Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αγορές: Ο Τραμπ, ο τοίχος και ο κίνδυνος του «φινάλε»-Ο Τσίπρας και το… forget it-Tips για Profile, ΦΡΛΚ

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο Γιώργος Βασιλειάδης, γνωστός από την εποχή της κυβέρνησης Τσίπρα ως υφυπουργός Αθλητισμού, διετέλεσε και αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - πάλι επί Τσίπρα.

Λίγους μήνες μετά την εκλογή Κασσελάκη παραιτήθηκε από το αξίωμα και μένοντας πάντα στον «πυρήνα» του πρώην πρωθυπουργού, τον έχει ακολουθήσει στην πορεία προς το νέο του εγχείρημα.

Χθες λοιπόν ρωτήθηκε (στον 9,84) εάν πιστεύει ότι «πρέπει όλα να διαλυθούν για να γίνουν από την αρχή». Απάντησε: «Μπορείτε να δείτε κάτι διαφορετικό;».

Τουρκία: Οι... αβαρίες από τον πόλεμο-Το upside για την Capital Tankers του Μαρινάκη-Ο ΟΛΠ και το timing της κρίσης

ΤΟΥΡΚΙΑ: Θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει ο Ερντογάν, που ξαφνικά η στρατιωτικά ισχυρή χώρα του βρέθηκε να κοιτάει τους ελληνικούς Patriot να προστατεύουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τη Βουλγαρία, όταν η ίδια αναγκάζεται να καταφύγει στην προστασία του εναέριου χώρου της από άλλα κράτη του ΝΑΤΟ.

Η αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων (που μάλλον δεν βγήκαν ποτέ από τα κουτιά τους για επιχειρησιακούς σκοπούς), αποδείχθηκε μέγα λάθος. Έμεινε με τρύπα στην αντιαεροπορική της άμυνα και χωρίς F-35, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει σήμερα διπλό ποιοτικό πλεονέκτημα.

«Κόλαση» στις τράπεζες λόγω Παπαθανάση-Tι είδε το fund της... CIA στην Ελλάδα-Ψήνεται ντιλ Premia με Πειραιώς

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «Κόλαση» επικρατεί στα τμήματα εταιρικών χορηγήσεων των τραπεζών, μετά την επιστολή του Νίκου Παπαθανάση ότι η 29η Μαΐου αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία για σύναψη δανειακών συμβάσεων, που εμπίπτουν στο σκέλος χαμηλότοκων δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Από εκεί που το πρόγραμμα είχε κάνει «κοιλιά» τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, το εμπροσθοβαρές deadline προκάλεσε συνωστισμό από πλευράς επιχειρήσεων, λόγω ανησυχίας ότι θα μείνουν εκτός νυμφώνος.

Ρόλο σαφώς παίζει και η κρίση στη Μέση Ανατολή, καθώς οι επιχειρήσεις φοβούνται ότι θα ανέβουν τα επιτόκια και το κόστος δανεισμού, λόγω αναθέρμανσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Οι αγορές, ο Μάρκος και το… τεφτέρι-ΠΑΣΟΚ: Τα πρώτα χτυπήματα μετά το Συνέδριο-Tips για Credia, Aktor, QnR

ΑΓΟΡΕΣ: Σημαντικό ρόλο στο καλμάρισμα των αγορών έπαιξε χθες ο Μάρκος ο… Ρούμπιο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που βγήκε και είπε σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς ότι τέσσερις είναι οι στόχοι της υπερδύναμης στον πόλεμο με το Ιράν.

Μας παρότρυνε μάλιστα να τους γράψουμε σε ένα τεφτέρι, μηn τυχόν και τους ξεχάσουμε: Η καταστροφή της αεροπορίας του Ιράν, η καταστροφή του ναυτικού του Ιράν, η δραστική μείωση των πυραυλικών μέσων και η καταστροφή της βιομηχανίας του, που κατασκευάζει πυραύλους και drone.

Κυβέρνηση: Ο Περσικός ασπίδα για υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ-Κληρώνει για το βιομηχανικό ρεύμα-Tips για ΔΑΑ, ΚΡΙ, CENER

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Είτε πρόκειται για την υπόθεση των υποκλοπών, που επανήλθε δραματικά στο προσκήνιο, είτε για τον δεύτερο γύρο του ΟΠΕΚΕΠΕ (με πολλούς βουλευτές της ΝΔ να φέρονται ως εμπλεκόμενοι), δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη ασπίδα για την κυβερνώσα παράταξη, από την τρέχουσα κρίση στον Περσικό Κόλπο.

Όσοι αμφιβάλλουν, έλεγε χαρακτηριστικά στη στήλη πρόσωπο με μεγάλη πολιτική εμπειρία, δεν έχουν παρά να ρωτήσουν τον… Νετανιάχου. Ο οποίος, θυμίζουμε, αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με υπόθεση διαφθοράς, που σε άλλες συνθήκες ίσως είχε οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησής του.

v
Απόρρητο