Αγορές: Το μεγάλο στοίχημα για βουτιά του πετρελαίου-Τι κάνει τη διαφορά στο Q1 της Alpha-Ψήνεται ντιλ στην EVR

ALPHA BANK: Η συνεχιζόμενη δυναμική των καθαρών εσόδων από προμήθειες αποτέλεσε το πιο ισχυρό σημείο των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου του ομίλου Alpha.

Τα έσοδα της κατηγορίας έφθασαν σε 140 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων της αγοράς για 126 εκατ. ευρώ, με τα Αμοιβαία Κεφάλαια να διατηρούν την υψηλότερη συνεισφορά (38 εκατ. ευρώ). Ακολούθησαν τα έσοδα προμηθειών από νέες χορηγήσεις (26 εκατ. ευρώ) και τα έσοδα από τραπεζικές συναλλαγές (20 εκατ. ευρώ).

Ο CET 1 υποχώρησε σε 14,7% από 15% στο τέλος του 2025, λόγω και μη επαναλαμβανόμενων παραγόντων. Αφενός υπήρξε one-off δαπάνη 47 εκατ. ευρώ για την εθελουσία (σ.σ. έγιναν δεκτές αιτήσεις 351 εργαζομένων), αφετέρου έληξε συνθετική τιτλοποίηση, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το σταθμισμένο σε κίνδυνο ενεργητικό «τρώγοντας» κεφάλαια.

ΝΔ: Η Μαρία, ο Αντώνης και τα… κουκιά-Η πυξίδα Τσίπρα και το... άνοιγμα-Tips για MOH, Ideal, AS Company, Prodea

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Όσο κι αν προσπαθεί η κυβερνητική παράταξη να δείχνει χαλαρή για το κόμμα Καρυστιανού και το (πιθανό) κόμμα Σαμαρά, η αλήθεια είναι αρκετά πιο περίπλοκη.

Μπορεί οι εκπρόσωποί της (και ορισμένοι δημοσκόποι) να λένε όπου σταθούν ότι θα είναι ελάχιστη η επίδραση της Μαρίας και του Αντώνη στους ψηφοφόρους της. Όμως, ακόμη κι αν αυτό επιβεβαιωθεί στην πράξη -και δεν υπάρξει οποιαδήποτε μετακίνηση εκείνων που δηλώνουν ως σήμερα ότι θα ψηφίσουν ΝΔ- το πρόβλημα βρίσκεται αλλού.

Στη δεξαμενή εκείνων των δεξιάς αντίληψης ψηφοφόρων, που είτε δηλώνουν αναποφάσιστοι είτε εμφανίζονται απρόθυμοι να προσέλθουν στις κάλπες. Κι αυτοί είναι πολλά «κουκιά»!

Ελληνοτουρκικά: Ο Σαμαράς, οι Patriot και τα… ΕΛΠΕ-Η Ζωή, η ασυλία και τα... γενέθλια-Tips για Alpha, Quest, ΟΤΕ, ΔΑΑ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Δεν είναι μόνον ο Αντώνης Σαμαράς που έχει ερωτήματα για την απόσυρση των Patriot από Κάρπαθο και Διδυμότειχο, αλλά και των F-16 από την Κύπρο.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η απόσυρση έγινε για επιχειρησιακούς λόγους, αλλά και λόγους συντήρησης, κι ότι στην Κάρπαθο θα πάνε δύο Μιράζ.

Συμβαίνουν όμως αυτά, σε μια περίοδο κατά την οποία όχι μόνο υπάρχει σοβαρή απειλή νέας ανάφλεξης στον Περσικό Κόλπο (τουλάχιστον σύμφωνα με τις τελευταίες... πολεμικές δηλώσεις Ντόναλντ Τραμπ), αλλά και αυξανόμενη ένταση με την Τουρκία.

Aγορές και Περσικός: Πώς λειτουργεί τώρα η «μετάδοση» της κρίσης-Φωτιές άναψε ο Τζαβέλλας-Εφοπλιστικά ντιλ

ΒΟΥΛΗ: Χάρηκε η αντιπολίτευση όταν πίστεψε ότι θα προσέρχονταν σήμερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας (φωτ.) και ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης των υποκλοπών.

Πλην όμως… «too good to be true»: ο κ. Τζαβέλλας αρνήθηκε να προσέλθει, με το επιχείρημα ότι, βάσει του Συντάγματος, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν νοείται να πάει στη Βουλή να παράσχει απαντήσεις για δικαιοδοτική κρίση.

Μυλωνάς: Πότε πιάνει «γκισέ» η Allianz, οι επόμενες κινήσεις-ΔΕΗ: Η ΑΜΚ και τα… κουκιά-Tips για ΑΡΑΙΓ, Ideal

ΜΥΛΩΝΑΣ: Μέσα στις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες αναμένεται να κλείσει η επίσημη συμφωνία για τη στρατηγική συνεργασία με την Allianz στο bancassurance, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, σε γεύμα που είχε χθες με δημοσιογραφικά στελέχη.

Τα δύσκολα σημεία έχουν καλυφθεί από το MOU και τώρα μένουν κάποια δευτερεύοντα και τα τελικά νομικά κείμενα.

Η εφαρμογή της συμφωνίας, όμως, θα καθυστερήσει περισσότερο, καθώς πρέπει να ξεμπλέξει εντελώς το «κουβάρι» των σχέσεων με την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και να γίνουν οι κινήσεις ενσωμάτωσης των προϊόντων και λειτουργίας του νέου εξελιγμένου συστήματος διασύνδεσης στο back office.

v
Απόρρητο