Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η Latsco, η Planet και τα σενάρια - Εθνική: Γρήγορο placement «όλα σε ένα» - Σφηνάκια για ΕΥΔΑΠ, Σαράντη, ΚΟΥΑΛ

LATSCO: Τo family office της Μαριάννας Λάτση εισέρχεται σε διάφορους τομείς τα τελευταία χρόνια. Εσχάτως έχει δημιουργήσει αναταραχή στην αγορά συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς πέρα από τη συμμετοχή στην εταιρεία «Οctane Σύμβουλοι Επιχειρήσεων», συζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, την εξαγορά της γνωστής ομοειδούς εταιρείας Planet, που συνδέεται με την οικογένεια Πλασκοβίτη και τον Χρήστο Γιαννακόπουλο.

Οι πληροφορίες επιμένουν, παρότι υπήρξαν κάποιες μάλλον χλιαρές διαψεύσεις, ενώ τα σενάρια θέλουν τη Latsco να κινείται στον χώρο, με στόχο τη δημιουργία μιας πολύ ισχυρής εταιρείας, που θα μπορεί να χτυπήσει δυνατά τον ανταγωνισμό, σε περίοδο με μεγάλες δουλειές για τον κλάδο.

Σφίγγει ο κλοιός για τον Κώστα (του Αχιλλέα) - Ποιες «αμαρτίες» πληρώνει το ΠΑΣΟΚ - Το ερώτημα για την Austriacard

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Όσο πάει και σφίγγει ο πολιτικός κλοιός των Τεμπών για τον πρώην υπουργό. Μετά την κίνηση του Χρήστου Σπίρτζη, που ήταν ο αρμόδιος υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να ζητήσει ο ίδιος άρση της ασυλίας του (όπως είχαμε προαναγγείλει ότι θα συμβεί), οι προσπάθειες του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη να πείσει ότι ο Σπίρτζης δεν έχει λόγους να φοβάται μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνουν.

Διότι, όπως έσπευσε να σημειώσει η αντιπολίτευση, υποδεικνύουν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο Κώστας (του Αχιλλέα) Καραμανλής μάλλον έχει λόγους να φοβάται και δεν ακολουθεί.

Η Moody’s και οι... μετά Χριστόν προφήτες - Το american dream της Iberdrola - Tips για Epsilon Net, MOTO, Ideal, ΚΥΡΙΟ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ενα άγχος «συλλαμβάνουν» οι κεραίες της στήλης να εκπέμπεται από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την απόφαση της Moody’s να μην προχωρήσει την περασμένη Παρασκευή σε αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα.

Η πρώτη αντίδραση εκδηλώθηκε την Τρίτη μέσω «πηγών»: «Η Moody’s είχε προχωρήσει στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα κατά δύο βαθμίδες μόλις πριν από έξι μήνες, στις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Δεν αναμενόταν περαιτέρω αναβάθμιση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα -η πάγια πρακτική των οίκων αξιολόγησης είναι να μεσολαβεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μεταξύ αναβαθμίσεων, και σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση και σε ό,τι αφορά τις προοπτικές (outlook)», υποστήριξαν.

Xρυσός: Τα «μυστικά» του μεγάλου ράλι-Τέμπη: Οι «βδέλλες» και το… 70-80%-Τράπεζες: Η κρίσιμη αλλαγή στον Ηρακλή

ΤΕΜΠΗ: Μετρημένοι στα δάχτυλα (του ενός χεριού) ήταν οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετείχαν χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, για το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής (δηλαδή, του κόμματος τους) για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο πηγαδάκι που σχηματίσθηκε κάποια στιγμή (και) με βουλευτές άλλων κομμάτων, συζητήθηκε η επιλογή της κυβέρνησης να σκληρύνει, ξαφνικά, τη στάση της απέναντι στην αντιπολίτευση, επειδή στηρίζει τις ενέργειες των συγγενών των θυμάτων. Με αποκορύφωμα την κατηγορία «πολιτικές βδέλλες» που εκτόξευσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η Ολγα (Κεφαλογιάννη), η Λίνα (Μενδώνη) και το ρινγκ-Servicers στο... ψυγείο-Tips για ΕΤΕ, ΣΑΡ, ΚΟΥΑΛ, ΙΝΛΟΤ

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Η υπουργός Τουρισμού είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενη. Το 2023 έκλεισε με ρεκόρ, ενώ τα πρώτα μηνύματα για τη φετινή χρονιά δείχνουν ότι μπορεί και το 2024 να αποδειχτεί μια ακόμα «χρυσή» χρονιά.

Η «ανεμελιά», όμως, μάλλον τελείωσε τη στιγμή που η συνάδελφός της, η Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε τη ρύθμιση με την οποία μπαίνει υποχρεωτική ποσόστωση στη μουσική που θα παίζουν -μεταξύ άλλων- τα ξενοδοχεία στους κοινόχρηστους χώρους τους.

Οι ξενοδόχοι βγήκαν κυριολεκτικά στα κάγκελα. Μεταξύ όσων αντέδρασαν, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, που με ανακοίνωσή του, στις αρχές Μαρτίου έκανε λόγο για «αναχρονιστική και ξεπερασμένη αντίληψη λειτουργίας της αγοράς» και ζητούσε την παρέμβαση της Ολγας Κεφαλογιάννη ώστε να αποσυρθεί η διάταξη.

v