλέα) και η ασυλία - ΣΕΒ: Η «εκλογική» μάζωξη στη Βυτίνα

ΤΕΜΠΗ: Σε όλο και πιο δύσκολη πολιτική θέση έρχεται η Νέα Δημοκρατία με το θέμα της ασυλίας του Κώστα (του Αχιλλέα) Καραμανλή.

Χθες η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης κατέθεσαν σχετικό αίτημα στη Βουλή, τόσο για τον πρώην υπουργό Υποδομών όσο και για τον Χρήστο Σπίρτζη, που διετέλεσε αρμόδιος υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο ο Χρήστος Σπίρτζης έσπευσε να δηλώσει άμεσα ότι «συμφωνεί και επαυξάνει» στο σχετικό αίτημα. Οπότε τώρα το ερώτημα είναι αν θα κάνει κάποια… ρελάνς ο Κώστας του Αχιλλέα. Αν δηλαδή προτίθεται, ίσως, να παραιτηθεί της ασυλίας του, διευκολύνοντας έτσι και την κυβέρνηση, που βλέπει τα σκούρα.

Εξαγορά στο εξωτερικό σχεδιάζει η Σκλαβενίτης - Η τελευταία ζαριά του Ανδρέα Λοβέρδου - Τρεις μετοχές στον αφρό

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Τις «βαλίτσες» του για τον ευρωπαϊκό... Βορρά ετοιμάζει, όπως μαθαίνει η στήλη, ο νούμερο ένα λιανέμπορος της χώρας.

Μετά την Κύπρο -σ.σ. την εκεί δραστηριότητα την κληρονόμησε από τον Μαρινόπουλο-, η Σκλαβενίτης εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης στο εξωτερικό μέσω εξαγοράς. Η απόφαση θεωρείται ειλημμένη, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει «αύριο το πρωί».

Τα σχέδια όμως είναι υπαρκτά, όπως και η καταγραφή και ενδελεχής εξέταση των αγορών στις οποίες στοχεύει. Πιο κοντά φαίνεται να βρίσκεται στην αγορά της Πολωνίας. Στη χώρα των 38 εκατομμυρίων καταναλωτών, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ αναμένεται να καταγράψει έως το 2028 αύξηση 27,96% και να φθάσει τα 28.655 δολάρια. Η οικονομία της είναι μία από τις πέντε πιο ισχυρές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί εφέτος κατά 2,3% και 3,5% το 2025.

v